Jehova Tanúi ti megszólíthatjátok közvetlenűl Jézus Krisztust?
#8 nézd vettem a fáradságot és megkerestem az uvf bibliát és kimásolom most neked a saját bibládból az igét;
"Ha valamit kértek az én nevemben, MEG FOGOM TENNI."
(Jn.14:14)
Egyszerűen nem értem, hogy miért nem szólíthatjátok meg Jézust közvetlenűl amikor a Biblia is bátorít, hogy ezt nyugodtan megtehetítek, sőt Jézus maga mondja.
Az, hogy Jézushoz fordulsz például védelemért, és kéred, hogy óvjon meg az nálatok már imádatot jelent?
Miért nem próbáltok meg közeledni hozzá ti magatok, biztos vagyok benne, hogy nem fog elűzni magától, és abban is biztos vagyok, hogy Isten nem fogja "leharapni" a fejeteket emiatt.
Eszméletlen, hogy mennyire féltek Tőle. :(
Köszönöm a válaszokat! :)
Most már látom én is, hogy ez úgy van ahogy írjátok, nem igazán akartam ezt elhinni de most már saját véleményem is született ezzel kapcsolatban amit ionkább megtartanák magamnak. :)
De mint látom még a saját bibliájuknak sem hisznek.
És érdekes, hogy a 10 válaszból vagy 9-ből álitólag egyetlen Tanú írt választ, miért félnek az ehhez hasonló kérdésektől?
A Jézussal való kapcsolat a legfontosabb egy keresztény ember életében és ők sajnos pont ezt nem akarják és taszitják el maguktól ahelyett, hogy közelednének feléje.
Mi más lehet ennél fontosabb? - igen megértettem, a (zrt) mint ahogy írja itt egy kedves válaszoló. Igen talán számukra a hova tartózás is fontos,de Jézus Krisztust nem helytesítheti semmi! Se földi hatalom, se földalatti hatalom, se semmi más!
És én ezt az egyet furcsálom.
Még egyszer köszönöm a válaszokat!
Vidiripi
ApCsel 7:59-60
Azért ez adhat némi vita alapot. Mivel felmerül a kérdés hogy István miért ezt mondta.
Talán ezek az igei részek rámutatnak arra hogy István miért is tette amit tett!
ApCsel 2:13-22
ApCsel 22:14-21
Róma 10:4-16
Azért jelőltem nagyobb ige részeket hogy összefüggésében lehessen látni miről is szól az adott rész és nem csak kiragadás a szövegkörnyezetből.
De itt egy ami nagyon is kifejező!
1Korintus 1:2 Isten gyülekezetének, amely Korinthusban van, a Krisztus Jézusban megszentelteknek, elhívott szenteknek mindazokkal együtt, akik bármely helyen segítségül hívják a mi Urunk Jézus Krisztus nevét, aki az ő Uruk és a miénk is.
2Timóteus 2:22
Na igen :) tessék kérem;
ApCsel 7:59
Megkövezék azért Istvánt, ki imádkozik és ezt mondja vala: Uram Jézus, vedd magadhoz az én lelkemet!
Térdre esvén pedig, nagy fenszóval kiálta: Uram, ne tulajdonítsd nékik e bűnt! És ezt mondván, elaluvék.
És miközben köveket hajigáltak Istvánra, ő könyörgött, és ezt mondta: „Úr Jézus, fogadd el szellememet.”+ 60 Aztán térdre ereszkedett, és erős hangon felkiáltott: „Jehova, ne ródd fel nekik ezt a bűnt!”+ És ezt mondva, halálalvásba merült.
Csel.7:59-60 uvf
Ez hihetetlen! :D
Jézushoz szól az első mondatában amikor a saját lelkének/szellemének kér menedéket, de már"Jehovát" kéri, hogy ne tulajdonítson nekik bűnt.
Ez elég....hogy is mondjam... :)
Inkább csöndbe maradok. :)
Köszönöm Vidi... bocs de nem ugrik be a nicked. :)
Vidiripi
Nincs mit kérdező! Ha tudok segítek. Nyugodtan szólj! :)
A tanúkkal érdemi vitát folytatni iszonyú nehéz. Amint láthatod még azt sem méltatják ami a Bibliában van.
Egyszerű a magyarázat. Az Őrtorony Vezető Testülete nem hagyta jóvá!
Sajnálom a tanúkat hogy nem ismerik fel hogy mi áll a Bibliában és mit is tanítanak nekik. Ez nem azt jelenti hogy mindenben tévedésben vannak. De vannak olyan részek amikben nem jó a tanítás amit kapnak!
Jézus azt mondta.
SENKI SEM MEHET ATYÁM ORSZÁGÁBA CSAK IS ÉN ÁLTALAM!
isten fia!
a királyok korában hogy jött volna ki a királynak ha őt szolgálták volna de a fiát meg elnyomták volna?
vagy ha valakit szeretek tisztelek de gyerekét nem.
Jézus azt mondta Péternek.
ahogyan atyám nekem adta a menykapui kulcsát,úgy adom én most neked aszt.
és ott fog ülni a fiú az atya jobbján,hogy ítélkezzenek élők és holtak lelke felet.
Kedves kérdező!
Jogos kérdés, hiszen általában megszokott a kereszténységben Jézushoz imádkozni. Mi azonban nem tesszük, mert a Szentírás gondos tanulmányozóiként úgy látjuk, hogy ez a gyakorlat nincs összhangban az Írással.
Csak nagyon röviden:
Imában nem szólítjuk meg közvetlenül Jézus Krisztust, mivel
1. Ő azt tanította, hogy az Atyához (Istenhez) kell imádkoznunk (pl. Máté 6:6, 9, János 15:16, 16:23),
2. Ő maga is ezt tette, mi pedig az Ő követőiként példáját követjük (Lukács 6:12, János 17:1, 1Péter 2:21)
3. Jézus követői is Istenhez imádkoztak - ahogy tanította - nem őhozzá (Cselekedetek 12:5, Filippi 4:6)
Még két rövid gondolat. A János 14:14-et nézd meg, kérlek alaposabban. Idézem - a Károliból :
"Ha valamit kértek az én nevemben, én megcselekszem azt" Jézus azt tanította, hogy az Atyához kell imádkozni, a kérés tehát hozzá intéződik (az Atya-Istenhez) , hiszen Jézus itt nem azt mondja, hogy "kértek tőlem". - hanem azt, hogy az "én nevemben" Az ima tehát Istenhez szól - Jézus nevében. Miért a "nevében"? Mert Ő a közbenjáró az imádkozó/Istent imádó és az Atya között (1Tim 2:5,1János 2:1) Az Atya(Isten)-nél meghallgatásra talált kéréseket pedig Jézus "megcselekszi" - ahogy ígérte. mivel közbenjáró/segítő és mindig az Atyja akaratát cselekszi
Még egy: István NEM Jézushoz imádkozik, bár némely bibliafordítás - pontatlanul - így fordít. A görög szövegben azonban 'epikaleó' (segítséget kér, hivatkozik) van, nem "proszeukhé' (ima)
Vagyis az Atyához, Istenhez imádkozunk- aki Jehova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!