Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit vallanak a Jehova Tanui a...

Mit vallanak a Jehova Tanui a halalrol es a feltamadasrol?

Figyelt kérdés

Angliaban elek, az itteni Jehova`s Witnesses-ekkel kezdtem el beszelgetni. Mivel kerdeseim voltak, ezert eljutottam az egyik elderhez, akivel mar masodik alkalommal beszeltunk par orat. Mivel nem beszelem anyanyelvi szinten az angolt, plane nem a "vallasi szakszavakat" ezert sok mindent nem tudtam neki elmondani. Mindenesetre egy egeszen erdekes problemat kezdtunk el boncolgatni, amit szeretnek itt is megkerdezni a jelenlevo Jehova Tanuitol. A JT-k szerint az embert a legnagyobb buntetes ami erheti, az a halal. Ebbol valtott meg minket Jezus halalaval legyozte a halalt, nekunk nem kell meghalnunk. Illetve, ha meg is halunk, eljon majd a feltamadas az 1000 eves birodalomba, ahova mindenki (jok is, rosszak is) feltamad es valaszthatnak akozott, hogy meg akarnak-e halni (azaz a gyehennara kerulni, ami JT-k-nel a teljes es orok megsemmisulest jelenti), vagy pedig elni akar az uj foldon az ezereves kiralysagban.

Namost amikor en ezt meghallottam felmerult bennem nehany kerdes, amikre kulonbozo valaszokat kaptam, talan azert is mert - mint emlitettem feljebb - nem tudtam megfeleloen feltenni a kerdeseket. Eloszor is volt valami arrol, hogy nem mindenki tamad fel. Mi kell ahhoz, hogy valaki ne tamadjon fel? Ugyanakkor nincs itelet, tehat nem csak a jok tamadnak fel, hanem igenis a rosszak is. A gyilkosok es eroszaktevok is. Ok is donthetnek ugy, hogy szeretnenek az uj foldon elni. Tehat teljesen mindegy milyen eleted volt az elozo foldon, ha meghalsz, tiszta lappal indulhatsz. Mi ertelme igy megtartani akar Isten, akar ennek a vilagnak a torvenyeit? Mas szemszogbol nezve: manapsag millioknak Az A Remenysege, hogy nincs elet a halal utan. Tehat nekik tokeletesen megfelel az, hogy van 70-80 evuk ebben a vilagban aztan vege. Ezert ok szinten elhetik a vilagukat, lehetnek akarmilyen bunosok, amennyiben nem kapjak el es itelik el oket a vilag torvenyei szerint (pl a legtobb fehergalleros bunozo), akkor nekik tokeletesen megfelel, ha halaluk utan nem kell semmirol sem szamot adniuk. Sot, talan meg elhetnek is majd a paradicsomban. Ennek igy semmi ertelme.

Felreertes ne essek, en itt most nem a reszkerdesekre keresem a valaszt, az alap kerdesem tovabbra is az, hogy Mit vallanak a Jehova Tanui a halalrol es a feltamadasrol?

2014. jún. 23. 19:40
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

Párszor beleolvastam már az Őrtoronyba. Olyasmi lesz, hogy mindenki - mindenki aki valaha is élt eddig - feltámad majd és itt fogunk összezsúfolódni a Földön. Állatok is, az oroszlán együtt legel füvet az őzzel és de jó lesz.

"Illetve, ha meg is halunk, eljon majd a feltamadas az 1000 eves birodalomba"

1000 éves? Akkor mégsem lesz örök? Engem az 1000 éves birodalom valami másra emlékeztet.

"ahova mindenki (jok is, rosszak is) feltamad es valaszthatnak akozott, hogy meg akarnak-e halni (azaz a gyehennara kerulni, ami JT-k-nel a teljes es orok megsemmisulest jelenti), vagy pedig elni akar az uj foldon az ezereves kiralysagban."

Hát ha a rosszaknak is kijár a döntés, talán azt is megbocsátják majd, hogy nem hittem benne. Tehát akkor nem is kell, hogy higgyek benne.

"Mas szemszogbol nezve: manapsag millioknak Az A Remenysege, hogy nincs elet a halal utan."

Reménységünk lehet, de vajon valóban van - e élet a halál után? Azért mert azt, hogy egyszer véglegesen elmúlhatunk és ezt nem érezzük fair - nek, abból nem következik, hogy szükségszerű a túlvilág létezése.

"Tehat nekik tokeletesen megfelel az, hogy van 70-80 evuk ebben a vilagban aztan vege."

Szerintem senkinek nem felel meg, de ha ez van, akkor ez van. Ezen nem változtathatunk. Születni sem akart senki, meghalni sem akarunk. De mindenki meghal, minden elmúlik egyszer, még a legnagyobb csillag is kihuny.

Amellett nincs bajom a jehovistákkal, barátságos, udvarias emberek, nem erőszakosak, néha ha van időm elbeszélgetek velük.

2014. jún. 23. 21:27
 2/26 sandor76 ***** válasza:
10%

Szia.

En nem szeretnek kozbeszolni egy elindult beszelgetesbe,illetve olyan informaciok megosztasara a testver reszerol,es szerzesre a te reszedrol,amely az egesz vilagon minden Jehova Tanujanal egyseges tanitas alapjan van.

Ha en itt most barmit is leirok,lehet,hogy oda ti is elfogtok jutni,de kozben lenne ezereggy mas kerdesed,amit ha pl;itt ujra felteszel nem nagyon fogod tudni osszerakni a szalakat,hogy pontos keped leyen az egeszrol.

Kerjel egy magyar nyelvu Bibliat,es egy olyan konyvet,amivel mindenki kezdi az ismeretszerzest.

A cime;Mit tanit valojaban a Biblia.

Ebben a kis konyvben benne van az a valasz is amit most kerdezel,de egy kicsit bovebben,es erthetobben,mint ahogy itt en most egy par mondatban leirnam.

Ezenfelul nem szeretnek beleavatkozni a testverem tanitasaba,vagy meg csak beszedebe sem.

Amennyiben nem tudna ilyet adni,vagy szerezni par napon belul,en tudok segiteni ebben.

Hollandiaban elek,es van itthol mind a kettobol.

Ha gondolod kuldok majd ha kell.

Szia.

2014. jún. 23. 21:39
 3/26 A kérdező kommentje:

Elso valaszolo:

"Párszor beleolvastam már az Őrtoronyba. Olyasmi lesz, hogy mindenki - mindenki aki valaha is élt eddig - feltámad majd és itt fogunk összezsúfolódni a Földön. Állatok is, az oroszlán együtt legel füvet az őzzel és de jó lesz. "

Nem mindenki lesz feltamasztva, most olvasom a kiadvanyukat. Egyenesen idezem az angol szoveget: "Does this mean that every human who ever lived will be resurrected? No. The Bible says that some of the dead are in "Gehenna". He (Jehova) will never resurrect those whom he judges to be wicked and unwilling to change."

Tehat akirol Jehova ugy iteli meg, hogy gonosz es keptelen a valtozasra, vagy nem akar megvaltozni, az nem lesz feltamasztva. Ez igy viszont felvet nehany erdekes kerdest...

"1000 éves? Akkor mégsem lesz örök? Engem az 1000 éves birodalom valami másra emlékeztet."

Az 1000 eves kiralysag alatt fog kialakulni a foldon az edenkert. Azaz Isten eredeti terve beteljesul. Utana az edenkertben orokke fognak elni az emberek. Ezt tanitjak.

sandor76:

Van magyar nyelvu bibliam, illetve megvan a What does the Bible really teach kiadvany. Nem vagyok anyanyelvi angol, de azert eleg jol elboldogulok a nyelvvel... :) Tehat onnan olvasom es onnan nem ertem.

Ahogy az elso kerdezonek is leirtam, az van a konyvben, hogy aki nem akar valtozni (ezt Jehova fogja eldonteni, hogy ki tartozik ebbe), azaz nem akar elni, az nem fog feltamadni.

Milliok remelik, hogy ez igy lesz veluk. Azaz hiaba elnek olyan eletet, amilyet, nem kell szamot adni tetteikrol, nem kell senki elott szamot adniuk, hiszen meghalnak es minden elmulik. Tehat en is nyugodtan elhetem a sajat kis bunos eletemet, hiszen eleve nem hiszem el, hogy valaha is szamot kene adnom a tetteimrol valami felsobb hatalom elott, de meg ha veletlenul ki is derulne, hogy megiscsak letezik Isten, akkor is legrosszabb esetben is az tortenhet, amit eleve gondolok, hogy tortenni fog: meghalok es vege.

Itt nem szerepel sehol a buntetes, a mindenkinek cselekedetei szerinti megfizetes, egyszoval ez egy igazsagtalan rendszer.

Meg ennel is igazsagtalanabb lehet, ha az ember erti a mukodeset, mivel lehet vele trukkozni. Ugye a feltetele a feltamadasnak nem az, hogy jo legyel. Lehetsz gonosz, de AKARJ megvaltozni. Nem tudom a magyar verzioban hogyan van, de az angolt pontosan kiideztem es ott egy "and" van a vicked es a willing kozott. Azaz hiaba volt gonosz valaki, ha meg akar valtozni az uj foldon az uj szabalyok kozott, akkor Jehova megadja neki az eselyt. Ha valaki ezt tudja, akkor mi koti ebben a jelenlegi eletben? Barmit megtehet, egyszeruen akarnia kell majd a valtozast. Ez igy igazsagos? Vagy hol nem stimmel a gondolatmenetem? Erdekelne a velemenyed!

2014. jún. 23. 22:55
 4/26 anonim ***** válasza:
89%

Ha tovább folytatod a tanulmányozást a tanúkkal,rájössz majd,hogy sokmindennek nem látod az értelmét.

De ha nem figyelsz akkor egy idő után te is ugyan úgy fogod hírdetni másoknak ezeket az értelmetlen dolgokat,pontosan úgy mintha tudnád rá a választ.

Ez semmi más mint egy jól kidolgozott stratégia az Őrtorony részéről.

Ki vannak képezve arra,hogy a Bibliával a kezedben be tudjanak csapni téged....ne engedd ezt meg nekik!

2014. jún. 24. 00:38
 5/26 anonim ***** válasza:
10%
A Biblia úgy irja, hogy „lesz feltámadásuk mind az igazságosaknak, mind az igazságtalanoknak” (Cselekedetek 24:15). Az igazságosak azok, akik halálukig hűek voltak Istenhez. Az igazságtalanok pedig azok, akiknek nem volt lehetőségük megismerni Istent és azt, hogy mit vár el tőlünk. Viszont azok, akik szándékosan szállnak szembe Istennel, mint például Ádám és Éva, számunkra nincs feltámadás. Isten soha nem támasztja fel azokat, akikről úgy ítéli meg, hogy gonoszak, és nem hajlandók megváltozni.
2014. jún. 24. 09:55
 6/26 anonim ***** válasza:
0%
A Róma 6:23 szerint a bűn zsoldja a halál. Tehát aki meghalt, az megfizette vétkeiért a büntetését. A feltámadás reménységéről olvashatunk pl a János 5:28,29-ben, arról pedig, hogy erre mi a garancia az Apostolok Cselekedetei 17:31, illetve 1Korinthus 15:20-22 ír. Nos, azt kérdezted, mi kell ahhoz, hogy valaki ne támdjon fel. A válasz a Máté 13:31,32-ben található. Itt a Szent Lélek, vagy Szent Szellem elleni vétekről van szó. Ez azt jelenti, hogy valaki szándékosan és megbánás nélkül vétkezik újra és újra és annyira gonosz, hogy már nincs visszaút. Hogy kik tartoznak ide, azt majd Isten eldönti. Isten igazságérzete tökéletes, tehát kimondottan gonosz emberekkel nemigen leszünk körülvéve.
2014. jún. 24. 11:25
 7/26 sandor76 ***** válasza:
0%
Fogok valaszolni.
2014. jún. 25. 22:51
 8/26 A kérdező kommentje:

06-24 00:38 :

En nyitott vagyok mindenre es en mindenkit meghallgatok. Legalabbis megprobalok igy tenni. Ebbe benne van az is, hogy csak olyan dolgot fogadok el, amit komolyan megvizsgaltam es minden kerdesemre valaszt kaptam. Ha a Jehova Tanui meg tudnak gyozni, akkor reszemrol el fogom fogadni, hogy igazuk van. Ha pedig atvernek, becsapnak es en nem veszem eszre, akkor meg is erdemlem a sorsom. Tehat megertem ha feltesz engem - ezt koszonom is -, de ha igazuk van, akkor eleve nincs mirol beszelni, ha pedig nincs igazuk, csak megtevesztenek es ezt en hagyom, akkor a hulyesegem miatt vallalom a bunhodest. Azt viszont megigerem, hogy ha Tanuva valok, akkor Neked nem fogok hirdetni semmit, tehat igy nem kell aggodnod ezen beszelgetes egyik vegkimenetele miatt sem. :)

06-24 09:55 :

Tehat ha en nem akarok feltamadni, akkor lehetek gyilkos, eroszaktevo? Mert ugye manapsag milliok nem akarnak feltamadni, hanem azt akarjak, hogy halalukkal szunjenek meg teljesen es vegervenyesen.

06-24 11:25 :

Manapsag rengetegen hisznek a halal utani eletben meg akkor is, ha nem hisznek Istenben. Hiszik, hogy van valami a halaluk utan. Rengetegen hiszik azt is, hogy tetteikert valamikor, valaki elott felelniuk kell. Megkockaztatom, hogy milliardok hisznek ezek kozul legalabb az egyikben. Namost kepzelj el egy olyan vilagot, ahol nincs ez a hit/felelem(!). Ha en teljesen biztos vagyok benne, hogy a halalommal elmulok, meghalok, nincs tovabb, akkor miert feljem a halalt? Az nem egy orok pihenes? A tudatom megszunik letezni, miert erdekelne az, hogy masok feltamadnak-e vagy sem? Miert akarnek feltamadni, ha egyszer nincs tudatom? Ha meghalok es ezzel vege, nem ez a legjobb nekem? Nem hianyoznak a szeretteim, a csaladom, az otthonom, az eletem, semmim, hiszen nem erzek semmit, megsemmisultem. Nincs hianyerzetem, nem vagyok semmire. Nem akarom tovabb ragoznom. Az ember szamara a megsemmisules egy tokeletes opcio. Egy normalis embernek is. Hat meg egy gonosz embernek. Mert akkor ugye nincs felelosseg. Nincs miert jonak lenni, hiszen meghal es vege. Ha mondjuk egy "akcio", tegyuk fel bankrablas kozben lelovik es meghal, az neki buntetes? Nem, elt addig egy olyan eletet, amilyet a gonosz eleteert nem az a buntetes, hogy meghalt, hiszen mindenki meghal. Vagy esetleg aki gonosz volt az sokat szenvedve hal meg? Isten/Jehova megkinozza egy kicsit meg halala elott? Vagy a bunei semmilyen befolyassal nincsenek a halalara?

A halal onmagaban nem rossz. Sot, megvaltas. Felelosseg nelkul. Vagy tevedek?

2014. jún. 27. 15:11
 9/26 sandor76 ***** válasza:
0%

Szia.

Nehany dologrol jol kezdel el kondolkodni.

Kell egy kis hatterinformacio.

Isten megalkotta az embert.

Adott neki eletet,ami meg most is szinte felfoghatatlan nagy ertek,mert eletet csak Isten tud adni.

Amikor Adamek elkovettek a bunt,magukra vontak azt az iteletet amit Isten elore megmondott nekik mi lessz ha megteszik.

Ezert van most a halal jelen az emberisegnel.

Adam es Eva tokeletes volt ,es ugy kovettek el a bunt.

Ezert nekik nincs feltamadas,ok iteletet vontak magukra.

A leszarmazottainak igy nekunk is,Jezus valtsaga altal van lehetosegunk kozeledni Istenhez,meg akkor is ha bunosok vagyunk,mert Jezus a kozbenjaro ertunk.

Jezus parancsa szerint hirdetve van a Jo Hir,amely szerint kozeledhetunk Istenhez altala,es van szabadulas a halalbol amit Adamtol orokoltunk.

Ez volt hirdetve az elso szazadban is,mert maga Jezus kezdte el.

Miutan meghalt,meg lett jovendolve,hogy nagy hitehagyas veszi kezdetet,ami be is kovetkezett.

Ez volt az elso szazadi gyulekezetekben is,es akkor alakultak ki a legtobb ma is nagy vallasnak mondott,de Jezus tanitasait kiforgatott egyhazak.

Ez a hitehagyas a vegidoben vegeter,es elkezdik keresni azt az igazsagot amit Jezus hagyott hatra a kovatoinek.

Errol Daniel konyve ir bovebben.

Jezust, Jehova 1914-ben beiktatta kiralynak,es elkezdte a munkajat.[A hatalmat megkapta a husegeert,a halala utan,de csak ekkor lett beiktatva mint Isten kiralysaganak a Kiralya].

Mivel mar Jezus felugyeli a munkat amit azok vegeznek akik keresik a helyes utat,folyamatosa tisztulnak meg ,es ertenek meg bizonyos Bibliai profeciakat,es Jezus szavait a vegidore vonatkozoan.

Akik reagalnak a Jo Hirre,lehetoseget kapnak az orok eletre,felteve ha kitartanak,es betartjak Jezus parancsat,amit meg akkor tanitott amikor itt volt a foldon.

Az emberiseg tortenelmeben,mar volt Isten reszerol itelet az emberek felett a gonoszsagukert.

Azok akik itelet alatt halnak meg azok nem tamadnak fel.

pl;Adamek,Sodoma lakoi,Noe vizozone alatt elok.

Nekik volt lehetoseguk valtoztatni a viselkedesukon,de szandekosan nem tettek meg.

Adamek tokeletesek voltak,

Sodoma lakoi szandekosan tettek amit tettek,

Noe sokaig hirdette a vizozont.

Ezek az emberek megkaptak a lehetoseget de nem tartottak fontosnak.

Azok akik eletuk folyaman,nem hallottak a Jo Hirrol,mert meg nem volt hirdetve,pl;ketszaz evvel ezelott,vagy olyan helyen eltek,es meghaltak,ezen emberek szamara lessz feltamadas ami alapjan megkapjak a lehetoseget,hogy hitet tudjanak gyakorolni Jezus halalaban,es megismerjek Jehovat.

Akik ma elnek,nekunk hirdetve van a Jo Hir,ezert van lehetosegunk ismeretet szerezni Istenrol,es valtoztatni a helytelen dolgainkon.

Jehova Tanui ezert hirdetik mindenhol szerte a vilagon,Mert Jezus azt mondta elobb a Jo Hirt hirdetni kell,es akkor jon el a veg.

Jezus elkezdte a Zsidoknal,de azt mondta a vegidoben sokkal nagyobb munkat fognak elvegezni a kovetoi mint O maga.Kiterjedt az egesz vilagra.

Tehat a mostani vilag is egy itelet elott all.

Akik halljak a Jo Hirt de nem erdekli oket,mindeggy miert elvesztik a lehetoseget az orok eletre.

Jehova mindenkit vonz,megadja a lehetoseget mindenki szamara.

Elkuldi a szolgait minket Tanukat,akik tanuskodunk a neve es tettei mellett,mivel mi is megismertuk.

Erre adott egy meghatarozott idot,amit mi se,es senki sem tudhat mikor er veget pontosan.A jelekbol amiket Jezus mondott amikor O mar jelen lessz,tudhatjuk ez az ido hamarosan lejar.

Ha valaki szandekosan elveti Jehova meghivasat iteletet von magara.

Ha valaki megismeri Jehovat,de nem tart ki mellette,szinten itelet alatt lessz.

Amikor valaki meghal,nem tanitja a Biblia,hogy Isten kinozna,barmit is tett az eleteben.

Az a buntetesuk,hogy elvesztik azt a hatalmas kivaltsagot,hogy elhessenek.

Ez a buntetesuk a buneikert es a szandekos gonoszsagukert.

Amikor most elerkezik Armageddon,lejer a meghatarozott ido,utanna elkezdodik egy ezer eves uralom,a tulelokkel.

Ez alatt satan korlatozva lessz,hogy ne tudja felrevezetni az embereket mint most teszi.Jelenesek konyve.

Ezer ev alatt Jezus es a 144000 felkent,tokeletessegre juttatja a tuleloket,es azokat akik majd fokozatosan feltamadnak.

Az ezer ev vegen ujra elengedik satant,hogy a mar tokeletessegre jutott embereket,ujra megprobalja felrevezetni,ahogy Adamekkel tette.Lessz sikere.

Akik ott akkor kiallnak Jehova mellett,csak azok nyerik el vegleg az orok eletet,ez lessz a jutalmuk.

Tehat az ezer ev egy hellyreallitasi idoszakn lessz.

Ott uj lappal indulnak az emberek,mert akik meghaltak a regi vilagban ok lefizettek a bunukert a valtsagot,ami a halal.

Akik elve jutnak at,nekik jutalom a kitartasukert,nem kellessz meghalniuk.[Ok meg az ezer ev vegen meghallhatnak].

Sokan azert nem ertekelik az eletet,mert nincs remenyseguk,nem ismerik a Biblia igereteit.

Ezert elvetnek egy olyan lehetoseget,ami mar nem fog ujra visszaterni.

Ha tanulmanyozzuk a Bibliat,ezeket megismerve igazi hitunk lehet,nem csak ugy mondva,hogy en hiszem ezt,meg azt.

Isten torvenyeit pedig azert erdemes megtartani,mert satan azt allitotta senki sem kepes megtartani szeretetbol,csak onzo vagyakbol.Ezert satan mindent megtesz,hogy ne is sikeruljon.

Mivel satan is egy teremtett leny,nincs joga ilyet allitani az alkotojarol,es nekunk van lehetosegunk Isten melle allni ebben a kerdesben.[fontos vitakerdes].

Azok akik Istennek tetszoen elnek,sok bajtol kimelik meg magukat.

2014. jún. 27. 23:39
 10/26 A kérdező kommentje:

Szia!

Nem egeszen a kérdésemre kaptam választ, hanem leírtad az egész üdvtervet a Jehova Tanúi szemszögéből. Ezt nem rossz így egyben látni, de a kérdéseimre

nem válaszolt, amik közül az egyik ugye továbbra is az, hogy a végső megsemmisülés az miért lenne büntetés? Azért mert a Bibliából vannak, akik ezt

olvassák ki? És ha nekem nem büntetés a halál? Ha engem nem érdekel, nem vonz az örök élet? Ha nem tudom, hogy mit veszíthetek? Tudod, amiről nem tudsz,

az nem fáj. Ha én abban a tudatban halok meg, hogy a halál az egy természetes dolog és utána én megsemmisülök, akkor semmiféle meglepetés nem fog érni,

mert ez valóban így lesz. Teljesen függetlenül attól, hogy én milyen életet éltem. Nyilván, vannak emberek, akik nem szeretnének meghalni, akik nagyon

is szeretnének örökké élni, rájuk igaz lehet, hogy a halál egy nagy büntetés(lenne). A Biblia viszont következetes. Ezért ez így továbbra is homályos

nekem.

Viszont írásodban említettél más érdekes dolgokat is, ezekbe is belekérdeznék, ha nem probléma.

1000 éves királyság. Ugye a Bibliában a jelenések könyve 20. fejezetében olvashatunk erről részletesen. Állításod szerint már megtörtént minden eddigi

esemény a jelenések könyvéből, a földön járt az antikrisztus és a hamis próféta is, akiket Jézus és a vele eljövő "mennyei seregek" már a tüzes tóba

vetettek, majd később egy angyal megkötözött az 1000 év leteltéig. Ez már mind megtörtént, ahogyan az első feltámadás is, azaz jelenleg a világ

jeruzsálem központú, ahol személyesen Jézus Krisztus uralkodik azokkal együtt, akik idézem:"akiket bárddal végeztek ki a tanúság miatt, melyet Jézus

mellett tettek, és az Istenről való beszéd miatt, és ők azok, akik nem imádták a vadállatot, sem annak képmását, és akik nem fogadták el a jelet a

homlokukra és a kezükre.". Ok jelenleg már uralkodnak Jézussal. A többi halott még nem támadott fel ugye, mivel ők csak a második feltámadáskor fognak

előjönni. Folytathatnám, de már az eddigiek során is komoly problémákba ütköztem. A félreértések elkerülése végett itt jelzem, hogy Uj Világ forditast

olvasok és az idézetek is onnan vannak.

Ami nagyon szembeötlő probléma az maga az 1000 éves királyság természete, ami a Biblia alapján nem egy helyreigazulási időszak, hanem azzal kezdődik,

hogy a hamis prófétát és a fenevadat a tüzes tóba vetik Jézus és seregei, majd megkötözik a sátánt 1000 évre (tehát nem legyőzik egy hosszú háborúban,

hanem az 1000 év első napja azzal kezdődik, hogy már nem aktív a sátán), majd megtörténik az első feltámadás, és elkezdődik Jézus 1000 éves uralma a

szentekkel. Kik a szentek? Itt lehet, hogy nagyot tévedek, de az én értelmezésem szerint azok, akik az utolsó időkben, amikor a hamis próféta és a

fenevad megtévesztette az egész világos és üldözte Jézus igaz követőit, akkor ők kitartottak, esetleg mártírhalált haltak.

Tehát határozottan nem mindenki támad fel, ez nagyon egyértelműen ott van a Bibliában és szó nincs ekkor még ítéletről. Ítélet az az 1000 év lejárta

után lesz, amikor elengedik a sátánt, kitör a góg és magóg háborúja, amiben a sátán végképp vereséget szenved és a hamis próféta illetve a fenevad mellé

vettetik a tüzes tóba. (Ahol nem mellesleg, idézem:"éjjel-nappal kínozni fogják őket örökkön-örökké.") Ekkor fog feltámadni minden valaha élt ember (szó nincs arról, hogy valaki nem fog feltámadni) és megtörténik az ítélet. Ekkor a halál és a hádész is a tüzes tóba vettetik, ahogy azok is, akiknek a neve nincs beírva az élet könyvébe. Ez a második halál. Ez a második halál az igazi büntetés, nem az első.

Kéretik elválasztani a két részét az írásomnak. Első része egy laikus gondolkodó, nem merítettem semmilyen vallásból, csupán próbáltam végiggondolni, hogy az általad felvázolt üdvtörténetnek milyen gyenge pontjai lehetnek. A második részben már inkább kontrasztot állítottam az általad leírtak és a Jehova Tanúi Bibliájában olvasottakat.

A jelenések könyvének 19. és 20. fejezetét használtam forrásként, ha gondolod olvasd el őket.

És nem mellesleg kíváncsian várom válaszod!

2014. jún. 30. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!