Keresztények, szerintetek az állatoknak (pl. kutya) vannak érzelmeik?
Kedves Kérdező!
"Először nem akartam beleszólni, és ne haragudj, de én a többiekkel értek egyet. Amiket felhalmozol, butaságok, és tényleg mintha valaki írna helyetted, mert egy másik megjegyzésed egész más stílusban volt írva, helyesírási hibákkal."
Oké, akkor neked is butaságok. Akkor ne fogd magad vissza! Az állatok nem éreznek, nem gondolkodnak, azt tehetsz velük, amit akarsz! Te, és a többiek is voltatok már azok, és tudjátok. A tudományos kutatásokból is naprakészek vagytok! Örülök neki! Bocsáss meg, hogy válaszoltam. Valóban nem egy megfelelő platform ez, semmilyen kérdés megválaszolásához! Menj egy szakemberhez. Kutyakozmetikus, ebtenyésztő, juhász, kondás, vagy stb...!
Egyébként melyik megjegyzésemre gondolsz, mint amelyik más stílusban vannak írva, és helyesírási hibák vannak benne? Csak nem azokra a bibliai igeversekre gondolsz, amelyeket a totálbibliából másoltam be, és nem javítottam az azokban található helyesírási hibákat?!
Szerintem is "jaj"! De egyébként igazad van, a szóköz kellett volna. De, szerintem is megbocsáthatatlan vétek, amit tettem!
Üdvözöllek!
A "megtud" ugyanígy rossz itt.
Ebből is látszik, hogy nem saját kútfőből írtad a szövegeket. Így aztán nem is tudod megmondani, hogy mennyi az igazság bennük.
Sajnos nem sok.
Kedves 43-as!
"A "megtud" ugyanígy rossz itt.
Ebből is látszik, hogy nem saját kútfőből írtad a szövegeket. Így aztán nem is tudod megmondani, hogy mennyi az igazság bennük.
Sajnos nem sok."
Igen. Valóban rossz a "megtud", és a "letud" is! Bocsánat.
A szövegeimmel kapcsolatosan pedig, mint mondtam, a hited/hitetek nem változtat azon a tényen, hogy én írtam. Nincs szükségem "idegen tollakra", de ha valakitől idéznék, akkor jelezném. Szeretem a korrektséget. Az igazság tartalmukkal kapcsolatosan pedig, nem látom, hogy azok kérdésesek lennének. Természetesen nem írok le olyat, aminek igazságáról nem vagyok meggyőződve.
De, a továbbiakban nem gondolom, hogy érdemes lenne vitázni erről, vagy bármiről is.
A válaszaimat csak azért írtam, mert megtévesztett Kérdező kérdése, amelyet úgy tett fel, mintha kifejezetten keresztények válaszára lenne kíváncsi a kérdésével kapcsolatban. Nem régóta vagyok/voltam ezen az oldalon fenn, és még nem volt előttem teljesen világos eddig, hogy az ilyenek nem valós elvárások a "kérdezőktől", és a válaszolók se foglalkoznak azokkal úgy, mint valódi "kitételekkel".
Én keresztény vagyok ( és ebből adódóan számomra a Biblia, Isten Igéje a mérvadó, és elfogadható igazság. Amelyből idéztem is a kérdéssel kapcsolatos válaszokat, kiegészítve kutatások eredményeivel, amelyek még jobban megerősítik annak helytálóságát, és igazságtartalmát. Amelyek előttem eddig se voltak kérdésesek.), és azt feltételeztem, hogy ti, a többi válaszoló is azok vagytok. ( Miquelnek is ezért lehettek furcsák a válaszaim.)
A félreértések ezért voltak. De, örülök, hogy végül, képbe kerültem, és tisztázódott a helyzet.
"kifejezetten keresztények válaszára lenne kíváncsi"
Kifejezetten rájuk volt kíváncsi.
De ez nem jelenti azt, hogy butaságokat mondhatnak. Nekik sincs különleges felmentésük - sem az istenüktől, sem az élettől.
Semmi gond Ida. Ha nem ment el a kedved és még sokat leszel itt, rá fogsz jönni, hogy a gyk egy külön világ :-)
Én a legelején rossz kategóriába írtam az első kérdésemet, és meg is kaptam érte a magamét. Vérig voltam sértődve, akkor még nem tudtam, hogy a cinizmus itt mennyire természetes. Mára már teljesen hidegen hagy, a szemem sem rebben ha valaki lehord, vagy beszól, sőt építő jellegű is, hogy anonim bárki bármit megmer mondani a másiknak. Mert valljuk be, sokszor nem alaptalan.
elnézést az Off-ért.
"kifejezetten keresztények válaszára lenne kíváncsi"
Kifejezetten rájuk volt kíváncsi.
De ez nem jelenti azt, hogy butaságokat mondhatnak. Nekik sincs különleges felmentésük - sem az istenüktől, sem az élettől."
Nem láttam itt keresztényeket. És bár nincs felmentés a butaságok mondása alól a keresztényeknek az Istenüktől, de az Istenük Igéje, beszéde, kijelentése alapján mondhatják, amit megismertek. Még akkor is, ha az sokaknak butaságoknak is hatnak. Az pedig, hogy mi a butaság, vagy mi nem az, előbb-utóbb úgyis mindenkinek kiderül, és mindenki előtt ismert, és nyilvánvaló lesz. Még azok előtt is, akik esetleg most azt, azokat a beszédeket butaságnak tartják, noha nekik nincs ismeretük.
Kedves 46-os!
Köszönöm a "bátorítást", de nyilvánvalóvá vált előttem, hogy csak felesleges időtöltésről van szó az itteni "jelenléttel".
" Mára már teljesen hidegen hagy, a szemem sem rebben ha valaki lehord, vagy beszól, sőt építő jellegű is, hogy anonim bárki bármit megmer mondani a másiknak. Mert valljuk be, sokszor nem alaptalan. "
Nézd, én keresztény vagyok, és tudom, hogy egyszer mindenkinek, minden szóval, és gondolattal, el fog kelleni számolnia Isten előtt. ( A keresztényeknek, akik végig kitartanak Krisztusban, és Krisztus mellett, itt, és most azonnal, a többieknek halálukkor, és az utolsó ítéletnél is. És mivel tudom, hogy mi Istennek a véleménye a nyelv bűneiről ( Jak. 3,5 Ezen képen a nyelv is kicsiny tag és nagy dolgokkal hányja magát. Ímé csekély tűz mily nagy erdőt felgyújt!A nyelv is tűz, a gonoszságnak összessége. Úgy van a nyelv a mi tagjaink között, hogy megszeplősíti az egész testet, és lángba borítja életünk folyását, maga is lángba boríttatván a gyehennától. Mert minden természet, vadállatoké, madaraké, csúszómászóké és vízieké megszelídíthető és meg is szelídíttetett az emberi természet által:
De a nyelvet az emberek közül senki sem szelídítheti meg; fékezhetetlen gonosz az, halálos méreggel teljes.) , ezért nem tartom nagyon jó ötletnek az anonim beszólásokat, lehordásokat se, senki felé. Nem csak azért, mert nem tudhatjuk, hogy ki az akivel beszélünk, és hogy milyen reakciókat válthatunk ki a másikból, hanem azért se, mert esetlegesen nem lesz módunkban kijavítani azokat a hibákat, bűnöket, amelyeket így elkövethetünk. Ráadásul nem is ismerjük az illetőt, semmit nem tudunk róla. Minden csak feltételezés a részünkről a másik emberrel kapcsolatosan. ( Arról meg már ne is beszéljünk, hogy mi keresztények tudjuk azt, hogy az embert csak a Szent Lélek az, aki megtudja változtatni, ezért az ilyen helyeken való "pofozkodás" többnyire nem jár mással, csak sértegetéssel, és az ember bűneinek a szaporításával.)
De, azért köszönöm! :)
Amint látod, vannak itt keresztények. Csak nem nagyon tudnak mit írni - sajnos.
"sokaknak butaságoknak is hatnak."
Igen, pontosan. Az értelmes embereknek mindnek butaságnak tűnik, amit írsz. Ez van.
"Az pedig, hogy mi a butaság, vagy mi nem az, előbb-utóbb úgyis mindenkinek kiderül"
Nem biztos, mert lehet, hogy pl. te az életed során soha nem fogod ezt megérteni. Sajnállak is érte.
De ettől még nem kellene itt úgy írnod, mintha te osztanád itt az észt. A "tudásod" nagyjából 1000 évvel ezelőtti szintnek felel meg... ill. még az sem, mert nem ellenőrzött. De ezt úgysem fogod megérteni, attól tartok.
Kedves 49-es!
"Amint látod, vannak itt keresztények. Csak nem nagyon tudnak mit írni - sajnos."
Kicsodák? Remélem nem magadra gondolsz?! Te, jelenpillanatban a Sátán gyermeke vagy, és a kárhozat felé tartasz öles léptekkel. És sajnos, még arról sincs fogalmad se, hogy mi a kereszténység, és hogy kik azok, akik keresztények, és miért hívják őket úgy...!
"sokaknak butaságoknak is hatnak."
Igen, pontosan. Az értelmes embereknek mindnek butaságnak tűnik, amit írsz. Ez van."
Nagy valószínűséggel így van! Ha ateista lennék, nekem is annak tűnne, és annak tartanám ( mint ahogyan, amikor ateista voltam, akkor én is annak tartottam az efféle beszédet...!) ! De a keresztényeknek (!), ahogyan már írtam is, Isten Igéje a mérvadó ( hogy Ő mit mond ), mivel ők pontosan és biztosan tudják, hogy az Isten igéje az igazság, és az igazságot az tartalmazza, nem pedig az, amit a világ "tud", gondol, hísz és mond valamiről. Továbbá egy keresztényt (!), ha megkérdeznek valamiről, mint keresztényt (!), akkor ő az Isten beszéde szerint válaszol az adott kérdésre. De, nincs olyan keresztény (!), akinek a Biblia nem "szentírás". Mert a keresztényeknek (!) a hite Istenben, és Jézus Krisztusban nyugszik, az Isten Bibliában kijelentett szava alapján. A Szent Lélek ( Szent Szellem) kijelentésében, értelmezésében. ( Válogatás nélkül! Isten beszédét, nem felülbírálva, aszerint, hogy abból mi az, ami a "világi emberek" értelme, érzelme szerint elfogadható, és mi az, ami nem! )De, mint mondtam, ilyenek csak a keresztények! Akik nem szégyenlik az Isten beszédét, se Jézus bizonyságtételét! ( Még akkor se, ha tudják azt, hogy az mennyire "nevetségesen" is hangzik a mai korban (is)! )
Továbbá, a keresztények (!), a tudományok felfedezéseiben, és megismeréseiben, csak Isten teremtésének ( amelyről leírást a Bibliában, és az abban hivatkozott apokrifokban olvashatunk ) a bizonyítékait látják.
"Az pedig, hogy mi a butaság, vagy mi nem az, előbb-utóbb úgyis mindenkinek kiderül"
Nem biztos, mert lehet, hogy pl. te az életed során soha nem fogod ezt megérteni. Sajnállak is érte."
Hát, én nem is arról beszéltem, hogy mindenki az élete során fogja megtudni az igazságot. (Csak az, aki keresi, és valóban meg is akarja tudni!) Én arra gondoltam, hogy sokan csak a haláluk után ismerik azt meg! Viszont, mint mondtam, akkor mindenki! Még akkor is, ha esetleg akkor már, az adott illető semmit nem ér, és nem kezdhet vele! ( Igaz, én se úgy gondoltam, hogy akkor az lesz a legnagyobb gondja valakinek, hogy "az állatoknak vannak-e érzelmeik", vagy, hogy "mennyire hatott butaságnak Isten beszéde..."! És valószínűleg a sajnálkozás se rám irányul már akkor!)
"De ettől még nem kellene itt úgy írnod, mintha te osztanád itt az észt."
Hát, én csak úgy írtam, mint aki ismeri Isten igéjét ( a teremtéstörténetet is. Kiegészítve olyan nem kanonizált (apokrif) írásokkal, amelyek által még tisztábban látható az a kor, és azok a történetek, amelyekről az beszél!)! És mivel, Kérdező kérdésében úgy tűnt, hogy a keresztények válaszára kíváncsi ( nem csak a saját véleményének az igazolására), ezért válaszoltam az abban ( Isten igéjében) leírtak szerint. ( Még ha, ez "kiverte is a biztosítékot"...!)
Az észt meg te osztod, mert úgy néz ki eddig, hogy azt gondolod magadról, hogy azért jöttél erre a világra, hogy te legyél az, aki meghatározza, hogy mi az, ami butaság, és mi az, ami okosság! Pedig, ha tudnál valamit, akkor pontosan tudnád, hogy a tudományok művelői, még nagyon-nagyon keveset tudnak a teljességből. És közülük, az okosabbak, ezt tudják is magukról, és tudományágukról! ( Ők azt mondják, hogy eddig elért, megismert tudásunk, csak a felületét "karcolja" az egésznek...!)
" A "tudásod" nagyjából 1000 évvel ezelőtti szintnek felel meg... ill. még az sem, mert nem ellenőrzött. De ezt úgysem fogod megérteni, attól tartok."
Én nem pontosan tudom, hogy 1000 évvel ezelőtt, globális szinten milyen tudással rendelkeztek az emberek. Amit tudok arról a korról, csak közvetetten ismerem. Többnyire csak annyit, amit a mai régészet, és történészet nyilvánossá tett, és amiről én tudom, hogy nincs összhangban a valósággal. De speciel tőled se olvastam itt semmit, amiből megállapíthatnám, hogy a tudásod, a "butázáson" kívül, terjed-e valameddig! ( Ezért én, még csak megsaccolni se merném annak nagyságát, illetve kicsinységét. Amit eddig látok belőle, csak ama gondolkodásbeli korlátok megléte, amelyek igazodnak a mai kor, és a világ "igényeihez", elvárásaihoz, magyarázataihoz, hogy azoknak megfeleljen.
Bár, nagy százalékban feltételezem (!) rólad, hogy esetleg kereszténynek tartod magad, ezért, emiatt a feltételezés miatt idézem ide, Isten véleményét, a világ bölcsességéről, és tudásáról:
Róm. 1,18 Mert nyilván van az Istennek haragja mennyből, az embereknek minden hitetlensége és hamissága ellen, kik az igazságot hamissággal feltartóztatják. Mert a mi az Isten felől tudható nyilván van ő bennük; mert az Isten megjelentette nékik: Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek. Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsőítették őt, sem néki hálákat nem adtak; hanem az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az ő balgatag szívük megsötétedett. Magokat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek;
De, hogy jó hírt is mondjak:
Mát. 5,6 Boldogok, a kik éhezik és szomjúhozzák az igazságot: mert ők megelégíttetnek.
Ésa. 55,6 Keressétek az Urat, a míg megtalálható, hívjátok őt segítségül, a míg közel van.
Róm. 10,13 Mert minden, a ki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik.
Ján. 3,16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
Róm. 4,25 Ki a mi bűneinkért halálra adatott, és feltámasztatott a mi megigazulásunkért.
Ésa. 55,7 Hagyja el a gonosz az ő útját, és a bűnös férfiú gondolatait, és térjen az Úrhoz, és könyörül rajta, és a mi Istenünkhöz, mert bővelkedik a megbocsátásban.
Jer. 33,8 És megtisztítom őket minden bűneiktől, a melyekkel vétkeztek ellenem, és megbocsátom minden bűneiket, a melyekkel vétkeztek ellenem, és a melyekkel gonoszul cselekedtek ellenem.
Ami viszont rossz hír, hogy nem tudhatjuk, hogy meddig "vacakolhatunk" a megtéréssel. Se az életünk hosszát nem tudjuk, se azt, hogy meddig van közel hozzánk az Úr a megtérésre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!