Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, szerintetek az...

Keresztények, szerintetek az állatoknak (pl. kutya) vannak érzelmeik?

Figyelt kérdés

2014. dec. 3. 09:31
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:

"letudjon" vagy "megtudjon"

Igen. Amint látszik is: ha magad írod, az hibás. Nem is kicsit.

Az meg, hogy melyik szektában vagy, mindegy. Akkora butaságokat írtál, hogy tényleg felesleges egyesével javítgatni. 90-es IQ fölött már mindenki látja magától is.

2014. dec. 10. 13:36
 32/67 Balázs Ida ***** válasza:
0%

Kedves Miquel !

" Inkább kérdeznék valamit. Régen észrevettem már, hogy a nők nem mesterei az ok-okozat sorrend felállításának. Mégis valaki, aki ilyen egységes, kerek mondatokkal, helyesírási hiba nélkül, zseniális logika mentén levezeti a fent olvasható értekezést, hogy a búbánatos kis fszomba tud ennyi hülyeséget összehordani?"

Mármint mi a hülyeség benne? Továbbá ez csak pár kérdés, abból a sokból, amit éppen a hosszúság miatt nem írtam le! Persze tudom, hogy éppen azok a kérdések lennének azok, amelyek rávilágítanának az ok-okozat kérdésére is, és arra, hogy nincs a kettő felcserélve, és a sorrend okés!

De, mivel úgysincs rá energiád, hogy gondolkozz ( akár csak ezen a nagyon kevés kérdésen is), ezért nem is lenne értelme a többi milliót feltennem! ( Szerintem ezek a kérdések, egy átlagos értelmi képességekkel rendelkező embernek, már elég gondolkodni valót adna, ha érdekelné. Rólad viszont azt gondolom, hogy az átlag feletti lehetsz, mert az átlagos többség, még ezeket a kérdéseket se érti ...! )

Azt meg, hogy mi a hülyeség, vagy mi nem az, azt elég szubjektívan ítélik meg általában az emberek. ( Bár gondolom, hogy ezt te is tapasztaltad már. ) Gondolj vissza mondjuk, a találmányok, vagy a felfedezések, vagy a tudományok történelmére! Mindig a "szakértők", a kor "tudósai" , nagy elméi voltak azok, akik a leginkább ellene voltak a fejlődésnek. És ők voltak, akik a saját tudásukat etalonként tekintették, és ami azon túl volt, azt már csak bődületes baromságnak gondolták, és tartották!

2014. dec. 10. 13:41
 33/67 Balázs Ida ***** válasza:
0%

Kedves 31-es!

"letudjon" vagy "megtudjon"

Igen. Amint látszik is: ha magad írod, az hibás. Nem is kicsit. "

Tényleg? A "letudjon írni" valamit helyesírási hibák nélkül.....!

"... hogy valamit letudjon írni, vagy megtudjon fogalmazni...?!"

( Gondoltam elég világos anélkül is, ha 6 mondatot írok le válaszul! )

"Az meg, hogy melyik szektában vagy, mindegy. Akkora butaságokat írtál, hogy tényleg felesleges egyesével javítgatni. 90-es IQ fölött már mindenki látja magától is."

Én a 120 fölöttiekre gondoltam. Remélhetőleg azok már, veled ellentétben, nem "javítani" próbálják, azokat a kérdéseket, hanem gondolkodni azokon! ( Persze ha akarnak!) De, ha neked a kérdéseim butaságok, akkor legyenek neked azok butaságok! Ha úgy gondolod, hogy másoltam azokat, mert nekem ennyi eszem sincs, akkor hídd azt, amit akarsz! ( Velem még nem közölték, hogy te vagy az IQ number one, az értelmi képességek csúcsa, etalonja, ezért nem is oszt-szoroz a számomra a véleményed! )

2014. dec. 10. 14:07
 34/67 Balázs Ida ***** válasza:

Kedves 29-es!

" Hogy a növények mit és honnan tudtak, valljuk be kissé bugyuta megfogalmazás, de tudjuk be egy jó szándékú példának, ami végül is nem vezetett sehova."

A néhány kérdésem, amit leírtam, amelyek nem random módon lettek az internetről bekopizva, azoknak szólt, akik az "evolúcióhívő" szektába tartoznak. Olyanoknak, akiknek az az elképzelésük, hogy tudatos és értelmes tervezés nélkül létrejöhetnek olyan bonyolult rendszerek, mint egy élőlény. Amikor tervezés nélkül, még egy fogpiszkálót se lehet előállítani...! Azután pedig, én csak néhány olyan szűrt kérdést tettem fel, amelyek nem követelnek meg mélyebb tudományos ismereteket. Ha azok valakinek bugyuták, akkor legyenek neki azok!

"... hanem megpróbálom használni az agyamat. "

Én magam is használom, és arra szerettem volna mindenkit bátorítani, illetve rávenni a kérdéseimmel, hogy azt tegye!

"Szerintem az állatoknak, mint pl a kutya (mert itt a kérdező szerintem a gerincesekre célzott) pontosan lehetnek ugyanolyan érzelmeik, mint az embereknek. Tehát hangsúlyozom érzelmeik!.

De mégis különbözik az emberekétől, annyiban, hogy nem tudják megfogalmazni."

Nem tudják emberi nyelven megfogalmazni. ( A néma emberek se, de róluk azért feltételezzük, hogy mind gondolataik, mind érzelmeik vannak. Csupán azért, mert emberek. Az állatokról pedig azért nem feltételezzük ezt, mert nem emberek, és szeretjük azt gondolni, hogy akkor nem is tudnak gondolkodni.) Mi csak a testbeszédük alapján értünk meg az érzelmeikről valamennyit. De ez nem jelenti azt, hogy a saját nyelvükön ne tudnának egymással, és ne próbálnának meg velünk is kommunikálni.

( Voltak ( és most is vannak) kísérletek az USA-ban ( de az Szovjetunióban is, és valószínűleg más fejlettebb országokban is) , amikor pl egyetemistákat bizonyos drogokkal "kezeltek". Ezek a drogok szélesebbé tették azokat a tapasztalási spektrumokat, amelyek az átlagos embernek vannak. Valamennyien arról számoltak be, hogy pl megértették az állatok beszédét, és az egymással való kommunikációjukat. Vagy látták a zenét, és a hangokat, mint hullámokat, és színeket.... Vagy pl, hogy minden növénynek megkülönböztethető, saját hangja van, amellyel egymással is kommunikálnak...! Stb!

Persze sajnos ezeket nem terjesztik eléggé, hiszen valószínűleg katonai célokra is lehet használni ezeket a kutatásokat, illetve azok eredményeit.

"....Ez bennük nem fogalmazódik meg, de szemmel látható, hogy ezt érzik. ..."

Ezek a mi, emberi spekulációink arról, hogy mit tud egy állat, és mit nem! De mi tudni semmit nem tudunk, csak azt gondoljuk róluk....! Ahogyan az ember nem tud igaz, helyes "ítéletet" hozni még a másik emberről se( érzelmeiről, gondolatairól, cselekedeteiről ), mert mi úgy ítélünk ahogyan azt feltételezzük a másikról a látásunk, vagy a hallásunk, illetve egyéb érzékszerveink által, hogy ő olyan, vagy ilyen. ( Hányszor mondjuk azt, hogy valakit félreismertünk...! ) És bennünket szubjektív előítéletek vezetnek, és befolyásolnak, még akkor is, ha azokról nem is tudunk, és még meg is próbálunk objektívek lenni.

2014. dec. 10. 15:15
 35/67 anonim ***** válasza:

Nézd, Ida: első nekifutásra nem tűnsz rosszindulatúnak.

Akkor viszont már csak két lehetőség maradt:

- vagy nagyon buta vagy, és sajnos egy szekta behálózott,

- vagy pedig értelmes vagy, és magadban jól is látod a dolgokat... de nem mondasz igazat. Akkor a szektád parancsára teszed, amit teszel.

Inkább az első eset a valószínű, mivel a helyesírásod tényleg pocsék. Persze ez a szövegeden nem látszik, mert az másolt.

Szerintem viszont fölöslegesen terjesztesz tévtanokat. Az emberek elég nagy többsége már értelmesebb ennél, és legalábbis gyanakszik, ha téged olvas.

Amúgy a te fajtád a gondolkodó emberektől retteg, mint ördög a tömjénfüsttől!

2014. dec. 10. 18:25
 36/67 Balázs Ida ***** válasza:
0%

Kedves 35-ös!

Legyen a te "hited" szerint! Ha a fejedbe vetted, hogy "másolt" a szövegem, akkor legyen neked másolt. Ha nagyon rossz a helyesírásom szerinted, akkor legyen olyan. Ha nagyon buta vagyok szerinted, akkor legyek szerinted az! Viszont én tőled egy értelmes választ nem hallottam...! ( Lehet, hogy a rossz helyesírásom teszi, amiért nem érted a kérdéseimet...?! Vagy a soraid közé rejtetted azokat a válaszaidat, amelyek nem csak a személyem becsmérléséről szólnak...?!)

A többiről pedig amit írtál : aki érti, érti, aki nem nem...!

Üdvözöllek!

2014. dec. 10. 20:14
 37/67 A kérdező kommentje:

Kedves Ida!

Először nem akartam beleszólni, és ne haragudj, de én a többiekkel értek egyet. Amiket felhalmozol, butaságok, és tényleg mintha valaki írna helyetted, mert egy másik megjegyzésed egész más stílusban volt írva, helyesírási hibákkal.

2014. dec. 10. 20:16
 38/67 Balázs Ida ***** válasza:

Egyébként mi bajod is van a "letud"-dal, kedves 35-ös?!

Továbbá:

"Szerintem viszont fölöslegesen terjesztesz tévtanokat. Az emberek elég nagy többsége már értelmesebb ennél, és legalábbis gyanakszik, ha téged olvas. "

Melyek azok a tévtanok, amelyeket terjesztek szerinted?! Csak nem arra gondolsz, hogy néhány kérdést feltettem, amiről el lehetne gondolkodni azoknak, akik még nem érték el azt az "értelmi magasságot", amikor mindent el fogadhatnak gondolkodás nélkül?!

"Amúgy a te fajtád a gondolkodó emberektől retteg, mint ördög a tömjénfüsttől!"

Mármint kiktől? Kikre gondoltál?

2014. dec. 10. 20:27
 39/67 Balázs Ida ***** válasza:

Utána néztem az általad kifogásolt kifejezésnek, de ott azt írja, hogy helyes...! :(

[link]

De gondolom az is megbízhatatlan egy oldal...!

2014. dec. 10. 20:30
 40/67 A kérdező kommentje:

Jajj.

A "letud" mást jelent. Azt jelenti, elvégez egy feladatot, letud, bevégez, nincs vele több baja.

A le tud írni valamit, az más kérdés.

2014. dec. 10. 20:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!