Hívő vagyok, de mióta együtt vagyok a barátommal, nem nagyon járok templomba. A szexuális kapcsolatot nem tudnám megbánni (nem érzem bűnnek), de közben a mise, az áldozás mégis hiányzik. Mit csináljak? Elég csapdahelyzet.
Figyelt kérdés
De amit meg nem érzek bűnnek, azt megbánni sem tudom, pedig ez lenne az "elvárás". Nem kiosztást meg beszólogatást kérek a vallásra, mert az nem érdekel. Tanácsot kérnék illetve olyan emberek tapasztalatát, akik hívőként ugyanígy voltak. A házasság még korai lenne, de a hosszútávú tervünk az.2010. febr. 3. 16:56
43/136 A kérdező kommentje:
Reagáltam sok dologra, csak közben tudom azt hogy ebből mi az ami NEKÜNK megvalósítható és mi az ami nem. Jelen esetben egy dolog a szabály és egy másik az önismeret, illetve a másik ismerete.
2010. febr. 5. 01:24
44/136 anonim válasza:
OK, katekizmus ez is, de a 2 szöveg nem ugyanaz :)
45/136 A kérdező kommentje:
2010. febr. 5. 01:25
46/136 anonim válasza:
van valami rajtatok kívül álló, tőletek független tényező, ami megakadályozza, hogy eleget tegyetek a szabálynak?
47/136 A kérdező kommentje:
Igen, az hogy emberből vagyunk:) Az életben ritkán döntenek az emberen kívüli tényezők, a saját döntésünk ez.
2010. febr. 5. 01:28
48/136 anonim válasza:
nem, kösz
mikor azt írtam, h a 2 szöveg nem ua., arra gondoltam, h a 2+2=4-et is le lehet vezetni többféleképp, ha az egyik félét nem érted, vagy nem meggyőző, ott a másik
de értem, a szabályt érted, csak nem tudod betartani
49/136 anonim válasza:
nos akkor ott vagyunk, hogy ez semmi más, mint a saját döntésetek!
50/136 A kérdező kommentje:
Te mindig minden szabályt betartasz? Mert én eddig nagyrészt betartottam és belefáradtam. Jó egy kicsit embernek lenni:)) Hibázó embernek, aki nem próbál állandóan tökéletes lenni, holott tudja hogy amúgy is esélytelen. Próbálom elfelejteni az a belénidomított elvet, hogy mindig minden szabályt be kell tartani.
2010. febr. 5. 01:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!