Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívő vagyok, de mióta együtt...

Hívő vagyok, de mióta együtt vagyok a barátommal, nem nagyon járok templomba. A szexuális kapcsolatot nem tudnám megbánni (nem érzem bűnnek), de közben a mise, az áldozás mégis hiányzik. Mit csináljak? Elég csapdahelyzet.

Figyelt kérdés
De amit meg nem érzek bűnnek, azt megbánni sem tudom, pedig ez lenne az "elvárás". Nem kiosztást meg beszólogatást kérek a vallásra, mert az nem érdekel. Tanácsot kérnék illetve olyan emberek tapasztalatát, akik hívőként ugyanígy voltak. A házasság még korai lenne, de a hosszútávú tervünk az.
2010. febr. 3. 16:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/136 anonim ***** válasza:
100%

én vagyok a .

önuralom, és ha komoly a hited az ima is segít

az amikor magad is felismered, hogy rossz, amit teszel, a tökéletes bánat

de a rossz elkerüléséhez elég az is, ha azért nem teszel meg valamit, mert Isten tiltja, akkor is ha az értelmed-érzelmeid hadakoznak ez ellen

2010. febr. 3. 21:18
 22/136 anonim ***** válasza:
26%

Dugás helyett ima. :DD

Ez kész, bázmeg. Majd mentek, és matyiztok egyet a slozin, mert ott nem lát Isten. Szánalmas, képmutató, fajáruló banda.

2010. febr. 3. 23:02
 23/136 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy észosztást nem kérek, pláne nem ilyen 10 éves stílusban. Menj aludni, gyereknek ilyenkor már ágyban a helye:)
2010. febr. 3. 23:03
 24/136 A kérdező kommentje:
De aki csak dugni meg kefélni szokott, annak kár is a szeretkezésről beszélni...
2010. febr. 3. 23:04
 25/136 anonim ***** válasza:
78%

Tegnapi 17:57-es vagyok. örülök, hogy nem sértődtél meg, mert kemény szavakat írtam ám. :-)

Hogy lehet kibírni a hétvégét? ha már elkezdtétek a szexet, akkor rém nehezen, egyetértek. De ha még nem, akkor Elisabeth Elliot tanácsát javaslom: tartsátok magatokon a ruháitokat és távol egymástól a kezeiteket. :-)

Mi az esküvő előtt csak egyszer voltunk kettesben egy hétvégén (a Magas-Tátrában, és minden nap jól lefárasztottuk magunkat túrázással), de sokszor töltöttük kettesben az éjszakát. Pl amikor egy baráti házaspárral elmentünk nyaralni, vagy az esküvő előtti hónap, amikor már összeköltöztünk (praktikus okok miatt), de még nem voltunk házasok, tehát még az öltözködést is külön helységben bonyolítottuk.

Bevallom, én voltam a gyengébbik fél. Sokszor volt, hogy ölelkezés közben azt kívántam: menjünk el a legvégsőkig, és nem egyszer ki is mondtam. Drága vőlegényemnek több ereje volt, és nemet mondott, nagyon büszke vagyok rá. :-) Képes volt abbahagyni, még mielőtt elértünk volna arra a pontra, ahonnan már nem tudunk visszafordulni.

Szóval akaraterő kérdése az egész. Nem lehetetlenség.

És elmondani nem lehet, milyen volt felvenni a fehér ruhát, és tényleg szűzként bevonulni a templomba, a szintén szűz leendő férjemhez, aki az Úrasztala előtt várt, hogy elvegyen feleségül. A násznép java részének biztos fogalma se volt róla, annyira természetes ma már a házasság előtti szex, de mi tudtuk, és Isten is.

Utána pedig a nászéjszaka, amikor először fedeztük fel egymás testét szabadon, korlátozások nélkül. Másnak ez egy 15-16 éves korában átélt dolog, talán nem is emlékszik már rá, de én egyetlen pillanatát se fogom feledni soha.

Egy évnyi házasság után pedig azt is elmondhatom, hogy semmit nem vesztettem azzal, hogy nem 16 vagy 26 évesen kezdtem a házaséletet, hanem az esküvő után a férjemmel. Nagyon sokat tanultunk már eddig is, a Szezualitás topichoz mérve pedig elmondhatom, hogy 1 év alatt bőven behoztuk a 13-14 évnyi "lemaradást". Mivel az életben is összeillünk, így az ágyban is összeillettünk; mi vagyunk az élő példa arra, hogy nem szükséges kipróbálni egymást ahhoz, hogy minden stimmeljen: méretek, étvágy, ízlés, minden.

Ha nehéz kibírni, gondolj arra, hogy Isten nem véletlenül kérte az önmegtartóztatást a házasság előtt. Nem megfosztani akart benneteket valamitől, épp ellenkezőleg: valami óriásit és gyönyörűt adni nektek a házasságban. Isten ígéretei mindig beteljesednek. Legyetek türelmesek, és ti is megtapasztalhatjátok!

2010. febr. 4. 11:13
 26/136 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok az utolsó hozzászólónak, azon kívül, hogy az Úrral jár még van valami, ami nagyon fontos lesz neki: ő az, akit a férje mindig tisztelni fog. Lehet, hogy a fiatalok most fanyalognak, de higgyétek el nekem, 52 évesnek, hogy rendkívül fontos az, hogy az ember tisztelni is tudja a házastársát.

A kérdezőnek annyival egészíteném ki az utolsó hozzászóló rendkívül tisztességes és hasznos mondanivalóját, hogy eddig a szerelmedhez fűződő viszony és annak változásai voltak az előtérben. Próbáld meg azt, hogy helyreállítod Istennel a kapcsolatodat, kérj tőle vezetést. Tudod, hogy Ő a megtört szíveket nem utasítja el, ha segítségül hívod az Ő nevét, hogy megállj ebben a cselekedetben, akkor Ő segíteni fog. Ne mentegesd magad, hogy nem bűn, amit teszel, mert az a világnak szól. Emlékezz arra, hogy senki sem szolgálhat két urat egyszerre.

Ha férjhez mész egyszer és hófehér ruhában állsz az oltár előtt - az kiknek fog szólni ? Az Úr tudja, hogy rég nem fehér az a ruha rajtad. Fordulj Hozzá és megsegít, megtisztít és megbocsát. Akkor majd lesz megint fehér ruhád.

2010. febr. 4. 12:56
 27/136 A kérdező kommentje:
Értem is és igazatok is van abban, amit írtok és nagyon köszönöm is a segítséget. De ha nem ÉRZEM bűnnek, hogy a szerelmemmel vagyok együtt (nem fűvel-fával,nem minden nap mással és nem is 13 éves vagyok, hanem felnőtt ember), akkor megbánni is képmutatás lenne...:( De közben meg mégis érzem, hogy így mégsem jó. Vagy csak mert tudom, hogy mit KELLENE, ILLENE éreznem?
2010. febr. 4. 12:59
 28/136 anonim ***** válasza:

Tegnapi 17:57-es vagyok megint.

Ha helyesnek érzed a házasság előtti szexualitást, akkor valami alapvető máris megszakadt közted és Isten között, sajnos. :-(

De mondok egy hasonlatot. Attól lesz meghallgatott egy ima, hogy te úgy érzed, most nagyon-nagyon meghallgatott az Isten, vagy attól, hogy elhiszed: Isten hallotta, mit mondtál, és nem hagy magadra?

A választ remélem, tudod.

A bűnről annyit, hogy a gyávaság kivételével minden bűn képes élvezetet adni, még a gyilkosság is. Mindegyikről "érezheti" azt az ember, hogy ez jó, ezt kell tennem. De ettől az még objektíven nézve nem helyes. Csak kellemes.

CHARLOTTE BRONTË: JANE EYRE

27. fejezet (részlet)

Törvények, elvek, parancsok nem a nyugodt, kísértésmentes időkre adattak, hanem a mostanihoz hasonló viharok idejére, amikor test és lélek egyaránt fellázad könyörtelen szigorúságuk ellen. S ha mégoly irgalmatlan is a törvény: megszegni nem szabad. Ha tetszésem szerint áthágom vagy kijátszom a törvényt, akkor ugyan mire jó? Én hiszek az isteni parancs sérthetetlenségében, mindig is hittem benne. Ha pillanatnyilag mégis megrendülne a hitem, ez csak azt bizonyítaná, hogy nem vagyok épelméjű. Nem, nem vagyok beszámítható állapotban: ereimben tüzesen száguldoz a vér, s a szívem olyan sebesen dobog, hogy meg sem lehet számlálni dobbanásait. Régi eszményekbe, régi elhatározásokba kell most kapaszkodni: ez az egyetlen mentsváram.

[link]

2010. febr. 4. 19:13
 29/136 anonim ***** válasza:

"Mindennek ellen tudok állni, kivéve a kisértést"

Oscar Wilde

2010. febr. 4. 19:33
 30/136 A kérdező kommentje:
És ha elhatározzuk és mégsem bírjuk ki? Előre sejtem, hogy ez lesz, mert egyikünk sem túl erős a másik jelenlétében...:(
2010. febr. 4. 22:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!