Sátán fia vagyok?
Az a helyzet, hogy homoszexuális vagyok, de képtelen vagyok megváltozni, hiába hívom Jézus nevét, hogy váltson meg. Ezek szerint Sátáné vagyok?
Már 23 éves vagyok, nem gyerek.
A Biblia egyértelműen kijelenti, hogy a homoszexuális tettek bűnök (1 Mózes 19:1-13; 3Mózes 18:22; Róma 1:26-27; 1 Korinthus 6:9). A Róma 1:26-27 konkrétan azt tanítja, hogy a homoszexualitás annak az eredménye, hogy valaki megtagadja Istent és nem engedelmeskedik neki. Amikor egy ember folyamatosan bűnben és hitetlenségben van, akkor a Biblia szerint Isten “átadja” még gonoszabb és zülöttebb bűnöknek, hogy megmutassa neki az Isten nélküli élet hiábavalóságát és reménytelenségét. Az 1 Korinthus 6:9 kijelenti, hogy a homoszexuális bűnök elkövetői nem öröklik Isten királyságát.
Isten nem teremtett senkit homoszexuális vágyakkal. A Biblia szerint a bűn miatt válik valaki homoszexuálissá (Róma 1:24-27) és ez kizárólag a saját választása. Születhet valaki nagyobb homoszexuális hajlammal, mint ahogy másokra inkább az erőszakosság vagy más bűnök a jellemzők. Ez nem ad felmentést valakinek, hogy a bűnt válassza és kiélje bűnös vágyait. Amikor valaki úgy születik, hogy hajlamos a dühre / haragra, akkor helyes kiélnie ezeket? Persze, hogy nem! Ugyanez igaz a homoszexualitásra.
Viszont a Biblia nem írja, hogy a homoszexualitás “nagyobb” bűn lenne, mint bármely másik. Minden bűn sérti Istent. A Homoszexualitás csak egy abból a sok dologból, amit az 1 Korinthus 6:9-10 sorol fel arról, hogy mik fognak elválasztani valakit Isten királyságától. A Biblia szerint Isten megbocsátása pont úgy rendelkezésre egy homoszexuálisnak, mint egy paráznának, bálványimádónak, gyilkosnak, tolvajnak, stb. Isten erőt is ígér a bűn feletti győzelemhez, beleértve a homoszexualitást is, mindenkinek, aki hisz Jézus Krisztusban az üdvösségért (1 Korinthus 6:11; 2Korinthus 5:17).
Szia! :)
Mondd, milyen érzés szembehugyozni a valóságot? :) :)
1. A helyzet úgy áll, hogy én melegnek születtem, de minimum 5 évesen már az voltam. Nyilván sorozatgyilkos óvodás voltam és ezért kaptam büntetésül mint ahogy Te állítod. Én egyszerűen csak azt mondom: mindig is ilyen voltam és leszek.
2. A Biblia sosem ítéli el a melegeket, amikről Te beszélsz az a keleti vallások közül néhányban szokás rituális prostítúció. Nézz utána az ógörög verióknak, azokban teljesen egyértelmű, hogy milyen szót használ a férfi homoszexuálisokra.
További olvasnivaló, hogy művelődj picit, mert az nem árt:
Valamint:
https://www.youtube.com/watch?v=l8jVFqZYXVY
https://www.youtube.com/watch?v=5iItHCuFazQ
https://www.youtube.com/watch?v=eX3CnWA19T8
Illetve:
https://www.youtube.com/watch?v=i1UKVkXLfzc
https://www.youtube.com/watch?v=FiPMrtvBlsc
https://www.youtube.com/watch?v=lUDt8koGL6o
Szólj ha ezekkel végeztél, utána küldök további anyagokat is. Viszont figyelmeztetlek: ha az anyagaimat végignézed/végigolvasod, akkor menthetetlenül tájékozott és informált leszel a melegség és a kereszténység kapcsolatát illetően.
Továbbá mellékhatásként a homofóbiád eltűnése várható.
Kérlek, további tájékoztatásért keresd fel a gyógyszerészed vagy háziorvosod! :)
Kedves 81. válaszoló!
A magam részéről csak azt nem értem, hogyha a bűnnel árt az ember, akkor a homoszexualitás hogy vezethet szeretethez? Persze biztos, hogy nehéz lehet olyan embernek ezt megérteni, aki nem találkozott még ilyen emberekkel testközelből, nem beszélgetett velük, de én azt látom, hogy bizony nem csak szeretet, hanem komoly köteléket jelent, sőt olyan országokban, ahol gyermekeket nevelnek fel, azt látni, hogy akik ilyen komoly elhatározásba fognak, azok meg is tesznek minden tőlük telhetőt, hogy ellássák a rájuk bízott gyermeket.
A haragból, dühből, perverziókból csak rombolás származik, így amikor ezekkel és a még durvább bűnöző, gyilkos hajlamokkal kerül egy összehasonlításba a homoszexualitás, akkor mindig furcsállom, hogy mégis hogy lehet így tekinteni erre és egyre inkább meggyőződésem, hogy úgy, hogy aki ítélkezik, annak nincs ismerete, hogy milyen emberek felett ítélkezik. Igen, a mindenféle hűséget, párkapcsolatot, tiszteletet, szeretetet mellőző, "hormon" kapcsolatokat (ide sorolnám amúgy a vallásos meggyőződésből kötött "hormon"házasságokat is, amik csak vallásos környezetben legitimálják két, esetleg alkalmatlan hívő házasságán belül a testi vágyakat) magam is elítélem, de ha Jézus azt tanította, hogy gyümölcséről ismerszik meg a fa és két meleg vagy leszbikus ember kapcsolatában mélységes szeretetet, megbecsülést, kitartást és hűséget tapasztalok, akkor azt hiszem elgondolkodtató a helyzet.
A Bibliai fordítások, szóhasználatok terén pedig bizony nagyon könnyű a másik ember valamilyen bűne miatt nem csak fogást találni, de az evangéliummal verni a fejét. Nem mellesleg nem adtál választ a kérdésre és bizonnyal fontosabb volt, hogy megindokold alaposan a véleményed, amelyet nem fejtettél ki.
Bízom benne, hogy a Teremtő nem olyan kegyetlen, mint a szolgái... Amúgy csak eszembe jutott erről, amit Jézus tanított: "38.Hallottátok, hogy megmondatott: Szemet szemért és fogat fogért.
39.Én pedig azt mondom néktek: Ne álljatok ellene a gonosznak, hanem a ki arczul üt téged jobb felől, fordítsd felé a másik orczádat is.
40.És a ki törvénykezni akar veled és elvenni a te alsó ruhádat, engedd oda néki a felsőt is.
41.És a ki téged egy mértföldútra kényszerít, menj el vele kettőre.
42.A ki tőled kér, adj néki; és a ki tőled kölcsön akar kérni, el ne fordulj attól.
43.Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet.
44.Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket.
45.Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, a ki felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ád mind az igazaknak, mind a hamisaknak.
46.Mert ha azokat szeretitek, a kik titeket szeretnek, micsoda jutalmát veszitek? Avagy a vámszedők is nem ugyanazt cselekeszik-é?
47.És ha csak a ti atyátokfiait köszöntitek, mit cselekesztek másoknál többet? Nemde a vámszedők is nem azonképen cselekesznek-é?" (Máté 5:38-47, Károli)
Ha azonban nem szemet szemért az elv, nem a keresztények lettek azzal megbízva, hogy krisztusi hevületű bosszúállók legyenek, akkor mindenképpen helyes a szemlélet, hogy csak azt keresi valaki egy ilyen témakörben a Bibliából, hogy mi alapján lehet elítélni, kizárni, vesztébe küldeni azt, akit talán nem is jól sorol be az adott vallás hívője?
A magam részéről továbbra is a cselekedetei, a gyümölcsei alapján szeretném megítélni az embereket és az emberi kapcsolatokat, a gyümölcsök a Biblia szerint:
- szeretet
- öröm
- béke
- hosszútűrés
- kedvesség
- jóság
- hit
- szelídség
- önuralom
Ha valaki vagy valakik kapcsolata ezeket a gyümölcsöket termi meg, akkor én nem vagyok senki ahhoz, hogy Sátán karmaiba taszítsam az ítélkezésemmel. Mert bizony ezeket a gyümölcsöket leszakítani más fájáról és megtaposni is komoly bűnnek bizonyulhat, márpedig, amikor vallási meggyőződésből valakit depresszióba, öngyilkossági hajlamba, netalán öngyilkosságba hajt a vallásos közeg, ott utána hirtelen eltűnnek a felelősök és szépen rá lehet fogni a károsultra, hogy nem hitt eléggé. Csakhogy Jézus igazsága szabadokká tesz és nem kárvallottakká és menekültekké. Ha ez így van, akkor valahol valami kificamodott.
Kedves kérdező, ha a szellem gyümölcseit tekinted a saját életedben és ezek megtermésére törekszel, akkor nehezen lehetnél a Sátán fia. Hiszen Sátán előidézné, hogy valaki megteremje a szellem gyümölcseit, hogy Istennek megfelelő életet éljen, de sátáni gyökerekből? Ez önellentmondás lenne. A sátáni indíttatású cselekedetek gyümölcse keserű és komoly károkat okoz. Ezektől véd meg az isteni iránymutatás és a krisztusi tanítás is.
Bocs kérdező nem azzal van a bajom ,hogy meleg vagy ,nekem ez tök mellékes és Isten látja lelkem szeretem őket ,rengeteg jó szerethető tulajdonságuk van a melegeknek és kellemes társaság.És hiszem,hogy Jézus nagyon szeret téged a melegeket ,a feketéket,a fehéreket,a gyilkosokat.Az egészben egy dolog idegesít,hogy a Bibliában le van írva,hogy bűn és te ezt tagadod és Istenre kened a dolgot ez az idegedítő.Külömben is hiszel Istenben remélhetőleg van személyes kapcsolatod vele .Beszéld meg az Úrral ,hidd el ha tiszta alázatos szívvel mész az Úrhoz átadod neki az életed Ő elveszi.Lehet,hogy nem egyiknapról a másikra.Az is lehet,hogy lassan fokozatosan fog formálni.De 100 szor le írtam már
nem én ítélek ,de mégcsak nem is Isten hanem a bűn.
Kedves 83 válaszoló hiába írtál regyényt a szeretetről, az Isteniszeret törvénye: szeresd a te Istenedet.Isten azt mondja ,hogy bűn ha valaki meleg.
Talán ebből az igéből felvilágosodsz.
Aki ismeri az én parancsolataimat, és megtartja azokat, az szeret engem; aki pedig engem szeret, azt szereti az én Atyám, én is szeretem azt, és kijelentem magamat annak." (Jn 14:21
Így nyilván való ,hogy aki szereti a bűnt az Nem szereti Istent és ragaszkodik a bűnhöz mint a kérdező.
Kedves utolsó két válaszoló!
Kérdés: mi alapján tekintitek bűnnek ha valaki meleg? :)
Mik a bizonyítékok, konkrétan!
Igeszakasz, hely, elemzés.
Továbbá mi a véleményetek azokról az elemzésekről amiket küldtem linken keresztül? Sikerült végigolvasni őket? Mely bekezdésekkel van problémátok?
+ A könyvet amit mutattam sikerült elolvasni? Neten is elérhető. Picit hosszú, sajnos 200 oldalas kb és részletesen,lépésről-lépésre és tételesen bizonyítja hogy nem bűn a melegség.
Sajnálom ha a tények nem vágnak egybe az előítéleteitekkel. :/
Nyugodtan hagyjátok figyelmen kívül továbbra is a tényeket, ez is egy járható út... csak abban reménykedem hogy nem tanárok/mérnökök vagy egyéb, komoly szakmát űző emberek vagytok, mert ott számítanak sajna a tények.
De ha utcaseprők vagy esetleg takarítónők vagytok ott tényleg nem számítanak olyan buta dolgok mint a "tények" "érvek" vagy a "józan ész". Ilyenekkel ne foglalkozzatok, nem kell...
Mint már többször leírtam: Isten NEM vette el, hiába adtam neki. Viszont már magányos vagyok és vágyom egy társra, ugyanis nem szeretnék egyedül megöregedni.
Kedves 85. válaszoló!
Jézus egyetlen adott törvénye a szeretet törvénye volt. "Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket"(János 13:34)
Igen, úgy érzem Krisztussal kapcsolatban egyedül a szeretetről kell regényt írni, mert az ő egyetlen parancsa ez volt, de lehet, hogy nagyon rosszul látom. Igen, aki ezt a törvényt nem képes betartani, sem Krisztus tanítását, sem a Teremtő útmutatásait nem érti. Márpedig aki ítélkezik, az ezt teszi.
A Bibliában amúgy melegség-ellenes igeszakaszok között bizony alapvetően féktelen orgiákban, templomi prostitúcióban és kényszerhelyzetben történt, természetellenes homoszexualitást, mint ahogy az ebbe a kategóriába tartozó heteroszexualitást is elítéli a Biblia. Az előbbi hozzászólásomhoz visszatérve pedig ennek a gyümölcsei keserűség, üresség, nemi betegséges, illetve mint ma már tudjuk pszichikai zavarok és kényszerességek is. Igen, mind ezektől a cselekedetektől, mind az ezekből származó "tévelygés gyümölcseitől" óvjon is meg mindenkit a krisztusi tanítás, de ezeket továbbra sem tudom a gyümölcseik alapján egy kalap alá venni.
A véleményünk így valószínűleg különbözni fog és abban mindketten hiszünk is szerintem, hogy nemsokára kiderül, melyikünk gondolkodik helyesen. Minden esetre a kérdezőt szeretném erősíteni, hogy nem csak nem Sátán fia, de törekedjen rá, hogy a továbbiakban se legyen az! A Teremtő szeretete a legfontosabb, sose add fel!
Kedves Kérdező!
Hogy állsz Sátánnal?
Egyébként nem kell meglepődnöd a Biblián, mert abban a szarkupacban már nőnek lenni is bűn!
"És egy fiúba vagyok szerelmes. Senki mással nem akarok lenni, csak Vele."
No, akkor eszedbe se jusson gyónni, kérdező, mert megdugnak, az tuti. A papok sem olyan szentéletűek ám, ahogy azt szeretik hangoztatni.
Én pont így jártam!
13 éves koromban elárultam a papnak, hogy meleg vagyok.
Alig hogy betöltöttem a 18-at, már meg is akart dugni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!