Hívő vagyok, de mióta együtt vagyok a barátommal, nem nagyon járok templomba. A szexuális kapcsolatot nem tudnám megbánni (nem érzem bűnnek), de közben a mise, az áldozás mégis hiányzik. Mit csináljak? Elég csapdahelyzet.
Figyelt kérdés
De amit meg nem érzek bűnnek, azt megbánni sem tudom, pedig ez lenne az "elvárás". Nem kiosztást meg beszólogatást kérek a vallásra, mert az nem érdekel. Tanácsot kérnék illetve olyan emberek tapasztalatát, akik hívőként ugyanígy voltak. A házasság még korai lenne, de a hosszútávú tervünk az.2010. febr. 3. 16:56
61/136 anonim válasza:
persze az én meggyőződésem szerint van megoldás
62/136 A kérdező kommentje:
És mi az? Elvekben én is nagyon jól tudtam eddig gondolkodni, meg osztottam is az észt hasonló helyzetekben, aztán belekerültem olyanba, ahol az elvek helyett marad az ember...:(
2010. febr. 5. 01:52
63/136 anonim válasza:
egyébként nem gondolom, hogy csak a szexuális kapcsolat lenne a probléma, hisz azt írod, már misére se nagyon jársz
azt pedig még bűnben lévőként is tehetnéd
64/136 A kérdező kommentje:
De alapvetően emiatt.
2010. febr. 5. 01:52
66/136 A kérdező kommentje:
És közben meg más hetente váltogatja a barátját/barátnőjét és tizenéves, de egy percig sem problémázik ilyeneken. én meg felnőttként, egy emberrel vagyok, nem mindig mással.
2010. febr. 5. 01:53
67/136 anonim válasza:
no de az, hogy bűnt követsz el, miért akadályoz a miselátogatásban?
68/136 A kérdező kommentje:
Nem, nem én magamra írtam az észosztást.
2010. febr. 5. 01:54
69/136 anonim válasza:
Nem a szexet kell megbánni, hanem a szexnek azt a momentumát, ami hiányzik ahhoz, hogy az bűntelen legyen.
Tehát nem azt kell megbánni, hogy szexeltél, hanem azt, hogy azt házasságon kívül tetted.
Ha úgy érzed, hogy Ő az igazi, miért nem házasodtok össze?
70/136 A kérdező kommentje:
Mert az olyan félmegoldás. Misére elmegyek, közben meg nem áldozok. De azért megyek időnként, szóval ez nem akkora probléma.
2010. febr. 5. 01:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!