Mit jelent neked Isten kegyelme?
Szóval szerintem elég gyorsan rájönnél hogy van jó és rossz...
S ez is Isten kegyelme azt gondolom hogy nem kell mindenkinek ilyen -a példákban említett- mélységekre eljutnia hogy rájöjjön mi a különbség jó és rossz között.
Szóval velem azért kegyelmes, mert annak ellenére, hogy nem hiszek benne nem öl meg? Gandalfban se hiszek és mégse vagyok halott? Akkor Gandalf is kegyelmes hozzám.
Nem szeretem ismételni magam, de ebben a kategóriában úgy látom sokszor kell. Szóval, szerinted én azért élek jómódban (bár ez is relatív), mert ő azt akarja? És a hívő, aki egy putriban lakik, meg azért, mert ő azt akarja? Hol itt a logika?
Felteszem azt próbáltad meg a magad módján megfogalmazni, hogy amint földönfutó lennék egyből megvilágosulnék és hívő lennék. Nos ez esetben a mostaninál is kevésbé hinnék benne, már ha lehet egyáltalán olyanban hitevesztetté válni, amiben nem is hiszek. Azért élek relatíve jó módban, mert az ismerőseim és barátaim támogatnak. Ha a bank kihúzná a házat alólam, akkor az nem egy felsőbb akarat műve lenne, hanem egy meggondolatlanul kötött szerződés műve.
Minden hívő, vallástól függetlenül azt állítja, hogy az övé az igazság. Én azt állítom, hogy az igazság több, mint egy vallás, az igazság az adott tudásunkból levont következtetések halmaza. A hívők esetében ez meglehetősen limitált, mert ők csak a vallásuk perspektíváján belül gondolkodnak, legyen az illető keresztény, zsidó, vagy taoista, míg engem ilyen korlátok nem gátolnak és ahányat csak elérek, annyi nézőpontot vizsgálok meg és az azokból tanultak alapján döntöm el, hogy az számomra jó-e vagy rossz. Ilyen szempontból vizsgálva meg inkább adok hitelt a skandinávok ősi hitvilágának, hisz Odin azt ígérte, hogy megszabadít minket a jégóriásoktól. Láttok valahol jégóriás. Isten mit ígért? Békét, egyenlőséget, szabadságot? Javaslom nézz szét a Közel-Keleten, aztán imádkozz Odinhoz, ő legalább teljesítette az ígéretét.
#4-es rábszott! Ezt kaptam tőle:
Az üzenet szövege: Üdv a pokolból! A sör sajnos elég meleg itt, de legalább ingyenes a Wifi, a Sátán üzeni, hogy mostantól azok is ide kerülnek, akik nem teljes kiőrlésű kenyeret esznek.
#4 voltam.
Isten is rábszott. Ezek után nem hiszek az ő végtelen kegyelmében.
Ezek után nem hisz
Na, befejezni már nem tudtam. A pokolból folytatom:
Nem is ingyenes a Wifi!
#13, nézd az okfejtésed javarészébe most nem akarnék belemenni, mert -bár lehet hogy a skandináv mitológia tekintetében roppant művelt vagy-, de amikor azt mondod hogy nézzek szét a közel keleten, hogy vajon Isten azt mondta-e hogy ilyen dolgok lesznek, avagy mást ígért, ez a Szentírás tökéletes Nem ismeretéről tanúskodik.
Egyébként a kérdésedre válaszolva igen, elképzelhetőnek tartom hogy amennyiben egyszeriben csak földönfutóvá válnál, vagy más okból olyan szinten kiszolgáltatott helyzetbe kerülnél, ami taccsra vágna, és megrengetné a saját magad erejébe vetett bizalmadat, akkor lehetséges hogy eljönne neked is az a pillanat, amikor térdre borulva Istenhez fohászkodnál és azt mondanád hogy ha tud, mentsen meg, mert egyedül már képtelen vagy kirángatni magad a szrból. Tudod erre szokták mondani hogy a zuhanó repülőn nincsenek ateisták. És talán megtudhatnád hogy van kegyelem és rájöhetnél arra is hogy van úgy, hogy még a gödöraljára kerülni is sokszor kegyelem, mert onnan jobban tudod értékelni azt ami megadatott számodra és ami máskor talán fel sem tűnik, és okkal jobban képes vagy szembesülni a saját kicsiségeddel és a kegyelem erejével.
Aha. Isten tehát megvakarta a szakállát, és azt mondta:
menj, fiam, menj a földre, mert az embereknek a te szenvedésedre van szüksége, hogy általa megmentessenek az én haragomtól.
Vajon miért nem látom ebben az isteni kegyelmet?
Isten jó és szeret minket és ezért ad az Ő kegyelméből az Ő Fián, Jézus Krisztuson keresztül, hogy tulajdonképpen Hozzá mehessünk. Minden ember bűnös kivétel nélkül és ez a mocsok (a bűn) választ el minket Istentől, a bűnnek tulajdonképpen ilyen élettani hatása van, hogy elválaszt minket Istentől. Isten gyűlöli a bűnt, viszont minket szeret ezért mi a megoldás?
Ő az, aki kezdeményez felénk. Hiszem és vallom azt, hogy az Isten és ember közötti kapcsolat éltetője a kegyelem.
Isten viszont a kegyelmet nem adhatja csak úgy, Igazságos Bíró Ő és nem nézheti el a bűnt! Ha csak nem talál egy bűnbakot helyettünk, hogy mi élhessünk és itt jön a képbe Jézus.
Az Ószövetségből tudhatjuk azt, hogy a bűnbocsánathoz vér kiöntése szükségeltetik. Áldozat kell a bűnök bocsánatára, viszont senkisem volt méltó arra, hogy tökéletes áldozatként oda szánja magát más emberekért. Isten letekintett az égből és azt mondta a Prédikátoron keresztül, hogy "nincs egy igaz ember is a földön, aki jót cselekednék és nem vétkeznék" (Prédikátor 7,20). Pál apostol ugyanerről beszél a Róma 3,23-ban, "mindnyájan vétkeztek, és szűkölködnek az Isten dicsősége nélkül."
Viszont így folytatja: 24 Megigazulván ingyen az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban való váltság által, 25 Kit az Isten eleve rendelt engesztelő áldozatul, hit által, az ő vérében, hogy megmutassa az ő igazságát az előbb elkövetett bűnöknek elnézése miatt, 26 Az Isten hosszútűrésénél fogva, az ő igazságának megbizonyítására, a mostani időben, hogy igaz legyen Ő és megigazítsa azt, aki a Jézus hitéből való.
A mennybéli Apa számára elfogadható volt Jézus Krisztus áldozata, mert tiszta és szent életet élt és sohasem vétkezett. Az Apa Őrajta keresztül tudja másoknak is a kegyelmet adni.
Jöjj még ma az Úr Jézus Krisztushoz és vegyél Tőle kegyelmet, ahogyan azt mi is vettük az Ő teljességéből, kegyelmet, kegyelemért (János 1,16).
-----------------------
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen (János 3,16).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!