Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok igazat mond?

Mit gondoltok igazat mond?

2014. máj. 15. 10:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Valószínűleg hisz benne hogy igazat mond.

De nem. Hacsak nem lakott a szomszédban egy Jesus (spanyolajkú amerikaiaknál gyakori név), akkor nem ismert ő senkit. Hiába, ha nem tetszik a vallás, simán megteheted hogy elmész és csinálsz magadnak egy másikat.

Valóságból viszont nincs másik.

2014. máj. 15. 11:08
 2/5 Pendulum92 ***** válasza:

Elég kritikus egyéniség vagyok, így egy ellentmondást felfedeztem egből

1. Azt mondja, hogy a Bibliát emberek írták, így hiteltelen, nem megbízható, ekkor feltételezhetjük, hogy Jézus szavait is megmásították, de ennek a hitelében pedig töretlenül hisz.

Azt mondja, hogy kizárólag Jézusnak higyj, de Jézust is azt általa hiteltelennek vélt Bibliából ismerheted meg.

Abban egyetértek vele, hogy nem szabad feltétlenül elfogadni egy felekezet nézeteit sem, mert mindegyiket emberek értelmezték, még ha a Bibliáról is van szó. Az ember pedig tévedhet bármikor, még ha a Biblia hiteles is.

2014. máj. 15. 11:10
 3/5 anonim ***** válasza:

Elég volt megnézni az első másodpercet és a címet, hogy elmondjam erről a véleményemet. Ezt a témát többször is lehet hallani a világban, tehát fölösleges ugyanazt végighallgatni, amit már mások is elmondtak, és mondanak 100-szor.

A Biblia tanít igaz és hamis vallásról. A hamis, nem a Biblián alapuló, mégis a kereszténység nevében hirdetett vallással tényleg lehet butítani az embereket. Ez akkor történik meg, amikor kiforgatják a Szentírás szavait és emberi magyarázatokat szőnek bele.

De az a kereszténység, amely a Biblián alapul, inkább nemesíti az embert. Rám a Biblia óriási hatással volt, valószínű sosem fordultam volna, a tudományos irodalomhoz, azon belül például az ókori történelemhez és az magyar- illetve a világtörténelem legjelentősebb alkotásaihoz, ha nem ismerem meg a Szentírást. A Biblia ugyanis gondolkodtatni tanítja az embert. Nagyon találóan ír Péter apostol, az őskeresztényeknek:

"Ez immár második levélírásom néktek, szeretteim, amelylyel a ti tiszta gondolkozástokat emlékeztetés által serkentgetem;" (2Pét 3,1)

Sajnos pont ez nincs meg némely magukat kereszténynek nevező emberek körében. Érzelmi vallásosságot hirdetnek, de azt a tiszta gondolkodást, amire Jézus és az apostolok tanították az embereket nem teszik magukévá.

2014. máj. 15. 13:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Hát persze. Szerinte az emberek átmosták az emberek agyát. Így igaz, ő is ember, és ugyanezt teszi. Szerinte a bibliát emberek írták, ezért hazugság. Viszont az evangéliumot, amelyre hivatkozik, nem emberek írták. Vagy Pál, netán Máté mégis ember volna? Akkor ők is hazudnak. Esetleg ez a prédikátor majd eldönti, a bibliaírók, vagy Máté az igazi?

Na és mit jelent, hogy Jézusra hallgass? Őt ki fordítja le? Ugye önmagad gondolatait nem követheted, de honnan kapod Jézus szavát? Ez még rejtély, gondolom neki is. Ettől ez a nyolc perces zagyva hittérítés.

2014. máj. 15. 17:58
 5/5 anonim ***** válasza:
A saját igazában,tapasztalatában hisz,az látszik.Persze neki sem kell mindent elhinni.Minden embernek a saját tapasztalata az,ami a leghitelesebb számára.Én sok dologban egyet értek vele,mert nagyrészt én is ugyanezeket tapasztaltam személyesen.a vallás agymosó,és nem bölcs dolog megbízni a vallást vezető emberekben,erre már én is rájöttem jó ideje.A Biblia nem rossz könyv önmagában,a téves tanítás az,hogy az egészet el kellene fogadni(és persze úgy értelmezni,ahogyan ők mondják)Ez az egyik legnagyobb és leghatásosabb dolog amivel a vallás mossa az emberek agyát.
2014. máj. 15. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!