Melyik képviseli jobban az igazságot?
István.
Akkor miért fogadod el a bibliai iratokat hitelesnek?
Hiszen ez a "hitehagyott" Egyház hagyta jóvá? (Ahogy kifejtettem korábban akkoriban már vallotta Jézus egylényegűségét az Atyával).
Mi alapján fogadod el a Biblia iratait?
Ellent mondasz önmagadnak.
"hiszen egyszerűen átnéznek a Biblián, felhígítják azt emberi filozófiákkal. A Szavát viszont képes volt Isten megőriztetni még ezen a hitehagyott egyházon keresztül is"
Egyház előbb volt, mint Biblia. Az Egyház Hagyományának része a Biblia.
Gondolom AZ elôrevetîtett pròféciákat AZ Îgébôl nyertétek....vagyia tanulmányoztátok AZ Îgêket......és lukra futottatok..
Na már most...most is tanulmânyozzátok AZ Ìgêket és mi van, ha megint 1-2 dologban lukra futtok, mint be nem teljesült pròfêciáitok kapcsán....
Mêg sosem hallottam egy Tanút sem, h elismerte volna, h prôféciák tekintetêben megbuktatok
ISTVÁN Te bavállalod és kimondod, hogy a pròféciák hamis szellemtôl származtak?
Bocs, hogy még egyszer írok!
A Szentlélek műve az Egyház és a Biblia is. Az Egyház döntései a zsinatoknál ezért voltak, ezért lehettek helyesek és ezért ihletett a Biblia kanonizálása is: mert a Szentlélek által történt, mert az Egyházzal volt, van és lesz- velünk van.
"Próféciák mâsodlagosak....hmmmmm no comment Ilyen alapon, ha ebben tévedtek, akkor AZ Ige magyarâzatban isvtévedhettek...nem gondolod?"
A próféciák értelmezése nem könnyű feladat, nem ugyanaz, mint konkrét kijelentéseket értelmezni pl. az imádságról.
"de szerintem, nem. Istent nem nagyon érsekli, hogy Te betêve tudod e AZ Igéket vagy nem... A kérdés, h újjászülettél e vagy sem."
Vagy úgy... Akkor a Szavára, a Bibliára mi szükség? Minek íratta le nekünk? A választ a 2 Timóteusz 3:16-17 adja meg:
,,A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített."
Ezek szerint Istent mégiscsak érdekli, hogy fontosnak tartod e a Szavát, hiszen az "igazságban való nevelésre" való.
ISTVÁN,
Szerintem értelmes ember vagy, ne terelj. A kérdésemre válaszolj....tévedtetek vagy nem pròféciák tekintetében?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!