Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan semmisül meg az "utolsó...

KZitus kérdése:

Hogyan semmisül meg az "utolsó ellenség", a halál? 1Korintusz 15:26

Figyelt kérdés
A halál és mindaz, ami ahhoz vezet, szörnyű szenvedést okoz. Miért halnak meg az emberek?

2014. nov. 19. 17:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

*Nem az a probléma, ha bárkinek más a véleménye, mint nekem. Mindenki szabadon elmondhatja, amit gondol, lehet érvelni és mindenki boldog. Az viszont probléma, ha olyan ember akarja az észt osztani, akinek a legnagyobb szüksége lenne rá. Remélem , nem haragszol, ha itt be is fejezem a veled való diskurzust? Gyere vissza azután, hogy a dolgoknak utánanéztél, és ne akard nekem elmagyarázni, hogy mit tanítanak a Hit Gyülekezetében, ha nem tudod! Olvass, tájékozódj, és állj ki a napra még egy kicsit!*

Hamar levetted az álarcodat.:) Erre voltam kíváncsi.

Nem az vagy akinek próbálod mutatni magad.:)

ui:Tizen évnél régebb óta tudom, hogy mit tanítanak a gyülekezetben.

2014. nov. 20. 05:30
 12/17 anonim ***** válasza:
92%

No az általánosítás már megint megy.

Ezt így egyszerűen nem lehet bekebelezni, hogy mit tanít ez és az a gyülekezet.

Képzeld ismerek református lelkészt, aki nem is a reformátusi teológiát hirdeti, hanem Jézust, mivel az sokkal fontosabb.

Ismerek olyan baptista lelkészt is, aki szinte leszólja a baptisták teológiáját, mivel az sem üdvözít, hanem csak egyedül Jézus.

Szóval ne általánosíts, mivel nem ismered a lelkészüket, lehet, hogy már megtért, és teljesen mást tanít, mint ami a teológiájukban le van írva.

2014. nov. 20. 05:45
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

Azt lehet, és azt kell tanítani ami az Ige tükrében megáll. De nem mindenkinek van tanítói kenete. Ezt nem ártana végig gondolni.

Van egy ige, ami tökéletesen ide illik:

*A betű öl, a Szellem elevenít*.

Ne tanítson más embereket az, aki ön szelleméből ír. Hanem az tanítson, akit a Szellem megajándékoz ezzel a képességgel és tiszta látása és az Igével közösségben áll és a Szent Lélek felindítja rá.

A. egyiknek sem felel meg. sokszor láttam az írását, hamisan is csengett sokszor, de most már közbe léptem, mert más emberek kárára teszi a dolgát.

2014. nov. 20. 06:32
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
Ilyen témában Szent Lélek felindítása nélkül írni, önszellemből, az nem csak, hogy bűn, és hamis prófétálásnak minősül, hanem mind arra aki teszi ezt a tevékenységet, mind arra aki "befogadja" kárára lesz annak.
2014. nov. 20. 06:38
 15/17 anonim ***** válasza:
üdv, nos Jézus váltsága által a tökéletlen embereknek 1000 évük lesz egy sátán nélküli világban, hogy alkalmassá váljanak az örök életre. addig Isten szemében hiába élünk, halottnak számítunk, mint ahogy ádám és éva is attóla naptól kezdve halott volt, habár élt. a jelenések szerint Isten visszahelyezi a földre az élet fáját, és aki eszik belőle, meggyógyúl, és nem kell meghalnia.
2014. nov. 20. 12:43
 16/17 A kérdező kommentje:

1-es válaszoló

„Az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak” Prédikátor 9:5 erre gondoltam.

És te?

2014. nov. 20. 20:34
 17/17 A kérdező kommentje:
sajnálom a többiek vitáját, jó lenne ha a kérdésre koncenrálnátok:-)
2014. nov. 20. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!