Ferdít.
A Biblia azt is írja, hogy kötelességünk megtartani az emberi törvényeket is (amíg azok természetesen nem Isten és életellenesek!), és a mai törvények kimondják, hogy mi fán terem a házasságkötés. A szex nem az.
Plusz Jézus még azt is mondta, hogy paráznaság már a nőre vággyal tekinteni is, ha az nem a feleséged. Akkor most kinek is van igaza? A blog írójának, aki kénye kedvére kiragadott pár igét, vagy Jézusnak?
Kedves előző válaszoló!
Csak érdeklődni szeretnék mit gondoltok arról, hogy ugye a Bibliában meg van írva, hogy az ország törvényeit be kell tartani.
Egy országban a házasság tényleg törvénybe van foglalva, de az nem csak a jogi dolgokra vonatkozik? A házasság szentsége nem a jogi körülményektől függ, az egy kötelék férfi és nő között, nem attól függ, van-e papír róla vagy nincs, szerintem a házasság több ennél.
Tehát nem lehet, hogy a Biblia szerint az a házasság, hogy a férfi elhagyja szüleit, és ragaszkodik feleségéhez? Ez már a lelki dolgokra is vonatkozik, nem száraz jogkör, mint ami a törvényben van.
Csak kíváncsi vagyok, mit gondolsz erről.
Az utolsóval értek egyet és természetesen a blognak az írójával, aki semmilyen jellegű erkölcstelenségre nem csábít senkit sem.
A házzaságnak a szövetség a lényege, nem a ritualék, hagyományok, okkultizmus.
A szeretet és hűség a lényege. Nem a képmutatás és mások véleménye.
A szexuális vágyak pedig természetes jellegű vágyak, csak helyesen kell kezelni őket. Az ember nem tudja kiszúrni a szemét és ez nem bűn.
Jézus sem mondta soha, hogy a vágyak bűnnek számítanak.
Az a rész arról szól, hogy akkor bűnös valaki, amikor már a szívében a bűn mellett (a példában házasságtörés mellett) döntött. Tehát nem a cselekedet eredménye tesz bűnössé, hanem a döntések és a szándék.
Nem értem, hogy miért töröltek egy választ, nem írt olyat... Viszont arra ettől függetlenül válaszolni szeretnék, mert a földi hatalommal példálózott.
Felhívnám egy nagy csúsztatásra a figyelmet. A világi törvény szerint nem kötelező a házasság. Pedig:
Rómaiakhoz 13:1-2
[1] Minden lélek engedelmeskedjék a felettes hatalmaknak, mert nincs hatalom mástól, mint Istentől, ami hatalom pedig van, az az Istentől rendeltetett.
[2] Aki tehát ellene szegül a hatalomnak, az az Isten rendelésének áll ellen; akik pedig ellenállnak, azok ítéletet vonnak magukra.
Viszont a hatalmasság nem teszi kötelezővé a házasságot.
Elárulom olyannyira nem, hogy a családtámogatási törvény bizonyos pontjait alkotmányellenesnek minősítette az Alkotmánybíróság, mert különbséget tesz házas- és élettársi kapcsolat között.
Tehát olyan indokot, hogy azért kell ceremoniális esküvőt tartani, mert engedelmeskedni kell a földi hatalomnak nem igaz, mert nincs ilyen rendelet. Ha még fokozni szeretném, akkor el is válhatok, mert a hatalom ezt legálisan engedi is. De ez már csak kötekedés...
Kedves második!
"A múltkor is belinkelték a blogját, ott éppen azt próbálta bizonyítani, hogy a Péter apostol által használt görög kifejezés nem tartalmaz a nemi vágyakra utalást, ami természetesen nem igaz, csak meg kell nézni az ógörög szótárt."
Persze ez csak szájkarate, de felhívnám a figyelmedet, hogy itt több esetben is megválaszoltam a felvetésedet, amire már nem is reagáltál:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..
És az egész itt kezdődött, ahol próbáltam megválaszolni a tévedésedet:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..
El kell csak olvasni a kommenteket, és szerintem józanul gondolkodva nulla ógörög tudással is kitalálható, hogy Péter nem gondolhatott szexuális vágyakra, hiszen akkor a házastárs megkívánása is a lélek ellen vitézkedne.
De az utolsónak linkelt oldalon a 12-es válaszban nyelvészetileg is megmagyaráztam, hogy nem általánosan szexuális vágyakról olvashatunk.
Ezen érven kívül semmit nem hoztál fel a linkkel kapcsolatban, hiába is kértem.
"Egyébként feltűnő, hogy az író az írásaiban mennyit foglalkozik a szexuális kérdésekkel."
A blogban eddig 13 témát érintettem, amely közül 2, azaz 15%-a foglalkozik szexualitással. Az egyik ezek közül a házasság. Az, hogy a blog belinkelése elsősorban szexualitás kapcsán vetődik fel szerinted, az lehet az érdeklődési köröd miatt, ha csak akkor veszed észre. Azért linkelem be különböző kérdéseknél, mivel maga a blog - ha elolvastad a bevezetőt - azért íródott, íródik, hogy újra meg újra felmerülő kérdésekre ne kelljen órákat írnom, hanem egyszer megírt gondolatra csupán hivatkozni kelljen. Ha akarod, olvasd el, ha meg nem, akkor ne olvasd el. A blog reklámmentes, tehát hiába nyitják meg milliószor, nekem abból anyagi hasznom nincs. Így a hivatkozás nem üzleti célú.
Örülök a kritikának, és ha tévedésemre felhívod a figyelmemet, de eddig ez nem történt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!