Hogyan kellene követni Jézus tanításait, ha figyelembe vesszük, hogy a világban aki nem védekezik, azt eltapossák az "erősek"? A többi lent.
Szia
Lehet hogy sokan nem tudják, de hidd el vannak akik pedig igen
Nem egy keresztény társamat gyilkoltak le és sokan nézték végig a családjuk halálát,
Jézus nem adott engedélyt semmilyen oknál fogva az élet kioltására, s ezt avval nyomatékosította amikor Péternek és mindenki tanította, hogy senki nem törhet mások életére mert veszélyben van az életük.
Persze ez nem jelenti azt hogy nem védhetjük meg magunkat
A Biblia tehát utal rá, hogy megvédhetjük magunkat vagy a családunkat, ha tettlegesen bántalmaznak minket. Kivédhetjük az ütéseket, megfékezhetjük a támadót, sőt még le is üthetjük, vagy ütéssel leszerelhetjük. A cél az legyen, hogy ártalmatlanítsuk vagy megállítsuk a támadót. Mindezt figyelembe véve, ha a támadó egy ilyen helyzetben súlyosan megsérül vagy meghal, akkor a halála véletlen, nem szándékos.
persze ez nem lehet mentség arra, hgy minden áron gyilkoljunk
Marianne
Kedves kérdező!
Nem is olyan rég pont volt egy vitám egy olyan emberrel akinek halvány gőze sincs, hogy mit jelent a szabadsága, hogy mennyire megfizethetetlen az a béke amit élvez mert egyszerűen nem tudja felfogni, még csak el sem tudja képzelni, hogy azokat akiket ő elítél min mennek keresztül, hogy ő élvezhesse a jogait.
A harc nemcsak a szellemi szférákban folyik hanem itt a fizikai világunkban is.
Ez még nem a „paradicsom” itt még szükség van fegyverekre is mert ugyan ezekkel az eszközökkel támad a gonosz is..
Ha valaki úgy dönt, hogy ő nem akar harcolni, és nem akar fegyvert fogni mert a szellemi harcot választja, én azt nem ítélem el, tegye azt! DE ő se ítéljen azért ha én vagy bárki más úgy dönt, hogy őrködik azért, hogy ő Vasárnaponként békés környezetbe elmehessen a gyülekezetébe, és, hogy félelem nélkül hirdethesse az Úr igéjét.
Persze teljes mértékben tudatában vagyok azzal, hogy mi folyik a háttérben, tudom, hogy a legfőbb ok a hatalomra törekvés, , a pénz és stb, de mikor Allah nevében végzik ki az ártatlan keresztény gyerekeket, öregeket egyaránt akkor ott már egészen más „hatalomról” van szó.
Nem minden katona keresztény de 80% hidd el, hogy az és nem véletlenül őrködik.
Nem mindenkiből lehet katona, de ugyanakkor nem mindenkiből lehet Jehova Tanúja sem mert akkor max 48/h belül nem létezne többet a kereszténység.
Isten ma már nem angyalokat küld, hogy védelmezzék népét mint az ó szövetségben, most nemcsak egy kis népcsoportról van szó, most már mi magunk megvédhetjük magunkat Isten áldásával felruházva.
Itt azt írja a Biblia;
(Róm 9:25-26)
A mint Hóseásnál is mondja: Hívom a nem én népemet én népemnek; és a nem szerettet szeretettnek. És lészen, hogy azon a helyen, a hol ez mondatott nékik: Ti nem vagytok az én népem, ott az élő Isten fiainak fognak hívatni.
Jehova Tanúi ezt úgy értelmezik, hogy a „népem”-re Isten az ő szervezetükre gondol, pedig mekkorát tévednek!
A „népem” a kereszténység kedves kérdező, nem Jehova Tanúi, nem Katolikus, nem Ortodox, nem Református, hanem a kereszténység!
Mindenki aki elfogadja a Megváltót Urának, az keresztény.
Igen!-tény és való, hogy Jézus a szeretetre, a megbocsájtásra tanított, viszont a következőket is kihangsúlyozta, és ha figyelmesen olvassuk el az igét akkor láthatjuk, hogy mire is célzott csak az ide illő részt írom be, hogy ne távolodjunk el a témától;
(Mt 10:34-39)
„Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert....
...És a ki föl nem veszi az ő keresztjét és úgy nem követ engem, nem méltó én hozzám.
A ki megtalálja az ő életét, elveszti azt; és a ki elveszti az ő életét én érettem, megtalálja azt.”
Nem egy olyan világban élünk, hogy teljes mértékben eleget tudjunk tenni a szeretetnek, mert én hiába mutatok szeretetet egy iránt mert jön egy dzsihadista és Allah nevében kinyír és, ez egyenlő az öngyilkossággal, ami nem elfogadott cselekedet Isten előtt .
Nézd meg ezt kedves kérdező, de vigyázz mert erős idegzet kell hozzá;
Ha megnézted mond meg, hogy tudsz szeretetet mutatni mikor ezt látod?
Megbocsájtást talán igen....de szeretetet!
És ez a valóság,és ez a mai világunk! Szükség van fegyverre azért, hogy Isten igéje megmaradjon, és hirdetve legyen az egész földön.
Aki ezt nem tudja felfogni az a Bibliával a kezében egy álom világban él.
Megismétlem önmagam, ha a kereszténység leteszi a fegyvert akkor nem lesz többet mit hirdetni a Jehova Tanúinak mert eltűnnek a föld színéről úgy mintha soha nem is lettek volna.
Tehát hálásak lehetnek, hogy azok a KERESZTÉNY fiuk ott állnak kint és teszik a dolgukat.
Ez még nem a „paradicsom”!!
Ne ítéljétek el azokat akik megvédnek benneteket, hogy békében hírdethessétek az Úr igéjét.
Kedves Kérdező :) nagyon jól látod, és nagyon helyesen méred fel a helyzetet.
Mint ahogy már említettem, nem lehet mindenkiből se pap, se tanú mert ha mindannyiunkból az lenne nem lenne aki megvédjen. Persze itt jöhet az ellentámadás, hogy "Isten", de Isten jelen pillanatban is azt teszi, csak azzal a különbbséggel, hogy embereket használ fel erre a célra és nem angyalokat.
(2Kir 19:35)
"És azon az éjszakán kijött az Úr angyala, és levágott az Assiriabeli táborban száznyolczvanötezeret, és mikor jó reggel felkeltek, ímé mindenütt holttestek hevertek."
Nem könnyü azoknak a fiuknak akik ott vannak, főleg akkor nem ha meg kell húzni a ravaszt, de még nehezebb akkor ha testvéredet látod egy koporsoba "felszállni" a repülőgépre.
Így van kedves Tamás! :)
A Sátánnal nem foglalkoznak, őt nem vonják kérdőre csak Istent.
Oka volt Istennek, hogy megsemistse azokat a népeket...ez hosszú történet, de mindennek oka van.
Biztos vagyok benne, hogy te megérted de sajnos sokan nem értik meg.
A dolog szerintem egyértelmű, ha valaki megtámad téged, kötelességed védekezni, ha valaki családodat megtámadja, neked meg kell védeni őket, akár a támadó élete árán is. Ha az utcán valakit megtámadnak, neked meg kell védeni őt.
Ugyanaz érvényes a hivatásos katonára, neki kötelessége megvédeni a népét, amelyhez tartozik.
A mai helyzetre lefordítva a kormánynak kötelessége lépéseket tenni az elindult népvándorlás ellen, hogy megvédje a Magyar nép identitását, integritását.
Más dolog az, ha valamely ostoba ideológia terjesztésének érdekében háborút indítanak a még ostobább politikusok vagy vallásos előjárók.
Jézus is védekezett, mindaddig míg vállalkozása sikerének érdekében képes nem volt vállalni a lehető legnagyobb áldozatot. Ő nem erőszakkal védekezett, hanem egy nagy lelki erő fölényével minden támadást legyőzött.
"Oka volt Istennek, hogy megsemistse azokat a népeket...ez hosszú történet, de mindennek oka van."
Milyen kedves, megteremtette őket, hogy utána kiirtassa mindet a zsidóival.
Remek istenetek van nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!