Hogyan lehetünk Isten barátai? Mi kell hozzá?
Van erre bibliai utalás?
CSAK Bibliát ismerő emberek véleménye érdekelne!
Például egy Isten, hogy lehessen is vele barátkozni...
Az nem ártana hozzá...
Ha két mágnesrudat egymáshoz közelítünk, akkor ezek egymást kölcsönösen vonzzák. A vonzás annál nagyobb lesz, minél közelebb kerülnek egymáshoz. Valami hasonlót figyelhetünk meg a Isten és a mi kapcsolatunkban is. Jakab tanítvány ugyanis ezt mondta: „Közeledjetek Istenhez és ő közeledni fog hozzátok” (Jakab 4:8).
Azzal is közelebb kerülhetünk Istenhez, ha többet tudunk meg róla (János 17:3). Isten Szavát tanulmányozva megtudhatjuk például, mi Isten neve, mi a földre vonatkozó szándéka, mi a négy alaptulajdonsága: a szeretet, bölcsesség, igazság és hatalom.
Szia!
Van! "Ez az én parancsolatom, hogy szeressétek egymást, amiképpen én szerettelek titeket. Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért. Ti az én barátaim vagytok, ha azokat cselekszitek, amiket én parancsolok néktek. Nem mondalak többé titeket szolgáknak; mert a szolga nem tudja, mit cselekszik az ő ura; titeket pedig barátaimnak mondottalak; mert mindazt, amit az én Atyámtól hallottam, tudtul adtam néktek." (Jn. 12:12-15).
Jakab apostol írja: "Ábrahám, a mi atyánk, nem cselekedetekből igazíttatott-é meg, felvivén Izsákot, az ő fiát az oltárra? Látod, hogy a hit együtt munkálkodott az ő cselekedeteivel, és a cselekedetekből lett teljessé a hit; és beteljesedett az Írás, amely ezt mondja: Hitt pedig Ábrahám az Istennek, és tulajdoníttatott néki igazságul, és Isten barátjának neveztetett."
Összefoglalva: engedelmesség és hit.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!