Mit jelent neked Isten kegyelme?
Például úgy, hogy hiszek. Hogy képes vagyok erre, mert Isten képessé tett rá.
Hogy csak a legfontosabbat említsem.
Két szó egymás mellett. Ennyi.
Imádni való, hogy a hívők az életük eseményeinek a forrását mindig két csoportba sorolják. Ha jó, akkor a Spagettiször... izé Istentől való, ha rossz, akkor a Sátántól. Nem azért élsz, mert egy szakállas öregember azt akarja, hanem mert sok évvel ezelőtt egy férfi és egy nő megkívánták egymást, dugtak egyet, aztán puff (jobb esetben) 9 hónapra rá megszülettél. Nem azért üt el az autó, mert a Sátán ki akar tolni veled, hanem mert egy ostoba ember azt gondolta, hogy tud evés közben vezetni.
Ha esetleg megírok egy ZHt neccesre, akkor nem Isten kegyelméből, hanem a tanár jóindulatából kapom meg az elégségest, akinek anno küldtem egy nCore meghívót és így honorálta meg.
Borzasztóan sötét elmére vall, aki az életének a történéseit Jó és Rossz forrásokból eredezteti, tekintve, hogy ezek a fogalmak ember alkotta dolgok, plusz mindkettő relatív. Ha én leütök egy terroristát, akkor az nekem jó, mert nem robbantam fel az épülettel együtt, de neki rossz, mert nem tudta teljesíteni a megbízását, amire hetekig készült. Aki olyannyira lebutítja az életet, hogy "van Isten meg Sátán, oszt tőlük gyün a rossz meg a jaú", az kb egy nádtetős disznóól értelmi szintjén áll, amihez képest a benne lakó állatok teológus professzorok. A helyzet az, hogy ilyenből meglehetősen sok van, szóval előre is bocs, ha tyúkszemekre léptem, én csupán leírtam a véleményem.
Én ott és abban is tapasztalom Isten kegyelmét nap mint nap, hogy rengeteg olyan ember van, aki végtelen önteltségében és nagyképűségében (és/vagy butaságában) csak arról és csak úgy tudja elképzelni hogy értelme lehet a minket körülvevő világban. amivel kapcsolatban a saját -adott esetben szegényes- tapasztalatai, saját előítéletei és önnön korlátoltságai ezt megengedig. S ezért aztán káromolja az Istent.
Mégis ezen emberek sokasága is sok esetben jómódban és egészségben tengeti az életét.
Én abban látom isten végtelen kegyelmét, hogy #4-es válaszolót, annak ellenére, hogy leírta az igazat, még nem sújtotta agyon lángpallossal, nem változtatta sóbálvánnyá, de még csak egy fia vízözönt sem zúdított rá. Legalábbis remélem...
Jelentkezz, #4-es, megvagy még?
Kedves #4,
Hogy a te szavaiddal éljek, imádnivaló ahogy a nem hívő emberek nagyon sokszor szeretik relativizálni a jó és a rossz fogalmát, ahogyan ezt a példádban te is teszed a terroristáddal kapcsolatban. Én csak arra volnék kíváncsi, hogy hogy mennyire is tud meggyőződésszerű lenni benned e a fajta értékrelativizmus, ahol is azt mondod hogy a jó vagy rossz csak nézőpont kérdése, amikor ez a terrorista történetesen pl a te szeretteidet mészárolja le.
Tudod én nem vagyok egészen biztos benne hogy ez a meggyőződésed egészen a lelkedből és túlságosan mélyről fakadna, amikor pl az édesanyádat éppen emésztené a rák, vagy a lányodat megerőszakolnák és belehajítanák egy árokba, ahol az oszladozó tetemét -annak, aki mindennél fontosabb volt számodra- egy véletlenül arra járó kutyasétáltató találná meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!