Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan, aki várt a...

Van itt olyan, aki várt a szexszel házasságig? Tudna tanácsokat adni?

Figyelt kérdés
2015. jan. 7. 13:08
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
12%
Persze. A tűzoltók pl. sokszor ezt teszik, mégsem gyúl lángra a tűzálló ruhájuk.
2015. jan. 7. 15:58
 32/51 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Ebbe az a legnehezebb, hogy ne nagyon legyünk kettesben. Meg lehet ismerni egy lányt rendesen, ha mindig csak emberek előtt vagy közterületen vagyunk?

2015. jan. 7. 15:58
 33/51 anonim ***** válasza:
43%

Pont ez a baj, hogy nem!

Hallottam egy olyan párról, akik imádták egymást. Nagyon.

Össze is esküdtek, és utána derült ki, hogy képtelenek elhálni a házasságot. Hosszú nyűglődés után elváltak (pedig még akkor is nagyon szerették egymást), és azóta mindkettő elfogadható házasságban él - mással.

2015. jan. 7. 16:12
 34/51 yuda ***** válasza:
86%

Szívesen!

Úgy látom a többiek nem vállalják fel a ellenséges beszédeket. :)

Én sem, úgyhogy figyelmen kívül hagyom a többieket. :)

Igen, meg lehet ismerni a másikat anélkül, hogy úgymond kettesben lennétek.

Írtam, hogy lehettek kettesben--pl. beültök egy étterembe, cukrászdába...egy-egy kóla, süti mellett akár órákat eltöltötök. Művelődési házban...stb...nyitott ajtónál már lehettek egy szobában, széken üljetek ne ágyon, ahol más is lakik, járkál-pl. szülők...vagy inkább leültök az étkezőben, nappaliban. Legyél kreatív. Ha érzed, forrósodik a hangulat, akkor rosszul választottál, vagy beszéltél, vagy tettél valamit. Nem olyan bonyolult. Figyelj a beszédedre és a viselkedésedre. Azok kiválóan mutatják, hogyan csinálod. Nem azt mondtam, hogy legyetek zsúfolt társaságban, hanem hogy legyenek mások is körülöttetek. Attól ti még kettesben vagytok, ám ez megőriz sok dologtól.

Érted te ezt szerintem mire célzok.

Nem kell túlragozni. Ruhában elmehettek kirándulni, de pl. ne szaunázni...túrázni mehettek, utazhattok...lényeg, hogy ne tervezz olyanokat, amiben intim környezet teremtődhet. Nem ismétlem magam.

Tarts ki és eszed gyümölcsét.

Ajándékot ne bontsd ki idő előtt.

Nem kell tudnod, megtapasztalnod milyen. A te ajándékod és biztos jó lesz. :)

2015. jan. 7. 16:29
 35/51 A kérdező kommentje:

Köszi, értem amit írsz.

Még egy, ami miatt a kérdést is kiírtam. Baráti társasággal megyünk kirándulni, és faházban fogunk lakni (kb. 10 ember). És biztos, hogy nem lesz külön ágy biztosítva... Ha úgy alszunk egy ágyban, hogy mások is alszanak a szobában, akkor is nagy lehet a kísértés? Nem tudom, hogy hogy kéne megoldni...

2015. jan. 7. 16:36
 36/51 anonim ***** válasza:

szia

igen meglehet ismerni, nagyon fontos, hogy legyetek őszinték egymással, minden téren, mert ez lesz a bizalom alapja,

Én a férjemmel a legapróbb részletet is megbeszélem, és Ő is, s a házasságunkban bevettük a Teremtőt is, és ez szerint éljük az életünket

Én is vártam a házasságig, és semmilyen csalódás nem történt, sőt a Teremtő akkor adja az áldását a házasságra, ha tisztán marad a házaságy

Amikor pedig oda kerül a dolog, akkor közös beszélgetések keretében fogtok összeszokni, söt közben is beszélgessetek egymással, és mondjátok el, mikor mi a jó és mi nem.

Ha két ember szereti egymást akkor nem fognak csalódni, mert megette a Fene ha a szex tartja össze csak a házastársakat.

S nem cipők vagyunk hanem érző lények. mások érzéseivel játszani pedig gusztustalan dolog,

A szeretet legyen az első ami összetart benneteket ne a szex, és meglásd boldogabb leszel ha nem úgy tekintettek a szexre mint ami a legfontosabb dolog két ember életében, s ez tartsa egybe a házasságotokat

Igy tisztelet és őszinte szeretet fogja a házasságotokat irányitani és nem a szex, mert az csak egy plusz ajándék Istentől két ember összetartozásához, de nem a legfontosabb.

Meglásd összefogtok szokni ha becsületesek őszinték lesztek és maradtok egymáshoz.

2015. jan. 7. 16:39
 37/51 yuda ***** válasza:
100%

Egy ágyban alvás?!

Ezt nem kérdezed komolyan. Jó kis alvás lenne abból, te is tudod előre. Biztos aludnátok nem!? :)

- Vagy old meg máshogy, de egy ágyban semmiképpen.

Inkább, ha nincs más megoldás, ne menjetek.

Ha akkora a szerelem, vedd feleségül. Ha mindketten szeretitek egymást, mire vártok? Isten leszóljon az égből és megveregesse a vállad? :)

Ha szeretitek egymást és felnőttek vagytok mindketten, akkor vedd feleségül és utána mehettek ahová akartok. Kis türelmed legyen és ne kínlódj, hanem ha tényleg szereted, akkor vedd feleségül. Mire vártok?

A szexualitással világon semmi gond nincs. A vágyaddal sincs semmi probléma. Azt jelenti egészséges vagy. Megoldás a házasság.

Ha két ember szereti egymást, jól kijöttök, egy hullámhosszon vagytok, vágytok egymásra =házasodjatok meg. Nem kell kínlódni és évekig visszatartani magatokat. Mi értelme? Minek kell még történnie? Szülők dirigálnak(elégbaj lenne), vagy mi az oka?

Sok esetben a sok várás visszájára fordul. Sok párnál fordul elő, hogy minél többet várnak, annál több problémájuk lesz.

Van egy egészséges várás, ...mondjuk huszonéves kor elején ~2 év(kiderüljön hogy csak a hormonok, vagy igaz szerelem), és ez csökken. pl. 30-40 korosztálynak bőven elég fél év ismerkedés, mert már több eszük van és tapasztaltabbak. Tudják mire számíthatnak.

Ha ez megvan, házasodjatok. Nincs mire várni. A jót már csak elrontani lehet. :)

2015. jan. 7. 16:55
 38/51 A kérdező kommentje:

Szerintem nem elég fél év ismerkedés. Szeretném nagyon jól megismerni, mire egy életreszóló döntést hozok. Nincs még itt az ideje a házasságnak.

Azért kérdezem, mert ha még 3 másik ember is alszik a szobában, valószínű, hogy nem történne semmi olyan. Mások előtt még akkor se csinálnánk, ha lehetne, nem?

2015. jan. 7. 17:00
 39/51 A kérdező kommentje:
Én már talán készen is állnék, hogy elvegyem, de ő még fiatalka, biztosan kell még várni.
2015. jan. 7. 17:01
 40/51 anonim ***** válasza:
Paul Washer-nek van egy jó tanítása a témáról "Az együttjárásról a biblia mércéje szerint" címmel.
2015. jan. 7. 20:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!