Hívő vagyok, de mióta együtt vagyok a barátommal, nem nagyon járok templomba. A szexuális kapcsolatot nem tudnám megbánni (nem érzem bűnnek), de közben a mise, az áldozás mégis hiányzik. Mit csináljak? Elég csapdahelyzet.
Figyelt kérdés
De amit meg nem érzek bűnnek, azt megbánni sem tudom, pedig ez lenne az "elvárás". Nem kiosztást meg beszólogatást kérek a vallásra, mert az nem érdekel. Tanácsot kérnék illetve olyan emberek tapasztalatát, akik hívőként ugyanígy voltak. A házasság még korai lenne, de a hosszútávú tervünk az.2010. febr. 3. 16:56
81/136 A kérdező kommentje:
Azt hiszem felnőttként 4 hónap is elég ritka manapság...:)
2010. febr. 5. 02:03
82/136 anonim válasza:
nehéz kérdés, de ha ilyen lelkiismereti konfliktusba kerülnék magammal, lehet, megpróbálnám rávenni magam
foggátlás: ez is nehéz, de nagyjából a következőket gondolom: azzal, hogy az Egyház a naptár-módszer alapján megengedi a megelőzést, én nem látok különbséget a megelőző! módszerek közt
de meg tudom érteni az ellenzőit is
83/136 anonim válasza:
Tehát már több is volt... :(
Majdnem 30 évesen mért nem lehet megházasodni?
84/136 A kérdező kommentje:
A naptármódszer eredményére túl sok babát láttam a környezetemben.... ezzel egy kicsit még várnánk.
2010. febr. 5. 02:07
85/136 anonim válasza:
86/136 A kérdező kommentje:
Hogy most mi az akadálya, leírtam kb. 10 perccel előbb. Több is volt... Igen, 2 összesen.... Ez a 14 évesek átlaga kb., szóval azért annyira nem kell rosszallóan hümmögni...:)
2010. febr. 5. 02:08
87/136 A kérdező kommentje:
Azért ezen az oldalon van pár elég szélsőséges dolog. Ismerem az oldalt, de átnézem majd a két írást mégegyszer.
2010. febr. 5. 02:09
88/136 anonim válasza:
és ha jól értem, mindkettővel voltatok együtt?
bár ez nem túl lényeges
89/136 A kérdező kommentje:
Igen.
2010. febr. 5. 02:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!