Melyik képviseli jobban az igazságot?
No hát ,állyunk meg egy picit és gondoljunk bele a kérdésbe még egy szer!
Az kérdés szerintem,hogy ki az igaz ,és ki a hamis,vagy hazug,a Biblia leg lényegesebb kérdésében ,hagyatkozzunk magára a Bibliára,Isten jobban tudja a választ mindenkinél.
A János levelében meg is kapjuk,
És néktek kenetetek van a Szenttől, és mindent tudtok.
21
Nem azért írtam néktek, mivel nem ismeritek az igazságot, hanem mivel ismeritek azt, és mivel semmi sincsen az igazságból, ami hazugság.
22
Ki a hazug, ha nem az, aki tagadja hogy a Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, aki tagadja az Atyát és a Fiút.
23
Senkiben nincs meg az Atya, aki tagadja a Fiút. Aki vallást tesz a Fiúról, abban az Atya is megvan.
24
Amit azért ti kezdettől hallottatok, az maradjon meg bennetek. Ha bennetek marad az, amit kezdettől fogva hallottatok, ti is az Atyában és a Fiúban maradtok.
25
És az az ígéret, amelyet ő ígért nékünk: az örök élet.
26
Ezeket írtam néktek azok felől, akik elhitetnek titeket.
27
És az a kenet, amelyet ti kaptatok tőle, bennetek marad, és így nincs szükségetek arra, hogy valaki tanítson titeket; hanem amint az a kenet megtanít titeket mindenre, úgy igaz is az és nem hazugság, és amiként megtanított titeket, úgy maradjatok ő benne.
28
És most, fiacskáim, maradjatok ő benne; hogy mikor megjelenik, bizodalmunk legyen, és meg ne szégyenüljünk előtte az ő eljövetelekor.
29
Ha tudjátok, hogy ő igaz, tudjátok, hogy aki az igazságot cselekszi, az mind tőle született.
Elég világos az Írás,aki nem hiszi el ezeket ,már mint hogy Jézus Szelleme,az Atya Szelleme ugyan az vagyis egyek,és az igaz megtért hívőben laknak ,na az a hamis tanító.
Úgy tudom a Hit Gyüliben a Szent Szellem munkálkodik,
Valójában ,ha százalékosan kellene kifejezni a választ,a Hitesek,70%ban képviselik a Bibliát,a Jehova Tanúi pedig 35%ban.
Azt tudni kell hogy 100% ban semki sem ismeri az Írásokat,mivel rész szerint van bennünk az ismeret,ami töredékes.
A lényeg:a Biblia az Üdvösség könyve.Vizsgáljuk meg melyik csoport ismeri az üdvösség útját,vagy melyik hírdeti a megtérést,újjászületést Jézus Krisztusba vetett hít álltal?
Sajnos csak az egyik,Hit gyülisek.
ui:Kérdező,te hogyan álsz az Igazsággal?
Tudtad,hogy maga Jézus mondta,Én vagyok az Út az IGAZSÁG,vagy Valóság,és az Élet.
Na ezen is gondolkodjál el
üdv:briston
Köszi szintén jól!!
Majd ha a Menyben személyesen találkozunk,folytatjuk az eszme cserét.
Minden jót addig is.
"Akkor miért fogadod el a bibliai iratokat hitelesnek? Hiszen ez a "hitehagyott" Egyház hagyta jóvá?"
A légkorábbi újszövetségi másolatok nagyjából ugyanabból a korból valók, amikor a háromság dogma megfogalmazódótt (Pl. a legelső teljes, a Sínai kódex a 4. századból). Hogy érted, hogy hitelesnek? Hogy nincs e meghamisítva? Vagy hogy nincsenek e benne apokrif iratok?
"Egyház előbb volt, mint Biblia. Az Egyház Hagyományának része a Biblia."
Tévedés, az esőszázadi keresztények iratai a Biblia. A római egyház csak később alakult meg.
"Mêg sosem hallottam egy Tanút sem, h elismerte volna, h prôféciák tekintetêben megbuktatok ISTVÁN Te bavállalod és kimondod, hogy a pròféciák hamis szellemtôl származtak?"
A próféciák a Biblia Istentől származnak, a prófécia értelmezések a tanúktól, akik nem tévedhetetlenek.
"Az Egyház döntései a zsinatoknál ezért voltak, ezért lehettek helyesek és ezért ihletett a Biblia kanonizálása is: mert a Szentlélek által történt, mert az Egyházzal volt, van és lesz- velünk van."
A kanonizálás a szent szellem által történt, ebben egyetértek, de hogy az egyház minden döntése, ez hazugság. Nyilvánvaló tények tagadása. Nem mellesleg Istennek nem egyháza, hanem népe, gyülekezete (eklézsia) van, ami nem azonos a római egyházzal.
"
"Szerintem értelmes ember vagy, ne terelj. A kérdésemre válaszolj....tévedtetek vagy nem pròféciák tekintetében?"
Ne türelmetlenkedj! Nem terelek. Igen, voltak téves prófécia értelmezéseink és még lehetnek is.
"kêpzeld vannak olyan országok, ahol be van tiltva a Biblia de valahogy mêg is alakulnak gyülekezetek és ahog fogalmaztál helyes imádatban vannak....nem gondolod, h ITT jôn be Isten Szelleme a képbe"
A Biblia ismerete nélkük aligha lehetnek a helyes imádatban. Kikre gondolsz?
István 35
Kára gőz ért ,tivagytok a vesztesek ,elkellene fogadni,és megtérni az Úr Jézus Krisztushoz.Mert nincs más név nem is adatott az égalatt az embereknek csak az Úr Jézus neve.
Kezd el tanúl mányoz ni az Apostolok Cselekedetét ,és figyeld meg mit hítdetnek az apostolok!!!!!!!!a feltámadott Krisztust,és nem a Jehova nevet..
Kapjatok már a fejetekhez.......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!