Keresztyének, mit hisztek a feltámadásról?
Kérlek titeket, hogy mindenki írja a válasza mellé, hogy melyik egyházhoz tartozik.
Mi történik a halál után?? Leírhatnátok, hogy hogyan történik ez. Pl.(tömören) meghalsz, egy helyre kerülsz életviteled szerint(Ábrahám kebele, a tüzes oldal), feltámadsz és a mennybe vagy a pokolra kerülsz, stb.
És hogy milyen testben lesz a feltámadás? Hús-vér vagy szellem testben?
És erre kérnék még egy véleménynyilvánítást:
A Tórát tisztelő szadduceusok viszont nem vallották a feltámadást. Kérdőre vonták Jézust, hogy nevetségessé tegyék a feltámadásról szóló tanítását. A meghalt ember hét feleségének a túlvilágban melyik lesz a felesége, ha már máshoz is hozzámentek az asszonyok? Jézus válaszában így felelt egyik sem, mert ott nem házasodnak. a Tórát idézte Isten szólt a csipkebokorból: "Én vagyok Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene". Jézus arra a szadduceusok által vallott nézetre utalt, hogy Isten az élők Istene. Tehát ha - a már meghalt - Jákob és Izsák Istene, akkor ők élnek. Egyet értett velük, Isten nem a halottak Istene, hanem az élőké (Mt 22.21). Tehát a meghaltak is élnek. Forrás: Wikipedia
A válaszokat előre is köszönöm.
„Mi történik a halál után??”
Meghalunk. A halál nem élet, tehát abban a semmi állapotában leszünk, amibe születésünk előtt voltunk.
„És hogy milyen testben lesz a feltámadás? Hús-vér vagy szellem testben?”
Szellem test? Az meg milyen? A test anyagi test, a szellem meg szellem.
Amúgy testben.
A meghaltak is élnek nem azt jelenti, hogy a halál pillanata utáni pillanattól egy másfajta létezési síkba kerülnél. Hanem azt, hogy Isten felette áll időnek, térnek. Ő jelenleg is a múltban van és ebben a pillanatban is a jövőben. Nem függ az időtől. Aki meghalt számunkra, eltemettük, az Isten szemében él. Te is élőnek neveznéd, ha 100%-ig hinnél a feltámadásban. Aki ha meg is hal, él.
Idevágó rész:
János 5
24. Bizony, bizony mondom néktek, hogy a ki az én beszédemet hallja és hisz annak, a ki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.
25. Bizony, bizony mondom néktek, hogy eljő az idő, és az most vagyon, mikor a halottak hallják az Isten Fiának szavát, és a kik hallják, élnek.
Mt 8,22
Jézus pedig monda néki: Kövess engem, és hagyd, hogy a halottak temessék el az ő halottaikat.
Jézus halottaknak nevezi azokat, akik pedig a mi szemünkben élnek, és élőknek, akik a szemünkben halottak.
Vesd össze azzal a vitatott állítással, amikor azt mondta, hogy amely napon esztek a fának gyümölcséből, meghaltok. Számunkra nem, de Isten számára?
Egyház, gyülekezet: Jézus Krisztus Egyháza (Ne keresd a neten, nem arra gondolok, amit ott találsz)
Szia.
A halál után mindennemű életműködés megszűnik. Ha a lélegzés, a szívműködés és az agyműködés leáll, a test sejtjeiben fokozatosan megszűnik az életerő működése. A halál az élet ellentéte.
"És hogy milyen testben lesz a feltámadás? Hús-vér vagy szellem testben?"-
Némelyeknek testben és némelyeknek szellemi testben.
Jézus rámutatott, hogy amikor Jehova azt mondta Mózesnek, hogy „én vagyok Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene”, ezzel arra utalt, hogy a feltámadással kapcsolatos ígéret teljesen megbízható. Miért mondhatjuk ezt?
Amikor Jehova Mózeshez szólt, Ábrahám, Izsák és Jákob patriarchák már réges-rég halottak voltak: Ábrahám 329 éve, Izsák 224 éve, Jákob pedig 197 éve. Jehova mégis úgy fogalmazott, hogy „én vagyok”, nem pedig úgy, hogy „én voltam” az Istenük. Úgy beszélt erről a három patriarcháról, mintha még élnének. Miért?
Jézus ezt így magyarázta meg: „Ő nem a halottak Istene, hanem az élőké.” Gondolkodjunk el rajta, hogy mit akart ezzel mondani. Ha nem lenne feltámadás, az azt jelentené, hogy Ábrahám, Izsák és Jákob örökre a halál markában maradnak. És ha ez így lenne, akkor Jehova halott emberek Istene lenne. Ez pedig azt jelentené, hogy a halál erősebb Jehovánál, mintha Jehova túl gyenge lenne ahhoz, hogy kiszabadítsa hűséges szolgáit a halál fogságából.
Mindezek fényében mit mondhatunk Ábrahámról, Izsákról, Jákobról és Jehova más hűséges szolgáiról, akik meghaltak? Jézus határozottan kijelentette: „mindnyájan élnek őneki” (Lukács 20:38). Igen, Jehova azon szándékának a megvalósulása, hogy feltámasztja a hűséges szolgáit, annyira biztos, hogy úgy gondol rájuk, mintha élnének (Róma 4:16, 17). Mindegyikük ott él Jehova korlátlan emlékezetében, míg el nem jön az ideje a feltámadásuknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!