Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztyének, honnan tud...

Keresztyének, honnan tud játok, hogy hisztek, avagy mi a véleményetek erről a videóról?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=18LrvqEhz5E

csak 4 perc.

2014. okt. 31. 19:52
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez egy aranyos videó kismillió ferdítéssel pedig nem is vagyok keresztény.
2014. okt. 31. 20:00
 2/4 anonim ***** válasza:

A videó stílusa nagyon "amerikaias" :))

De azért ki lehet szűrni tanulságos dolgokat is, pl. nagyon tetszett az a rész, amikor arról beszél hogy "ha akkor hívő vagy, akkor megremegsz Isten szava előtt, vagy a kiskapukat keresed?"

Mondjuk a "mikor bőgtél utoljára a bűneid miatt" rész kicsit túlzás... A legmélyebb fájdalomnál már sírni sem tud az ember, másrészt pedig épp hogy vigaszt nyújt a hit, nem megbőgetteni akar...

2014. okt. 31. 20:50
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez a videó hatásvadásznak tűnik számomra. Nem attól hisz valaki, hogy állandóan a bűneire tekint, ahogyan Isten sem állandóan a bűneinkre mutat rá. Isten szereti az övéit, és megtisztítja őket minden bűntől, de a megtérés valójában egy életmű, ami csak a földi élet végén zárul le, pontosabban a Mennyben, Isten közvetlen jelenlétében. A videó nézése közben olyan érzés fogja el az embert, mintha annak aki ma megtér, holnap már tökéletesnek kellene lennie, különben megismerheti Isten haragját. Én egyetlen olyan embert sem láttam még, akinek ez sikerült, de olyat láttam már, hogy ami sikerült egy nap alatt az egyik embernek, az a másiknak húsz év alatt sem sikerült. Én nem hiszem, hogy Isten lemond azokról az emberekről, akik képtelenek bizonyos területeken megváltozni, ha egyébként őszinte az Istenhez való fordulásuk, és készek mindenből megtérni, ha nincs is meg még hozzá az erejük. Isten azonban nem hagyja a pácban az övéit, és amit még nem oldott meg, azt meg fogja oldani ezután. De Jézusé a szabadítás. És ahogyan a kőműves falat húz, a sofőr autót vezet, az orvos gyógyít, a takarító pedig takarít, a Szabadító szabadít.
2014. nov. 1. 22:05
 4/4 anonim ***** válasza:

"a biblia minden igéje a te bűneidről tanuskodik"

LoL... ezen igazán kacagnom kellett. A helyzet az, hogy nem az én bűneimről tanúskodik, hanem a zsidókéról. Illetve az Isten botladozásairól. Igazából egymást pofozzák oda vissza. Ehhez a világ 98%-nak az égvilágon semmi köze nincsen.

De az utolsó mondattal egyet értek:

"Isten gyermekeit arról lehet felismerni, hogy nem ejti őket foglyul ez a gonosz kor, hanem az ISTEN szabaddá teszi őket arra, hogy keressék és kövessék Jézust az Ő dicsőségében."

Anonymus

2014. nov. 2. 01:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!