Mit jelent neked Isten kegyelme?
Azért ölette meg a fiát vagy áldozta fel magát, mert a halál csábításának ő sem tudott ellene mondani.
Oda van a halálért, le sem tagadhatja.
Luci neked vannak barátaid?
Mennyit gyakorizol naponta?
Barátok... Hogy érted, hogy barátok? Ki az én barátom?
Akiben teljesen megbízhatok vagy aki támogat engem, vagy valamilyen leki társ féleség?
Én senkiben sem bízom. És nem kerülök olyan helyzetekbe, hogy kiderüljön, hogy ki a barátom.
Ha az érdekel nem vagyok remete, sem pedig magányos.
Mennyit gyakorizom? Egyszerre sok mindent szoktam csinálni, sokat vagyok hálózatban ez tény:)
És az is tény, hogy kevesebbet járok emberek társaságába, ha ezért kérdezed.
Nem neveltek hívőnek, sokáig nem is érdekelt semmiféle vallás, de később egy elég depressziós időszakomban megpróbáltam hinni Istenben. Kértem kegyelmet a bűneimért, reméltem hogy talán jobb lesz. Tévedtem. Nem történt semmi, nem jött semmilyen kegyelem vagy sugallat vagy akármicsoda, semmilyen formában. Aztán rájöttem, hogy nem bízhatom az életemet valaki másra, nem vehetem le csak úgy a saját vállamról a felelősséget, és a bűneimért én fogok szívni, én fogok bocsánatot kérni nem pedig egy évezredekkel előttem meghalt férfi. Saját magamért kell kiállnom és saját magamnak kell eldöntenem, mi a helyes, nem pedig várni hogy valaki "odafentről" megmondja, de még egy ősrégi könyvből sem kereshetem ki, hogy na most szabad-e ezt tennem vagy sem. Nekem saját, szabad akaratom van és önálló erkölcsi nézeteim.
Egyébként sok vallás, hitvilág érdekel, a kereszténységtől a görög mitológiáig, és szerintem mindegyikben van valami igazság.
De a legérdekesebb, hogy van egy rakás vallás ami azt állítja, hogy bizony ő az egyetlen igaz hit.
Kedves előző válaszoló! Ez nem úgy működik, hogy nem hiszek Istenben, de van az életemnek egy rossz szakasza, akkor gyorsan hinni akarok, és ha nem segít, akkor levonom a következtetést, hogy nincs is.Nem egy automata, hogy bedobom a kérést, alul meg kijön megoldás.
Nálam az az Isteni kegyelem, amikor már minden, amit ember megtehet, kudarcot vall és már a remény is elszállt, csak a hit marad. És akkor jön Ő és a leglehetetlenebb helyzetből megoldódik a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!