Hogyan semmisül meg az "utolsó ellenség", a halál? 1Korintusz 15:26
Először is definiálni kellene, hogy mit is jelent pontosan a halál a Biblia szerint.
Mivel szerintem nem összeegyeztethető azzal a halállal, amit mi ismerünk.
Az a Halál, amelyikről Pál beszél, egy szellemi lény, és nem megsemmisül, hanem a tűz tavába vettetik a Pokollal együtt (Jel 20,14). A "katargeó" nem megsemmisülést jelent első sorban, hanem inkább hatástalanítást, mai fogalmak szerint megbénítást, kiállítást, leültetést, forgalomból való kivonást(az "argeó" jelentése: nem dolgozik, tétlen, késlekedik, szünetet tart, a "kata" pedig amolyan előrag, igekötő, itt szerintem a "teljesen", "egészen" értelemben, de nem vagyok nyelvész).
A Halál feladatköre az emberek megölése és a Pokolnak való átadása. Azért mondta Jézus, hogy aki bennem hisz soha nem lát halált, mert amikor a szelleme és lelke elhagyja a testét, nem a Halál angyala jön érte, hanem Isten angyalai és egyből Jézus jelenlétébe viszik. Aki nem a Názáreti Jézus Krisztus nevét hívja segítségül, mert nem hisz Jézus Krisztusban, mint emberi testben és természetben manifesztálódott Istenben, azért Jézus Krisztus semmit sem tehet.
"A Halál feladatköre az emberek megölése és a Pokolnak való átadása. Azért mondta Jézus, hogy aki bennem hisz soha nem lát halált, mert amikor a szelleme és lelke elhagyja a testét, nem a Halál angyala jön érte, hanem Isten angyalai és egyből Jézus jelenlétébe viszik.
Szerintem ezt a témakört addig ne hirdesd mig tisztában nem vagy a folyamattal.
Szerinted a Seol mire szolgál, miért kell várnia a lelkeknek Jézus 2. eljöveteléig? hol várakoznak a lelkek míg maradandó testet nem kapnak?
Ezt tudnod kéne, ha már HGY-hez tartozónak vallod magad.
Mert ők nem azt vallják amit te itt írsz.
De a Biblia sem ezt írja.
Szóval én annyit javasolnék neked kedves 3-as, hogy addig míg nem vagy tisztában dolgokkal, én a helyedben nagyon vigyáznék mit írok le.
Nem jó dolog félre vezetni az embereket. Nem terem jó gyümölcsöt.
6
1Kor 15,53
Mert szükség, hogy ez a romlandó test romolhatatlanságot öltsön magára, és e halandó test halhatatlanságot öltsön magára.
Ha A-nak lenne igaza( de nincs) akkor ez az ige felesleges lenne. De a Bibliában semmi, egyetlen betű sem felesleges.
legközelebb ne bólogass olyanra, amit nem tudsz, vagy nem néztél utána.
1Kor.15-
51.
Ímé titkot mondok néktek. Mindnyájan ugyan nem aluszunk el, de mindnyájan elváltozunk.
52.
Nagy hirtelen, egy szempillantásban, az utolsó trombitaszóra; mert trombita fog szólni, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, és mi elváltozunk.
53.
Mert szükség, hogy ez a romlandó test romolhatatlanságot öltsön magára, és e halandó test halhatatlanságot öltsön magára.
54.
Mikor pedig ez a romlandó test romolhatatlanságba öltözik, és e halandó halhatatlanságba öltözik, akkor beteljesül amaz ige, mely meg vagyon írva: Elnyeletett a halál diadalra.
55.
Halál! hol a te fullánkod? Pokol! hol a te diadalmad?
56.
A halál fullánkja pedig a bűn; a bűn ereje pedig a törvény.
57.
De hála az Istennek, a ki a diadalmat adja nékünk a mi Urunk Jézus Krisztus által.
58.
Azért szerelmes atyámfiai erősen álljatok, mozdíthatatlanul, buzgólkodván az Úrnak dolgában mindenkor, tudván, hogy a ti munkátok nem hiábavaló az Úrban.
"Mindnyájan ugyan nem aluszunk el, "
Kiket ír itt az ige? Akik még élő emberek Jézus 2. eljövetelekor.
Kedves 48%!
"Azért mivelhogy mindenkor bízunk, és tudjuk, hogy e testben lakván, távol vagyunk az Úrtól. (Mert hitben járunk, nem látásban); Bizodalmunk pedig van, azért inkább szeretnénk kiköltözni e testből, és elköltözni az Úrhoz. Azért igyekezünk is, hogy akár itt lakunk, akár elköltözünk, néki kedvesek legyünk." (2Kor 5,6-9)
Pál szerint, amíg testben lakunk, távol vagyunk az Úrtól, de ha kiköltözünk a testből, akkor az Úrhoz költözünk. Az Úr a Mennyben lakik, nem pedig a Seolban. A Seol az elkárhozottak előzetes fogságának a helye. A végső ítéletkor a Gyehennába kerülnek, amit tűzzel és kénkővel égő tónak nevez János a Jelenések könyvében. A Seol az Ószövetség időszakában magába foglalta az Ábrahám kebelének nevezett helyet, ami Jézus Krisztus feltámadása után felköltözött a Mennybe.
"Mert nékem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség. De ha e testben való életem munkámat gyümölcsözteti: hogy melyiket válasszam, meg sem mondhatom. Mert szorongattatom e kettő között, kívánván elköltözni és a Krisztussal lenni; mert ez sokkal inkább jobb; De e testben megmaradnom szükségesebb ti érettetek." (Fil 1,21-24)
Itt megerősíti Pál az előbbieket: ha egy keresztény kiköltözik a testéből, az Krisztushoz megy. Krisztushoz, azaz a Mennybe, ugyanis Jézus nem a Mélységben tartózkodik, hanem a Mennyben, "felül minden fejedelemségen , hatalmasságon, erőn és uraságon, és minden néven, mely neveztetik..." (Ef 1,21)
Nem az a probléma, ha bárkinek más a véleménye, mint nekem. Mindenki szabadon elmondhatja, amit gondol, lehet érvelni és mindenki boldog. Az viszont probléma, ha olyan ember akarja az észt osztani, akinek a legnagyobb szüksége lenne rá. Remélem , nem haragszol, ha itt be is fejezem a veled való diskurzust? Gyere vissza azután, hogy a dolgoknak utánanéztél, és ne akard nekem elmagyarázni, hogy mit tanítanak a Hit Gyülekezetében, ha nem tudod! Olvass, tájékozódj, és állj ki a napra még egy kicsit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!