Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan semmisül meg az "utolsó...

KZitus kérdése:

Hogyan semmisül meg az "utolsó ellenség", a halál? 1Korintusz 15:26

Figyelt kérdés
A halál és mindaz, ami ahhoz vezet, szörnyű szenvedést okoz. Miért halnak meg az emberek?

2014. nov. 19. 17:47
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Először is definiálni kellene, hogy mit is jelent pontosan a halál a Biblia szerint.

Mivel szerintem nem összeegyeztethető azzal a halállal, amit mi ismerünk.

2014. nov. 19. 18:48
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Mivel van fizikai és van szellem halál is.
2014. nov. 19. 18:53
 3/17 anonim ***** válasza:
75%

Az a Halál, amelyikről Pál beszél, egy szellemi lény, és nem megsemmisül, hanem a tűz tavába vettetik a Pokollal együtt (Jel 20,14). A "katargeó" nem megsemmisülést jelent első sorban, hanem inkább hatástalanítást, mai fogalmak szerint megbénítást, kiállítást, leültetést, forgalomból való kivonást(az "argeó" jelentése: nem dolgozik, tétlen, késlekedik, szünetet tart, a "kata" pedig amolyan előrag, igekötő, itt szerintem a "teljesen", "egészen" értelemben, de nem vagyok nyelvész).

A Halál feladatköre az emberek megölése és a Pokolnak való átadása. Azért mondta Jézus, hogy aki bennem hisz soha nem lát halált, mert amikor a szelleme és lelke elhagyja a testét, nem a Halál angyala jön érte, hanem Isten angyalai és egyből Jézus jelenlétébe viszik. Aki nem a Názáreti Jézus Krisztus nevét hívja segítségül, mert nem hisz Jézus Krisztusban, mint emberi testben és természetben manifesztálódott Istenben, azért Jézus Krisztus semmit sem tehet.

2014. nov. 19. 19:41
 4/17 anonim ***** válasza:
5%

"A Halál feladatköre az emberek megölése és a Pokolnak való átadása. Azért mondta Jézus, hogy aki bennem hisz soha nem lát halált, mert amikor a szelleme és lelke elhagyja a testét, nem a Halál angyala jön érte, hanem Isten angyalai és egyből Jézus jelenlétébe viszik.

Szerintem ezt a témakört addig ne hirdesd mig tisztában nem vagy a folyamattal.

Szerinted a Seol mire szolgál, miért kell várnia a lelkeknek Jézus 2. eljöveteléig? hol várakoznak a lelkek míg maradandó testet nem kapnak?

Ezt tudnod kéne, ha már HGY-hez tartozónak vallod magad.

Mert ők nem azt vallják amit te itt írsz.

De a Biblia sem ezt írja.

2014. nov. 19. 20:19
 5/17 anonim ***** válasza:
14%

Szóval én annyit javasolnék neked kedves 3-as, hogy addig míg nem vagy tisztában dolgokkal, én a helyedben nagyon vigyáznék mit írok le.

Nem jó dolog félre vezetni az embereket. Nem terem jó gyümölcsöt.

2014. nov. 19. 20:22
 6/17 anonim ***** válasza:
94%
A testi halált okozó halálnak akkor már mi értelme lesz? Örökkön örökké lesz sírás és fogcsikorgatás. A másik fele pedig Istennel örökké. Hol van itt a halál szerepe? Asperrimus testvér jól írta, csak az nem érti, aki vajon tagadja és még a Bibliának sem hisz.
2014. nov. 19. 20:41
 7/17 anonim ***** válasza:
0%

6

1Kor 15,53

Mert szükség, hogy ez a romlandó test romolhatatlanságot öltsön magára, és e halandó test halhatatlanságot öltsön magára.

Ha A-nak lenne igaza( de nincs) akkor ez az ige felesleges lenne. De a Bibliában semmi, egyetlen betű sem felesleges.

legközelebb ne bólogass olyanra, amit nem tudsz, vagy nem néztél utána.

2014. nov. 19. 20:45
 8/17 anonim ***** válasza:
0%

1Kor.15-

51.

Ímé titkot mondok néktek. Mindnyájan ugyan nem aluszunk el, de mindnyájan elváltozunk.

52.

Nagy hirtelen, egy szempillantásban, az utolsó trombitaszóra; mert trombita fog szólni, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, és mi elváltozunk.

53.

Mert szükség, hogy ez a romlandó test romolhatatlanságot öltsön magára, és e halandó test halhatatlanságot öltsön magára.

54.

Mikor pedig ez a romlandó test romolhatatlanságba öltözik, és e halandó halhatatlanságba öltözik, akkor beteljesül amaz ige, mely meg vagyon írva: Elnyeletett a halál diadalra.

55.

Halál! hol a te fullánkod? Pokol! hol a te diadalmad?

56.

A halál fullánkja pedig a bűn; a bűn ereje pedig a törvény.

57.

De hála az Istennek, a ki a diadalmat adja nékünk a mi Urunk Jézus Krisztus által.

58.

Azért szerelmes atyámfiai erősen álljatok, mozdíthatatlanul, buzgólkodván az Úrnak dolgában mindenkor, tudván, hogy a ti munkátok nem hiábavaló az Úrban.

2014. nov. 19. 20:47
 9/17 anonim ***** válasza:
0%

"Mindnyájan ugyan nem aluszunk el, "

Kiket ír itt az ige? Akik még élő emberek Jézus 2. eljövetelekor.

2014. nov. 19. 21:17
 10/17 anonim ***** válasza:
78%

Kedves 48%!

"Azért mivelhogy mindenkor bízunk, és tudjuk, hogy e testben lakván, távol vagyunk az Úrtól. (Mert hitben járunk, nem látásban); Bizodalmunk pedig van, azért inkább szeretnénk kiköltözni e testből, és elköltözni az Úrhoz. Azért igyekezünk is, hogy akár itt lakunk, akár elköltözünk, néki kedvesek legyünk." (2Kor 5,6-9)

Pál szerint, amíg testben lakunk, távol vagyunk az Úrtól, de ha kiköltözünk a testből, akkor az Úrhoz költözünk. Az Úr a Mennyben lakik, nem pedig a Seolban. A Seol az elkárhozottak előzetes fogságának a helye. A végső ítéletkor a Gyehennába kerülnek, amit tűzzel és kénkővel égő tónak nevez János a Jelenések könyvében. A Seol az Ószövetség időszakában magába foglalta az Ábrahám kebelének nevezett helyet, ami Jézus Krisztus feltámadása után felköltözött a Mennybe.

"Mert nékem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség. De ha e testben való életem munkámat gyümölcsözteti: hogy melyiket válasszam, meg sem mondhatom. Mert szorongattatom e kettő között, kívánván elköltözni és a Krisztussal lenni; mert ez sokkal inkább jobb; De e testben megmaradnom szükségesebb ti érettetek." (Fil 1,21-24)

Itt megerősíti Pál az előbbieket: ha egy keresztény kiköltözik a testéből, az Krisztushoz megy. Krisztushoz, azaz a Mennybe, ugyanis Jézus nem a Mélységben tartózkodik, hanem a Mennyben, "felül minden fejedelemségen , hatalmasságon, erőn és uraságon, és minden néven, mely neveztetik..." (Ef 1,21)

Nem az a probléma, ha bárkinek más a véleménye, mint nekem. Mindenki szabadon elmondhatja, amit gondol, lehet érvelni és mindenki boldog. Az viszont probléma, ha olyan ember akarja az észt osztani, akinek a legnagyobb szüksége lenne rá. Remélem , nem haragszol, ha itt be is fejezem a veled való diskurzust? Gyere vissza azután, hogy a dolgoknak utánanéztél, és ne akard nekem elmagyarázni, hogy mit tanítanak a Hit Gyülekezetében, ha nem tudod! Olvass, tájékozódj, és állj ki a napra még egy kicsit!

2014. nov. 19. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!