Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik képviseli jobban az...

Melyik képviseli jobban az igazságot?

Figyelt kérdés
Hit Gyüli vagy a Jehova Tanúi képviselik jobban az Ìrásokat?

2015. máj. 28. 22:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 anonim ***** válasza:

" Ha a tanúk nem têvedhetetlenek, akkor ezek szerint sok Minden másban is tévedhetnek??"

A lehetőséget megadjuk most is arra, hogy rámutass a tévedéseinkre. Hajrá!

" Csak hangsúlyozom...Jêzus eljövetele elôtt is volt egyház, Ábrahám, Noé, Dàvid mind ennek a részei voltam...mert ez az egyhâz a HIT EGYHÁZA"

Isten ekkor prófétákon keresztül szólt a népéhez, ma ugyanezt a szerepet tölti be a teljes Írás.

2015. máj. 29. 21:10
 62/78 anonim ***** válasza:

"A légkorábbi újszövetségi másolatok nagyjából ugyanabból a korból valók, amikor a háromság dogma megfogalmazódótt (Pl. a legelső teljes, a Sínai kódex a 4. századból). Hogy érted, hogy hitelesnek? Hogy nincs e meghamisítva? Vagy hogy nincsenek e benne apokrif iratok? "

Nem újszövetségi IRATOKRÓL beszéltem, hanem a KÁNONRÓL. A kettő teljesen más. A legkorábbi úsz-i iratok Pál levelei az 1. századból. Apokrif iratok folyamatosan íródtak (mit jelent hogy "benne"??!), hamisítva nem voltak az eredeti iratok.- Ezt tudományosan állítható.

"Tévedés, az esőszázadi keresztények iratai a Biblia. A római egyház csak később alakult meg. "

Még egyszer mondom: az első században nem volt még Biblia, csak Ószövetség. Ez volt akkor a keresztények szentírása. A többi újszövetségi irat az 1-2. században keletkezett, szentírási tekintélyük a 4. század végére lett. (Természetesen olvasgatták őket, de nem volt szentírási tekintélyük.Óriási különbség.)

A "római egyháznak" ehhez semmi köze.

Ne haragudj, de ez nem érdemi vita. Próbálj meg történelemkönyvekből tájékozódni.

2015. máj. 29. 21:10
 63/78 A kérdező kommentje:

De van Szent Szellem. azokra gondolom, akik hiszik, h Jézus Isten Fia és megvallották büneiket és Isten kegyekmében járnak. Azokra, akiknek megváltozott AZ életük, akik közül sokan mártìrhalált haltak a hitükért, akik megváltoztak Isten Szelleme és nem a magukbereje által...miért kell, h nevük legyen....ahol 2-n vagy 3-an összejönnek az én nevemben, Ott vagyok......

Nem teològia meg Igemagyarázatok, meg nevek

a betû megöl a Szellem, Ami elevenít

2015. máj. 29. 21:13
 64/78 A kérdező kommentje:
Òszövetségben nem csak pròfétákon keresztül szòlt. Ábrahám, Noé, Mòzes nem pròfétákon keresztül szôlt, hanem személyesen....és ma is tud szólni és csodálatos AZ Ô hangja
2015. máj. 29. 21:17
 65/78 A kérdező kommentje:

Amúgy nem a kérdésre válaszoltál

Kérdés- Akkor a Tanúk ma is tévedhetnek? Elég egy igen vagy egy nem....ne ködösîts

2015. máj. 29. 21:19
 66/78 A kérdező kommentje:
Részemrôl ennyi. ISTVÁN Te jó embernek tûnsz. Kìvánom neked a Szemt Szell erejét ( nem rángatózást ìrtam 😍), hogy segìtsen AZ Îrásokat értelmezni és teljes legyen az életed. Jézus áldása legyen rajtad
2015. máj. 29. 21:24
 67/78 anonim ***** válasza:

" Kára gőz ért ,tivagytok a vesztesek ,elkellene fogadni,és megtérni az Úr Jézus Krisztushoz.Mert nincs más név nem is adatott az égalatt az embereknek csak az Úr Jézus neve."

Ezt ki tagadja?

"Kezd el tanúl mányoz ni az Apostolok Cselekedetét ,és figyeld meg mit hítdetnek az apostolok!!!!!!a feltámadott Krisztust"

A tanítványoknak az lett parancsba adva, hogy Isten királyságának eljövetelét hirdessék, vagyis az örömhírt, aminek persze része Jézus feltámadása is. Mi ezt hirdetjük.

"és em a Jehova nevet."

Ezzel azt állítod, hogy az elsőszázadi keresztények nem említették meg az Atyát, az üdvterv kidolgozóját, s csak kizárólag Jézusról beszéltek?

"Kapjatok már a fejetekhez..."

Szólj, ha te már a fejedhez kaptál...

# 62

Mint mondtam, a kanonizálás Isten szelleme által történt.

" "Tévedés, az esőszázadi keresztények iratai a Biblia. A római egyház csak később alakult meg. "

Még egyszer mondom: az első században nem volt még Biblia, csak Ószövetség. Ez volt akkor a keresztények szentírása. A többi újszövetségi irat az 1-2. században keletkezett"

Nem azt írtam, hogy az elsőszázadban már össze volt rakva a Biblia, hanem hogy az Iratok ekkor keletkeztek, ill. kicsit átnyúlhattak a 2. stázadra.

2015. máj. 29. 21:37
 68/78 anonim ***** válasza:
None of them, at all!
2015. máj. 29. 22:00
 69/78 anonim ***** válasza:

István, hiányolod a konkrét kérdéseket:

A Vezető Testület azt állítja, hogy:

A Szent Szellem irányítja őket, de nem ihletettek kijelentéseik.

Ez a dolog természetéből adódóan lehetetlen.

A Vezető Testület azt állítja, hogy: követ el hibákat,

de kijelentéseik megkérdőjelezhetetlenek.

Ez ellentmond a logika szabályainak.

Ez olyan, mintha azt mondanák: “kövess minket kérdés nélkül, még ha tévedünk is.”

2015. máj. 30. 14:05
 70/78 anonim ***** válasza:
te ezt hogyan látod?
2015. máj. 30. 14:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!