Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent neked Isten kegyelme?

Mit jelent neked Isten kegyelme?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy tapasztaltad meg Isten kegyelmét. Hogy sikerült átadnod Istennek az irányítást, hogy a kegyelme tudjon érvényesülni? Konkrét élethelyzetekről írj, a bibliai idézeteket én is ismerem...Ha nem megy, ne erőltesd! :-)

2014. nov. 15. 10:21
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Nézd el nekem, hogy én csak egy bűnös ember vagyok, s csak ember módjára tudok gondolkodni. De szerintem balfsz egy isten az, aki az ő mindenhatóságában olyan világot teremt, aminek a megmentéséért az ő egyszülött fiát kell áldoznia. Hacsak nem úgy történt, hogy féltette a hatalmát a feltörekvő fiatalságtól, s ezért inkább feláldozta őt. De ebbe már bele se merek gondolni.
2014. nov. 15. 13:51
 22/32 anonim ***** válasza:
Egyébként valójában jót tett Jézussal, hogy feláldozta őt, hiszen mi dolga lehetett volna Isten fiaként a mennyben? Dologtalanul csellengett volna, nap mint nap magára vonva az Úr rosszalló tekintetét. Brrr. Akkor inkább a halál.
2014. nov. 15. 13:57
 23/32 Waff ***** válasza:
Isten kegyelme nekem az életet jelenti.Mert annyira szeret minket hogy Isten egy része emberré lett hogy átvegye a romlottságunkat,megfizesse helyettünk a "számlát" amit gőgös ,nagyképű módon felhalmoztunk.A bűn "jutalma" a halál.De mivel Isten egy része (az Úr Jézus) meghalt értünk,így nem kell meghalnunk nekünk,örök életünk van Jézus által.Nagy örömhír ez annak az embernek aki ezeket a dolgokat megérti,és akkor megérti Isten kegyelmét is.Fontos tudnia minden embernek hogy Isten sose mond le senkiről,neki mi mindannyian a gyermekei vagyunk vallás,világnézet,bőrszín,nem,stb -től függetlenül.Ha százszor is "rácsapod" az ajtódat mikor ő kopogtat nálad,ő százegyedszer is kopogni fog.Nagy talány az emberiség nagy kalandja,maga az élet a világ,sok dolgot nem értünk a világból,az elménk jelenleg korlátolt.Lehet oka van hogy nem tudunk mindent...Lehet egyszer Isten megmutat nekünk minden tudást,hisz a kegyelme épp mint a szeretete,végtelen :)Üdv :)
2014. nov. 15. 20:34
 24/32 anonim ***** válasza:

Azért ölette meg a fiát vagy áldozta fel magát, mert a halál csábításának ő sem tudott ellene mondani.

Oda van a halálért, le sem tagadhatja.

2014. nov. 15. 22:05
 25/32 Szeressük egymást ***** válasza:
100%

Luci neked vannak barátaid?

Mennyit gyakorizol naponta?

2014. nov. 15. 23:42
 26/32 anonim ***** válasza:

Barátok... Hogy érted, hogy barátok? Ki az én barátom?

Akiben teljesen megbízhatok vagy aki támogat engem, vagy valamilyen leki társ féleség?

Én senkiben sem bízom. És nem kerülök olyan helyzetekbe, hogy kiderüljön, hogy ki a barátom.

Ha az érdekel nem vagyok remete, sem pedig magányos.

Mennyit gyakorizom? Egyszerre sok mindent szoktam csinálni, sokat vagyok hálózatban ez tény:)

És az is tény, hogy kevesebbet járok emberek társaságába, ha ezért kérdezed.

https://www.youtube.com/watch?v=HsrBKHRhbGw

2014. nov. 16. 00:10
 27/32 anonim ***** válasza:

Nem neveltek hívőnek, sokáig nem is érdekelt semmiféle vallás, de később egy elég depressziós időszakomban megpróbáltam hinni Istenben. Kértem kegyelmet a bűneimért, reméltem hogy talán jobb lesz. Tévedtem. Nem történt semmi, nem jött semmilyen kegyelem vagy sugallat vagy akármicsoda, semmilyen formában. Aztán rájöttem, hogy nem bízhatom az életemet valaki másra, nem vehetem le csak úgy a saját vállamról a felelősséget, és a bűneimért én fogok szívni, én fogok bocsánatot kérni nem pedig egy évezredekkel előttem meghalt férfi. Saját magamért kell kiállnom és saját magamnak kell eldöntenem, mi a helyes, nem pedig várni hogy valaki "odafentről" megmondja, de még egy ősrégi könyvből sem kereshetem ki, hogy na most szabad-e ezt tennem vagy sem. Nekem saját, szabad akaratom van és önálló erkölcsi nézeteim.

Egyébként sok vallás, hitvilág érdekel, a kereszténységtől a görög mitológiáig, és szerintem mindegyikben van valami igazság.

De a legérdekesebb, hogy van egy rakás vallás ami azt állítja, hogy bizony ő az egyetlen igaz hit.

2014. nov. 18. 21:24
 28/32 anonim ***** válasza:

Kedves előző válaszoló! Ez nem úgy működik, hogy nem hiszek Istenben, de van az életemnek egy rossz szakasza, akkor gyorsan hinni akarok, és ha nem segít, akkor levonom a következtetést, hogy nincs is.Nem egy automata, hogy bedobom a kérést, alul meg kijön megoldás.

Nálam az az Isteni kegyelem, amikor már minden, amit ember megtehet, kudarcot vall és már a remény is elszállt, csak a hit marad. És akkor jön Ő és a leglehetetlenebb helyzetből megoldódik a probléma.

2014. nov. 19. 09:35
 29/32 anonim ***** válasza:
Isten kegyelme - szerintem - abban nyilvánul meg, ha megadja valakinek, hogy tudjon hinni benne. Az nagy erőt ad. Majd ha egyszer szükséged lesz a hitre, megtapasztalod, addig csak jártatod a szád (írásban) feleslegesen.
2014. nov. 20. 19:46
 30/32 A kérdező kommentje:
A #29 tetszett, köszi! Valóban, a hit Istentől van. Azért tettem fel ezt a kérdést, mert életszagú, valós tapasztalatokra voltam kiváncsi. Azt hiszem ezt nem igazán sikerült megkapnom. Ez is mond valamit... Az okoskodással, meg üres bölcselkedéssel nem tudok mit kezdeni. Azért köszönöm mindenkinek!
2014. nov. 21. 18:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!