Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a fordításról?

Figyelt kérdés

János evangéliuma 1,18 Senki sohasem látta Istent, az egyszülött Isten, aki az Atya kebelén van, ő jelentette Őt ki.

Csia Lajos fordításból idéztem, ami pontosabb mint a Károli és személy szerint meg kell vallanom, hogy ezt a fordítást én is jobban szeretem olvasni, viszont az általam idézett igeszakasz ebben a fordításban sokakat megbotránkoztat.

Van esetleg valaki, aki tanult görögül?

2014. nov. 4. 11:46
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:

Kedves 12-es!

Isten igéje nem kívánságmüsor,hogy választhassunk kit tartunk Istennek,vagy kit nem.Millió helyen le van írva,hogy egy Isten van,nincsen több!(Èsa 46/9)"Emlékezzetek meg a régi a dolgokról,hogy én vagyok az Isten,nincsen több,Isten vagyok és nincs hozzám hasonló."A gyengébbek kedvéért még a nevét is odaírták.(Zsoltárok 83/19;) Jézus szerint "minden parancsolatok közül az elsö:halld Izrael.Az Úr a mi Istenünk egy Ùr."(Márk 12/29) Márpedig vagy egy vagy három.Ha három az egyben,akkor egyenrangú,egyszerre született,jelen esetben örökké létezö,azonos tudású személyeknek kellene lenni,hiszen csak ekkor illene

rájuk a jelzö,hogy ISTEN.Mivel a Biblia emberekhez szól,és nálunk az egy nem három,így már eleve necces a dolog.A zsidóknál soha nem volt elfogadott a háromság,pedig személyesen is beszéltek a próféták Istennel!!!Az elsö parancsolatuk amit megtanítanak a gyerekekkel,hogy egy Isten van!!!

Jézus maga mondta el,hogy "Az Atya nagyobb nálamnál"

"Az én eledelem az,hogy annak akaratát cselekedjem,aki elküldött engem,és az ö dolgát elvégezzem."(János 4/34)

Ha az Isten küldte el,hogy végezze el az ö dolgát,akkor hogyan lehetne ö is Isten???

"Az Ùr Isten lelke van énrajtam azért,mert fölkent engem az Ùr"(Èsa.61/1-3)-gondolod,hogy egy valós személy volt Jézuson??

Jézusnak van kezdete (Példabeszédek 8/22;Jelenések 3/14)

Hatalmát,tudását az Istentöl kapta. (János 7/16)"Az én tudományom nem az enyém,hanem azé,aki elküldött engem."

"Semmit sem cselekszem magamtól"(János 6/38;8/28)

"Àmbár Fiú,megtanulta azokból amiket elszenvedett,az engedelmességet.Ès tökéletességre jutván örök idvesség szerzöje."(Zsidók 5/8)-miért kellene Istennek engedelmesnek lenni,és tökéletességre jutni???Hiszen Isten tökéletes!

Szólítaná-e Isten saját magát,vagy kivetülését,vagy hogy gondoljátok ezt szolgájának és választottjának??Hiszen ezek szerint választhatott volna mást is:

"Ìmé az én szolgám,akit gyámolítok,az én választottam,akit szívem kedvel,lelkemet adtam öbelé,törvényt beszél az embereknek."(Èsa.42/1)

Miért kellett felkenni,felhatalmazni???"Bizonnyal tudja meg az egész világ,hogy Ùrrá és Krisztussá tette öt az Isten"(Csel 34/35)"...fejedelemmé és megváltóvá emelte jobbjával."

Miért kell visszaadnia a hatalmát Istennek ha megtörtént az ítélet????(1 Kor.15/24-28)Vissza tudja adni Isten a hatalmát??Egyáltalán le tudná tenni??

Ha nem egy Isten lenne,akkor nem nyomatékosította volna a Biblia annyiszor,hogy egy az Isten,nincsen több!Nem nyomatékosította volna többször Jézus is,hogy Egy Isten van,jól tudod,még az ördögök is tudják és rettegnek.Biztosan megosztott volna velünk ekkora fontosságú tényt.A tíz parancsolat eredetijében is olvashatjuk, a JHVH név is szerepel benne.

A Bibliában nem esik szó a hároságról,csak egy helyen,hogy ez a három egy,a református bibliában még megtalálható a lábjegyzet,hogy mikor írta bele az egyház.A Szentlélekröl nem úgy ír a Biblia,mint egy személyröl,hisz kitöltetett a tanítványokra és több más személyre is lángnyelvek fomájában,ami személy esetében nehéz lenne.

Az,hogy egyes helyeken megszemélyesíti a Biblia,az nem tévesztendö össze azzal,hogy személy lenne.Hiszen tudjuk,hogy Isten 7 lélkéröl is ír a Biblia.Attól félek,hogy aztán ha azt is elolvasod,akkor már 9 tagú lesz nálad az istenség,hiszen olyan könnyen ráfogod,hogy ennyiböl ez is lehet Isten,meg az is lehet.Nekünk úgy adatott Isten szava,nem hozhatunk ki belöle mást mint amit ír.Az egyház sajnos és rajta keresztül a Sátán nagyon sok tévtanítást behozott,amit nem lehet kiverni az emberek fejéböl,vagy csak nagyon nehezen.Nagyon ragaszkodnak hozzá,pedig itt nem arról van szó,hogy nekem,vagy neked van igazad,hanem sokkal többröl.Ha valaki keresi az Istent,akkor megérti az írást-lehet,hogy nem azonnal-,de kitárul elötte,ha öszintén keresi.De ha azt akarja keresni,és kiolvasni,hallani,mint te is,amit ö elképzelt,akkor soha nem fog eljutni az igazságra.Ùgy írom ezt,hogy nem vagyok Jehova tanúja,hogy nincs háromság!!!!

2014. nov. 4. 20:37
 22/47 anonim ***** válasza:

Kérdező! Ne már!

"...hogy ők is egyek legyenek mi bennünk..."

2014. nov. 4. 20:43
 23/47 A kérdező kommentje:
Miért akarod mindenfélekép ezt belelátni?: "...hogy ők is egyek legyenek VELÜNK..."
2014. nov. 4. 21:27
 24/47 A kérdező kommentje:
De most ha te egynek érzed magad az egy igaz Istennel, akkor érezd magad annak.
2014. nov. 4. 21:28
 25/47 anonim ***** válasza:

Ott bizony a Károli szerint nem velünk van, hanem bennünk. De az preferált Csia fordításban is ez áll:

"Hogy mindannyian egyek legyenek, hogy amiként te, Atyám bennem vagy és én tebenned vagyok, õk is bennünk legyenek, hogy a világ elhiggye, hogy te küldtél engem."

2014. nov. 4. 21:29
 26/47 A kérdező kommentje:
Igen, bennünk van az Isten, de szerintem ez nem jelenti azt, hogy kapásból egyek lennénk a teremtővel. De ha te még mindig így véled, akkor írd ki kérdésnek és majd meglátjuk, hogy mit reagálnak a többiek.
2014. nov. 4. 21:37
 27/47 anonim ***** válasza:

Igen, Kérdező, egynek kell lennünk mindnyájunknak, hogy egyek legyünk az Atyával és fiával, Jézus Krisztussal.

A kérdés nem ez, hanem az, hogy ez a rész is bizonyítja, hogy az Jézus értelmezése arról, hogy Ő egy az Atyával, teljesen más, mint ahogy a zsidók értelmezték, vagy ahogy a háromsághívők értelmezik.

Tehát az a rész, miszerint az Atya és Jézus egyek közel sem bizonyítja Jézus olyan fajta egységét, ahogy a háromsághívők publikálják.

Nem furcsálom, hogy a Korintusiakhoz írt levél 15-ös fejezetére nem reflektáltál.

2014. nov. 4. 21:37
 28/47 anonim ***** válasza:
Látod, Kérdező, engem a legkevésbé sem érdekel, hogy bárki is hogyan reagálna rá...
2014. nov. 4. 21:38
 29/47 anonim ***** válasza:
És nem az szerepel ott, hogy bennünk van az Isten, hanem az, hogy egyek legyünk, ahogy Jézus és az Atya egyek, hogy egyek legyünk bennük! Tehát mi bennük, és nem bennünk ők.
2014. nov. 4. 21:41
 30/47 A kérdező kommentje:

Hallod már annyira nincs kedvem meg energiám olvasni a válaszaidat. Mondom, írd ki a kérdésed, aztán majd meglátjuk mit válaszolnak a többiek. Vagy ennyire félsz mások válaszaitól? Annyira hajtod az igazad, már nem is engem akarsz meggyőzni, hanem magad akarod előnyben részesíteni a viában. Ez már önmagában rosz, ezért nem is érdekel.

Írd ki a kérdésed engem meg hagyjál békén.

2014. nov. 4. 21:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!