Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tanúk az alábbi ige öszhangban...

Crussader kérdése:

Tanúk az alábbi ige öszhangban van azzal amit tanittok?

Figyelt kérdés

"Így valójában gazdagon megadatik nektek, hogy bemehessetek+ Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak és Megmentőnknek örök+ királyságába.+"

(2Pét.1:11 UVF)

Miért nem "Jehova" ÖRÖK királyságába, hisz ti azt tanítjátok, hogy mikor vége mindennek akkor majd Jézus mindent vissza ad Jehovának és Jéhova lessz az örök uralkodó, a fenti ige viszont azt mondja,hogy Jézus királysága ÖRÖK.

Most akkor döntsük már el, hogy kinek örök az uralma Jézusnak vagy Jehovának.

Én hiszek a Szentháromságban úgyhogy nekem ez nem okoz próblémát, de nektek szerintem magyarázkodnotok kell, csak arra vagyok kiváncsi, hogy mit fogtok tudni ezen kimagyarázni.

Abban is biztos vagyok, hogy megvan rá a válaszotok, de kiváncsian várom, hogy milyen értelmes válasszal fogtok majd előrukkólni.

2015. jún. 20. 23:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
21%

szia

"Magyarázkodni"?Nem ez logikus érvelés az írások alapján.

Kinek a jogos uralkodását kérdőjelete meg Sátán?

Jehováét, vagy Jézusét?

Jézus kiléte ismeretlen volt az emberek előtt, s az Izraeliták sem háromságot imádtak,

Jehova kizárolagos imádatot magának tartja nem osztozik senkivel,.

(2Mózes 20:5) . . .mert én, Jehova, a te Istened olyan Isten vagyok, aki kizárólagos odaadást vár el,. . .

(5Mózes 4:24) 24 Mert Jehova, a te Istened emésztő tűz, olyan Isten, aki kizárólagos odaadást vár el.

Jézus képviselője Jehova királyi uralmának. ahogy valaha Dávid is kinevezett királya volt Jehovának és azt mondta neki, hogy királysága örökké fennt marad.

Pedig Dávid meghalt.

S ezt a Biblia írja, nem mi találtuk ki, nem tanítunk olyat ami nincs benne az írásokban.

(1Korintusz 15:27, 28) 27 Mert az Isten „mindent a lába alá vetett”. De amikor azt mondja, hogy ’minden alá lett vetve’, nyilvánvaló, hogy annak kivételével, aki neki mindent alávetett. 28 Mikor pedig minden alávettetett neki, akkor maga a Fiú is aláveti magát Annak, aki neki mindent alávetett, hogy az Isten legyen minden mindenkinek.

Jézus alárendeltségi viszonyban van és amikor vissza adja Istennek a jogos uralmat, akkor újra az az állapot lesz ami az Édenkertben Ádám lázadása előtt volt.

Jehova lesz minden mindenben

Marianne

2015. jún. 21. 06:37
 2/11 anonim ***** válasza:
"Viszont mikor behozza az ő elsőszülöttét a világba, így szól: És imádják őt az Istennek minden angyalai. És bár az angyalokról így szól: Ki az ő angyalait szelekké teszi és az ő szolgáit tűz lángjává, Ámde a Fiúról így: A te királyi széked óh Isten örökkön örökké. Igazságnak pálcája a te országodnak pálcája." (Zsd 1,6-8)
2015. jún. 21. 09:04
 3/11 A kérdező kommentje:

Marianné te miért hagyod magad ennyire befolyásolni a hamis prófétáktól?

Megemlíted nekem Dávidot, de nem figyelsz oda, hogy mit is mond Dávidról, íme;

„Megesküdtem Dávidnak, az én szolgámnak:+

Időtlen időkre megszilárdítom magvadat,+”

(Zsolt.89:3-4 UVF)

Károli ezt így adja vissza;

„ Mert azt mondom: Örökké megáll a te kegyelmességed, és megerősíted a te hűséges voltodat az egekben, mondván:

Szövetséget kötöttem az én választottammal, megesküdtem Dávidnak, az én szolgámnak:

Mindörökké megerősítem a te magodat, és nemzetségről nemzetségre megépítem a te királyi székedet. Szela.”

(Zsolt.89:3-5)

Igen igazad van, Dávid meghalt, de mi a helyzet Jézussal, nem e véletlenül Dávid magva?

Hazudik a Biblia?

Mi van összhangban az általam be idézet igével a kérdésemben, azt amit te mondasz vagy az amit a Biblia ír?

Ézsaiás így adja meg a választ;

„Mert gyermek született nekünk,+ fiú adatott nekünk,+ és a fejedelmi uralom az ő vállán lesz.+ Így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsadó+, Erős Isten+, Örökkévaló Atya+, Béke Fejedelme+. 7 Fejedelmi uralma bőségének+ és a békének nem lesz vége+Dávid trónján+ és királyságában, hogy megszilárdítsa+ és fenntartsa azt jog+ és igazságosság által+, mostantól fogva időtlen időkig.”

(Ézs.9:6-7 UVF)

Észrevetted mit ír Dávidról?

Dávid már rég nem él, de mégis az ő trónjáról beszél a próféta, és méghozzá azt írja, hogy Örökkévaló Atya.

Károli ezt így fordítja;

„Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!

Uralma növekedésének és békéjének nem lesz vége a Dávid trónján és királysága felett, hogy fölemelje és megerősítse azt jogosság és igazság által mostantól mindörökké. A seregek Urának buzgó szerelme mívelendi ezt!”

(Ézs.9:6-7 Kár.)

Próbáld meg úgy értelmezni a Bibliát, hogy az legyen összhangban azzal amit mondassz

2015. jún. 21. 10:20
 4/11 anonim ***** válasza:
18%

a választ megírtam.

Ha nem találod az irásomban a választ arról nem tehetek

Igen Jézusnak adja, ezer évre jutalomból,amit vissza fog adni.

ugyan minek ir ilyet hgy vissza ad valamit, ha az Övé marad örökre? És Jézus is aláveti magát Isten uralmának. benne van a versben. vagy nem olvastad el?

(1Korintusz 15:28) . . .akkor maga a Fiú is aláveti magát Annak, aki neki mindent alávetett, hogy az Isten legyen minden mindenkinek.

akkor ez a vers hamis és hazugság?

Hát..

Marianne

2015. jún. 21. 11:05
 5/11 anonim ***** válasza:

Kérdező ne kardoskodj a jehova tanúival mert nincs értelme.

Nem veszed észre, hogy próbál meg„lerázni”? :D

„Megválaszolta a kérdést” pedig nem, nem válaszolta meg hanem kikerülte azzal a módszerrel, hogy kiragadott egy másik igét a Bibliából és az orrod alá nyomta, figyelembe sem vette amit te írtál pedig igazad van neked is es Asperrimusnak is.

(Jn 12:34-40)

„Felele néki a sokaság: Mi azt hallottuk a törvényből, hogy a Krisztus örökké megmarad: hogyan mondod hát te, hogy az ember Fiának fel kell emeltetnie? Kicsoda ez az ember Fia?

Monda azért nékik Jézus: Még egy kevés ideig veletek van a világosság. Járjatok, a míg világosságotok van, hogy sötétség ne lepjen meg titeket: és a ki a sötétségben jár, nem tudja, hová megy.

Míg a világosságotok megvan, higyjetek a világosságban, hogy a világosság fiai legyetek. Ezeket mondá Jézus, és elmenvén, elrejtőzködék előlük.

És noha ő ennyi jelt tett vala előttük, mégsem hivének ő benne:

Hogy beteljesedjék az Ésaiás próféta beszéde, a melyet monda: Uram, ki hitt a mi tanításunknak? és az Úr karja kinek jelentetett meg?

Azért nem hihetnek vala, mert ismét monda Ésaiás:

Megvakította az ő szemeiket, és megkeményítette az ő szívöket; hogy szemeikkel ne lássanak és szívökkel ne értsenek, és meg ne térjenek, és meg ne gyógyítsam őket.”

És ha már Korintusiaknál tartunk, akkor vajon hogy lehet összhangba hozni az igét a teljes igazsággal?

Én is hiszek a Szentháromság egy Istenében, és nekem megvan a magyarázatom rá a Bibliából ami nem valami hamis és hazug próféták ferdített szemete.

(Jn 1:1)

„ Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.”

(Jn 1:14)

„És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.”

Ha egyszer azt írja a Biblia, hogy Krisztus királysága örök, akkor azt se ti és senki más nem tudja megváltoztatni.

(Fil 2:6 )

„A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő,”

2015. jún. 21. 12:42
 6/11 anonim ***** válasza:

" És imádják őt az Istennek minden angyalai."

Nekik még ez a mondat se megy, hisz ők vadul tiltakoznak az imádat ellen, miközben még az angyalok is imádják a keresztényekkel együtt. Mondom én, hogy szembe mennek a Bibliával.

2015. jún. 21. 16:42
 7/11 Molnár Sándorné ***** válasza:
50%

Szervusztok!

Mariann jo valaszt adott. Csak el kell olvasni a Korintus I.15:24-28 verseket. Itt vilagos megfogalmazasban irja meg, hogy Jezus, az 1000 eves kiralysaga vegen elpusztitja Satant es a demonait, majd visszaadja az Atyjanak az uralkodast. Teljesen vilagos a Bibliavers.

Mikor Jezus feltamadt a halalbol es visszament a mennybe nagyobb hatalmat kapott Istentol, mint amit a foldrejovetele elott viselt a mennyben. Isten Kirallya es Fopappa tette Ot, es neki adta azt a jogot, hogy az iteletet vegrehajtsa Satanon es a demonokon, valamint az istenteln megerisegen. Tehat az iteletvegrehajto Jezus lesz, majd uralkodiki 1000 evig a fold felett. Ekkor pusztitja majd el Satant es a demonokat vegervenyesen.

Igaz, hogy a Korintusbol vett idezetet tobbszor el kell olvasni, mert kicsit nehezebben ertheto, de teljesen vilagos. Udv: Judit!

2015. jún. 21. 17:46
 8/11 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, Mariann már megfelelt, de te nem fogod látni a helyes választ addig, míg nem vagy pártatlan és előítéletmentes. A legtöbben a legnyilvánvalóbb igazságokat sem veszik észre addig, míg nem értik meg, hogy mennyire fontos az ŐSZINTE IGAZSÁGKERESÉS, melyet csak nagyon-nagyon ALAPOS és kitartó kutatással érhet el.

A legtöbb ember (a legtöbb hívő is), hiszékeny és FELÜLETES, viszonylag könnyen befolyásolhatók, sokan előszeretettel ragaszkodnak a tekintélyesek tanításaihoz, mintha az éppen népszerű irányzatok képviselői feltétlen az igazságot hirdetnék.

És a csapda, a megvezetés az, mikor Jehova Tanúira fogják, hogy őket vezetik félre, mert egyfajta "szűrőn" keresztül láttatják velük a dolgokat. Pedig az a bizonyos szűrő, ami negatívan befolyásol sokakat, nem a Tanúk szemét takarja el, hanem azokét, akik telve előítélettel és felülve mindenféle hazugságnak vagy féligazságnak, nem látnak tisztán velünk kapcsolatban.

Aki Jehova Tanúja akar lenni, annak MINDENFÉLE előítéletet és felületességet el kell vetnie, hiszen ezek eleve meggátolják az ismeretszerzést. Ez kiválóan látszik a legtöbb emberen, hiszen a legtöbben sajnos éppen eléggé tele vannak ezen hátráltató negatív tulajdonságokkal.

2015. jún. 21. 20:21
 9/11 anonim ***** válasza:

A háromság állítólagos "bizonyítékai" MINDIG kiragadott, vagy kétértelmű helyek félrefordítása, vagy betoldás az Írásokba.

A kettes válaszoló (és mások) egy kétértelmű szó miatt alkalmazzák ezt az álérvet, hiszen köztudomású, hogy az itt sok fordításban "imádatnak" fordított kifejezés "hódolatnak" is fordítható, attól függően, hogy milyen szituban és környezetben használják. Magas rangú ember előtti "leborulást" is jelent egyébként, s a Biblia is használja ilyen formában.

Milyen érdekes, de a háromság csupa ilyen megtévesztő, kétértelmű, kiragadott vagy betoldott érvekből áll! Kérdező, EGYETLENEGY olyan helyet sem tudsz mutatni, mely nem esne ezen kategóriákba. :-)

2015. jún. 21. 20:35
 10/11 anonim ***** válasza:

Kérdező, ugye az Ézsaiás 9:6-7 EGY PRÓFÉCIA??? Ugye az írás időpontjától az egy messze előremutató prófécia? Nos akkor kezeld is annak, ne pedig Krisztusról szóló örök érvényű személyiségleírást érts bele, mert NEM AZ. Erős Istennek nevezi az Írás, de SOHASEM mindenható Istennek. A mindenhatóság Atyjának nevezi a PRÓFÉCIA, de mit is tesz értünk Jézus? Az elveszett és halálraítélt emberiségnek az örökkévalóság Atyja lesz, hiszen az örökkévalóságot tárja a megmentésben részesülők elé! :-)

"Ha egyszer azt írja a Biblia, hogy Krisztus királysága örök, akkor azt se ti és senki más nem tudja megváltoztatni."

Persze, mint ahogy Dávid királysága is örök, de azt mindketten tudjuk, hogy ettől még az eredendően Jehova királysága, igaz???? Jézus királysága is örök, aki pedig a Biblia szerint SZINTÉN JEHOVA KIRÁLYSÁGÁBAN LETT KINEVEZETT KIRÁLY, igaz, vagy nem igaz???? Ezt mondja a Biblia, vagy nem?!

A Filippi 2:6 pedig megint egy háromságos szellemben fordított hamis értelmezés, melyet a szövegkörnyezet is azonnal leleplez.

2015. jún. 21. 21:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!