Ateisták ha nem hisznek a halál utáni életben, hogyan tudják elviselni a napról napra közeledő elmúlást? Reménykednek-e valamiben?
A vallásos emberek is meghalnak. A vallásos emberek is félnek a haláltól. Az ateisták is reménykednek benne, hogy "hátha mégis lesz valami", de csak azért, mert beleültették a bogarat a fülükbe.
Az elviselés változó dolog. Az emberek tűréshatára más és más, és a gondolataik. Nem mindenki gondolkozik ezen. Aki gondolkozik, nem biztos, hogy aggódik. Aki aggódik, nem biztos, hogy elviselhetetlen mértékben. Sokan úgy vannak vele, hogy muszáj meghalni, akár aggódunk rajta, akár nem, szóval akkor inkább jobb nem aggódni.
Lucifer, miért kell mindehova belinkelni ezeket az idióta zenéket, szerinted bárki is kíváncsi rá?
A kérdésre pedig:
Én Ozmium42-vel értek egyet, mindenki fél a haláltól és senki sem lehet 100%-ban biztos abban, hogy az ő elképzelése vagy hite szerint jut a túlvilágra(ha létezik egyáltalán). Ha pedig tévedsz és eddig jehovát imádtad akkor nagy szivacs lesz a vége...
Normális ember nem él úgy napról napra, hogy állandóan a halálra gondol. Személy szerint én nem félek a haláltól, mivel el sem tudom képzelni, milyen "érzés" nem lenni. Sokkal inkább aggaszt maga a meghalás folyamata, mivel nem csak pszichikailag nem adjuk fel könnyen, hanem a szervezetünk minden sejtje élni akar, és a szervezetünk akkor is megtesz mindent az életben maradáshoz, amikor agyilag már tudjuk, hogy vége. Éppen ezért mindegy, hogy valaki hívő vagy nem hívő, ugyanúgy megszenvedünk. Sajnos ezt volt alkalmam látni.
Hogy van-e utána valami vagy nincs, azt meg kíváncsian várom.
Az ateisták... "Imára kulcsolják a kezüket, sírva és megtörten elmondják első imájukat és úgy érzik valami pluszt kaptak."
Ilyen "jól" ismered te az ateistákat? Vagy álmodozol?
Ennyi ostobaságot ugyanis régen láttam egy halomban. Fogalmad sincs, miféle értelmet találnak "szegény" ateisták az életben!
Hosszú lenne elmondani, mennyivel hasznosabban és értékesebben el lehet tőlteni egy életet, mint állandó imádkozással és önző félelemmel, hogy "jaj, mi lesz velem"!
Ne papolj olyasmiről, amihez nem értesz.Most pedig menj el a templomba, és gyónd meg, hogy beleártottad magadat olyasmibe, amiről halvány gőzöd sincs...
Szervusz
Hívő emberként sokkal jobban elviselem az életemet, mióta tudom: "Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs többé fizetségük, mert nem emlékeznek rájuk többé, elfeledték őket. Szeretetük, gyűlöletük és féltékenységük is elveszett már, és időtlen időkön át többé nincs részük semmiben sem, ami történik a nap alatt." Préd.9:5,6
Hidd el jobb tudni au igazságot, mint hazugságban élni, illetve miatta félni:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!