Hívő vagyok, de mióta együtt vagyok a barátommal, nem nagyon járok templomba. A szexuális kapcsolatot nem tudnám megbánni (nem érzem bűnnek), de közben a mise, az áldozás mégis hiányzik. Mit csináljak? Elég csapdahelyzet.
Az első kérdésem: a barátod is hisz Istenben, és ugyanabban az Istenben hisz mint te?
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Ebben az esetben járjatok együtt a gyülekezetbe. Ott azért a megfelelő viselkedési normákat tartsátok be, és ne áldozzatok addig, /ez nálatok az úrvacsora igaz?/ ameddig nem rendezitek a kapcsolatotokat Istennel, vagy is össze nem házasodtatok. És ha még sem lesz házasság a dologból, akkor megcsaltad a házastársad előre.
A Jézusba vetett hitreményt ad.
A társadat nem lehet "előre" megcsalni !
Ne essél teherbe mert az összetörheti az álmaidat !
A kérdésed nem arra vonatkozott, helyes-e amit tesztek vagy nem. Ezért erről nem beszélek. De Úrvacsorát ne végy addig magadhoz, tehát ne áldozz, amíg rendezetlen kapcsolatban élsz. Ezzel elismered Isten előtt, hogy amit teszel nem az Ő akarata szerint van, hanem a te akaratod szerint.
A házastársadat meg tudod csalni előre is. A feleségemmel a házasságunk előtt kölcsönösen elmondtuk minden ilyen kapcsolatunkat, és megbocsájtottunk egymásnak. Volt mit megbocsájtani mindkettőnknek. Az elég kellemetlen egy házasságban, ha találkozol valakivel, és azt mondja, aranyos a feleséged. Te megkérded: honnan ismered? A válasz: Korábban párszor megdugtam, nem tudtad? Egy házasságon belül nem lehetnek titkok sem a múltból, sem a jelenben.
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Sztem Isten nem fog azért megharagudni mert szeretitek egymást és szeretnétek egymásnak örömet okozni...Isten akkor boldog ha ti is azok vagytok...
Az én véleményem az ha Istennek baja lenne a szexualitással akkor nem teremtett volna különböző nemű egyedeket...
A gyülekezetnek meg nem kell mindenről tudnia :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!