Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívő vagyok, de mióta együtt...

Hívő vagyok, de mióta együtt vagyok a barátommal, nem nagyon járok templomba. A szexuális kapcsolatot nem tudnám megbánni (nem érzem bűnnek), de közben a mise, az áldozás mégis hiányzik. Mit csináljak? Elég csapdahelyzet.

Figyelt kérdés
De amit meg nem érzek bűnnek, azt megbánni sem tudom, pedig ez lenne az "elvárás". Nem kiosztást meg beszólogatást kérek a vallásra, mert az nem érdekel. Tanácsot kérnék illetve olyan emberek tapasztalatát, akik hívőként ugyanígy voltak. A házasság még korai lenne, de a hosszútávú tervünk az.
2010. febr. 3. 16:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/136 anonim ***** válasza:
49%

Az első kérdésem: a barátod is hisz Istenben, és ugyanabban az Istenben hisz mint te?

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. febr. 3. 16:59
 2/136 A kérdező kommentje:
Igen, ő is. De a szerelem és a vonzalom nagyon erős köztünk, hazugság lenne megígérni, hogy nem fekszünk el egymással.
2010. febr. 3. 17:00
 3/136 anonim ***** válasza:
29%

Ebben az esetben járjatok együtt a gyülekezetbe. Ott azért a megfelelő viselkedési normákat tartsátok be, és ne áldozzatok addig, /ez nálatok az úrvacsora igaz?/ ameddig nem rendezitek a kapcsolatotokat Istennel, vagy is össze nem házasodtatok. És ha még sem lesz házasság a dologból, akkor megcsaltad a házastársad előre.

A Jézusba vetett hitreményt ad.

2010. febr. 3. 17:06
 4/136 A kérdező kommentje:
Katolikus vagyok, szóval mise és áldozás:) De a házasság még messze van, szóval ez nem járható út, addig nem bírjuk ki:(
2010. febr. 3. 17:08
 5/136 anonim ***** válasza:
37%

A társadat nem lehet "előre" megcsalni !

Ne essél teherbe mert az összetörheti az álmaidat !

2010. febr. 3. 17:13
 6/136 anonim ***** válasza:
36%
Nem bírjátok vagy nem akarjátok kibírni. Sok párt ismerek akik akár évekig is kibírták. Ez nem kajálás hogy belehalsz ha nem eszel. A kérdés csak az, hogy neked mi a fontosabb? Isten nem akart neked rosszat mikor megtiltotta, hogy házasság előtt élj nemi életet.
2010. febr. 3. 17:17
 7/136 A kérdező kommentje:
Kibírtam 23 éves koromig, szóval ez most a nem akarjuk kibírni esete inkább... Ez igaz...
2010. febr. 3. 17:23
 8/136 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék terhes lenni, a fogamzásgátló megint egy másik lelkiismereti gond, de ez van, szedem egy ideje.
2010. febr. 3. 17:24
 9/136 anonim ***** válasza:
36%

A kérdésed nem arra vonatkozott, helyes-e amit tesztek vagy nem. Ezért erről nem beszélek. De Úrvacsorát ne végy addig magadhoz, tehát ne áldozz, amíg rendezetlen kapcsolatban élsz. Ezzel elismered Isten előtt, hogy amit teszel nem az Ő akarata szerint van, hanem a te akaratod szerint.

A házastársadat meg tudod csalni előre is. A feleségemmel a házasságunk előtt kölcsönösen elmondtuk minden ilyen kapcsolatunkat, és megbocsájtottunk egymásnak. Volt mit megbocsájtani mindkettőnknek. Az elég kellemetlen egy házasságban, ha találkozol valakivel, és azt mondja, aranyos a feleséged. Te megkérded: honnan ismered? A válasz: Korábban párszor megdugtam, nem tudtad? Egy házasságon belül nem lehetnek titkok sem a múltból, sem a jelenben.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. febr. 3. 17:32
 10/136 anonim válasza:
62%

Sztem Isten nem fog azért megharagudni mert szeretitek egymást és szeretnétek egymásnak örömet okozni...Isten akkor boldog ha ti is azok vagytok...

Az én véleményem az ha Istennek baja lenne a szexualitással akkor nem teremtett volna különböző nemű egyedeket...

A gyülekezetnek meg nem kell mindenről tudnia :)

2010. febr. 3. 17:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!