Hányszor használta (ja) Jézus a következő mondatot a Bibliába úgy ahogy azt én most ide leírom; "BIZONY BIZONY MONDOM NEKED (TEK) MA. Stb"? Jehova Tanúi?
Mindenki írhat aki tudja.
Köszönöm!
Idéznél egyetlen igét ha megkérlek?
Én nem találom sehol...
Természetesen idézek neked. (egyébként van olyan hely, ahol csak bizony mondom néktek vagy mondom néktek stb. szerepel, de azt nem kérdezted).
Íme:
János Evangéliuma:1:52 És monda néki: Bizony, bizony mondom néktek: Mostantól fogva meglátjátok a megnyilt eget, és az Isten angyalait, amint felszállnak és leszállnak az ember Fiára.
János Evangéliuma:3:3 Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.
János Evangéliuma:3:5 Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.
János Evangéliuma:3:11 Bizony, bizony mondom néked, amit tudunk, azt mondjuk, és amit látunk, arról teszünk bizonyságot; és a mi bizonyságtételünket el nem fogadjátok.
János Evangéliuma:5:19 Felele azért Jézus, és monda nékik: Bizony, bizony mondom néktek: a Fiú semmit sem tehet önmagától, hanem ha látja cselekedni az Atyát, mert amiket az cselekszik, ugyanazokat hasonlatosképpen a Fiú is cselekszi.
János Evangéliuma:5:24 Bizony, bizony mondom néktek, hogy aki az én beszédemet hallja és hisz annak, aki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.
János Evangéliuma:5:25 Bizony, bizony mondom néktek, hogy eljő az idő, és az most vagyon, mikor a halottak hallják az Isten Fiának szavát, és akik hallják, élnek.
János Evangéliuma:6:26 Felele nékik Jézus és monda: Bizony, bizony mondom néktek: nem azért kerestek engem, hogy jeleket láttatok, hanem azért, mert ettetek ama kenyerekből, és jóllaktatok.
János Evangéliuma:6:32 Monda azért nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: nem Mózes adta néktek a mennyei kenyeret, hanem az én Atyám adja majd néktek az igazi mennyei kenyeret.
János Evangéliuma:6:47 Bizony, bizony mondom néktek: Aki én bennem hisz, örök élete van annak.
János Evangéliuma:6:53 Monda azért nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Ha nem eszitek az ember Fiának testét és nem isszátok az ő vérét, nincs élet bennetek.
János Evangéliuma:8:34 Felele nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek, hogy mindaz, aki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek.
János Evangéliuma:8:51 Bizony, bizony mondom néktek, ha valaki megtartja az én beszédemet, nem lát halált soha örökké.
János Evangéliuma:8:58 Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.
János Evangéliuma:10:1 Bizony, bizony mondom néktek: Aki nem az ajtón megy be a juhok aklába, hanem másunnan hág be, tolvaj az és rabló.
János Evangéliuma:10:7 Újra monda azért nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek, hogy én vagyok a juhoknak ajtaja.
János Evangéliuma:12:24 Bizony, bizony mondom néktek: Ha a földbe esett gabonamag el nem hal, csak egymaga marad; ha pedig elhal, sok gyümölcsöt terem.
János Evangéliuma:13:16 Bizony, bizony mondom néktek: A szolga nem nagyobb az ő Uránál; sem a követ nem nagyobb annál, aki azt küldte.
János Evangéliuma:13:20 Bizony, bizony mondom néktek: Aki befogadja, ha valakit elküldök, engem fogad be; aki pedig engem befogad, azt fogadja be, aki engem küldött.
János Evangéliuma:13:21 Mikor ezeket mondja vala Jézus, igen nyugtalankodék lelkében, s bizonyságot tőn, és monda: Bizony, bizony mondom néktek, hogy egy ti közületek elárul engem.
János Evangéliuma:13:38 Felele néki Jézus: Az életedet adod érettem? Bizony, bizony mondom néked, nem szól addig a kakas, mígnem háromszor megtagadsz engem.
János Evangéliuma:14:12 Bizony, bizony mondom néktek: Aki hisz én bennem, az is cselekszi majd azokat a cselekedeteket, amelyeket én cselekeszem; és nagyobbakat is cselekszik azoknál; mert én az én Atyámhoz megyek.
János Evangéliuma:16:20 Bizony, bizony mondom néktek, hogy sírtok és jajgattok ti, a világ pedig örül: ti szomorkodtok, hanem a ti szomorúságtok örömre fordul.
János Evangéliuma:16:23 És azon a napon nem kérdeztek majd engem semmiről. Bizony, bizony mondom néktek, hogy amit csak kérni fogtok az Atyától az én nevemben, megadja néktek.
János Evangéliuma:21:18 Bizony, bizony mondom néked, amikor ifjabb valál, felövezéd magadat, és oda mégy vala, ahova akarád; mikor pedig megöregszel, kinyújtod a te kezedet és más övez fel téged, és oda visz, ahová nem akarod.
Egyszer mondja a kereszten.
Mondjuk a jehovisták fordításában oda van biggyesztve egy vessző, így más értelmet nyer.
És majd ha elküldöm a fiamat, csak azokat a mondatokat elemezzétek, és értelmezzétek, amely mondatokat többször is mondott...
És te olvastál valami ilyesmit?
Viszont az említett résznél van jelentősége annak, hogy a jelen időt használja. Ugyanis akkor ott lógott a kereszten, mint egy vesztes, aki előtt más nem volt, csak az életének az elvesztése. Ő abban az állapotban ígért meg valamit a latornak, méghozzá halálában az életet ígérte meg, hogy vele lesz a paradicsomban, a megígért új világban.
Mást jelent, ha azt mondom, hogy:
-mondom néked ma, velem leszel...
vagy
-mondom néked, ma velem leszel...
Mivel az ógörögben nincs vessző, tehát egyik eset sem hamisítás. Viszont a jelentése más. Ha úgy értelmezem, hogy aznap lesz vele, így ellentétbe kerül több résszel is a Bibliából. Tehát ahhoz hogy kontexusban helyesen járjunk el, helyesebb az, hogy úgy értelmezzük, hogy bizony, bizony mondom néked ezen a napon, velem leszel a paradicsomban (majd akkor).
" Ha úgy
értelmezem, hogy aznap lesz vele, így ellentétbe
kerül több résszel is a Bibliából."
Semmivel sem kerül ellentétbe. Nem egyszer meg lett mondva, hogy a test bér meghal és alszik a földben, a szellem attól még él és virul. Vagy pokolban, vagy mennyben. Az, hogy vannak akik tagadják a poklot, az a sátán műve, aki el akarja hitetni, hogy ő nem létezik és a tetteknek, Isten elutasításának sem lesz következménye. Pedig lesz. Sírás és fogcsikorgatás. Amikor nemcsak a pokol, hanem a halál is a tűz tavába vettetik.
Én naív, meg azt gondoltam, hogy tényleg ezek az ígék kellenek:)
Nem az a lényeg, hogy együtt lesznek vagy sem (előbb vagy utóbb)?
több milliószor próbáltam felhívni a tanúk figyelmét de süket fülekre találtam.
Inkább meghalnak de akkor is: mondom néked ma,.....
Ez már nagyon nagy elvakultság és a magyar nyelvtan figyelmen kívül hagyása.és persze a görögöt vagy a hébert már meg sem említem mert azt sem ismerik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!