Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Sátán tud úgy gyógyítani,...

Ozmium42 kérdése:

Sátán tud úgy gyógyítani, mint Jézus?

Figyelt kérdés
Elvileg bizonyos csodákra képes, hogy megtévessze az embereket, csak ezért kérdezem.
2014. szept. 19. 15:50
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Nem tudom a pontos választ, ezért csak feltételezek. Mivel a betegség a sátántól van, ezért gondolom el is tudja venni azt.
2014. szept. 19. 16:22
 2/17 anonim ***** válasza:
A Sátán az "Ego"-t jelképezi,vagyis az Istenitől elkülönültet.Ami pedig Istentől elkülönült az nem képes Isten lenni,így olyan tettekre sem.Megtévesztéssel igen,azt lehet,csak az lelepleződik előtt-utóbb.
2014. szept. 19. 16:36
 3/17 anonim ***** válasza:
77%
Látod, hogy a keresztényeket hogy megtéveszti, azt sugallja nekik, hogy kiemelkednek a többi élőlény közül, és nekik lett az egész világ teremtve. Ennél jobban nem lehet hízlalni az egójukat.
2014. szept. 19. 17:16
 4/17 A kérdező kommentje:
Nehéz úgy értékelni a válaszokat, ha mindenki egymásnak ellentmondva össze-vissza ír. Ki mondta, hol van leírva, hogy a betegségek Sátántól származnak? Miért is sanyargatná szánt szándékkal az embereket, ha éppen jobb uralkodó akar lenni, mint Isten? Mások azt mondják, hogy a betegség és a halál Sátán rossz uralkodásának és a hatalmának a korlátoltságának a következménye. Szóval ha tud csodásan gyógyítani, akkor nem látom értelmét, hogy miért van betegség egyáltalán, ha viszont nem képes rá, akkor enélkül a képesség nélkül soha nem lesz hiteles, még látszólag sem.
2014. szept. 19. 17:24
 5/17 anonim ***** válasza:

Másolok, mert most nincs időm saját magam leírni ezeket, csak hogy lásd, hogy mi alapján írtam az első válaszomat:

"A názáreti Jézust, mint kené fel Őt az Isten Szent Szellemmel és hatalommal, ki széjjeljárt jót tévén és meggyógyítván mindeneket, kik az ördög elnyomása alatt voltak; mert az Isten volt Ővele." (Ap.Csel. 10:38)

Az Írás szerint minden beteg ember, akit Jézus meggyógyított, az ördög elnyomása alatt volt. A Biblia a betegséget sátáni elnyomásnak nevezi. Jézus a Szabadító, a sátán pedig az elnyomó.

"Hát ezt, az Ábrahám leányát, KIT A SÁTÁN MEGKÖTÖZÖTT ímé tizennyolc esztendeje, nem kellett-é feloldani e kötélből szombatnapon?" (Luk 13:16)

Ha az egész történetet elolvasod a Lukács 13-ban, meg fogod látni, hogy ennek az asszonynak nyilvánvalóan valami izületi gyulladáshoz hasonló betegsége lehetett, mivel nem tudott kiegyenesedni. Jézus azt mondta, hogy a sátán kötözte meg a testét.

"A tolvaj [ördög] nem egyébért jő, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson; ÉN [Jézus] AZÉRT JÖTTEM, HOGY ÉLETÜK LEGYEN, ÉS BŐVÖLKÖDJENEK." (János 10:10)

Amikor Jézus azt mondta, hogy „a TOLVAJ nem egyébért jön”, az ördögről beszélt, nem pedig Istenről. Isten nem tolvaj. Jézus nem tolvaj. A Szent Szellem nem tolvaj. A tolvaj azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson. A betegség tolvaj. Ellopja az egészségedet. Ellopja a boldogságot. Ellopja azt a pénzt, ami más dologhoz lenne szükséges. Amikor Jézus azt mondta, hogy „én azért jöttem, hogy életük legyen, és bővölködjenek”, szembeállította az Ő cselekedeteit – vagyis Isten munkáját – az ördög cselekedeteivel.

"Aki a bűnt cselekszi az ördögből van; mert az ördög kezdettől fogva bűnben leledzik. AZÉRT JELENT MEG AZ ISTENNEK FIA, HOGY AZ ÖRDÖG MUNKÁIT LERONTSA." (1 János 3:8)

Ez volt a célja – ez volt az oka – annak, hogy Isten Fia megjelent: Ő azért jött, hogy az ördög MUNKÁIT lerontsa! Igen, a bűn az ördögtől van, és Jézus azért jött, hogy elpusztítsa a bűnt. De Ő nem csupán a bűnt akarta elpusztítani, hanem „széjjeljárt JÓT TÉVÉN és MEGGYÓGYÍTVÁN mindeneket, kik az ördög elnyomása alatt voltak.” (Ap.Csel. 10:38)

Jézus azért jelent meg, hogy az ördög MUNKÁIT lerontsa. Az Ige a betegséget és gyengeséget az ördög munkáinak nevezi. Amikor ezt felismerjük – amikor elkezdünk úgy tekinteni a betegségre és a gyengeségre, ahogy a bűnre és az ördögre tekintünk -, akkor majd ellenállunk azoknak ahelyett, hogy behódolnánk nekik. Az első hibát akkor követjük el, amikor elfogadjuk a betegséget.

Emlékszem, mennyire felbosszantott, amikor az ördög kicsi korukban betegséggel próbálta megtámadni gyermekeinket. Nagyon megharagudtam az ördögre, amiért betör az otthonunkba és fenyegeti a gyermekeinket. Ellenálltam neki. Így szóltam hozzá: „Megtiltom, hogy betedd ide a lábad! Nincs hozzá jogod!”

Gyermekeink azóta már felnőttek. Mindig elmesélem az embereknek, hogy gyermekeink felnevelése az orvosi költségeket tekintve mindössze 37,50 dollárunkba került. Amikor az ifjabb Ken született, az orvos 25 dollárt számított fel. Amikor pedig Pat született, az orvos 12,50 dollárt kért.

(Forrás: KENNETH E. HAGIN - Hét dolog, amit tudnod kell a szent gyógyulásról c. könyv)

2014. szept. 19. 17:40
 6/17 anonim ***** válasza:
A Sátán Isten és Jézus után a legnagyobb hatalommal, képességekkel rendelkező teremtmény. Megtéveszt, illúziókat teremt és átver(a világ amiben élsz az is az ő illúziója). Egy dologra viszont nem képes, a gondolatolvasásra. Nem lát bele az ember gondolataiba, ezért van az a szokás is, hogy például, ha kívánsz valamit ne mond el senkinek csak tartsd magadba és erősen gondolj rá, mert nem tud ellene tenni.
2014. szept. 19. 18:07
 7/17 A kérdező kommentje:
Egyre zavarosabb, hogy ki ez a Sátán figura, mi motiválja, és milyen jóindulatból teremtette Isten, hogy kizárólag ártalmas dolgokra legyen képes, és még az emberek között is szabadon garázdálkodhasson, mindezt közel a legnagyobb elképzelhető hatalom birtokában. Tudom, most jön az a rész, hogy eredetileg nem ilyen volt, de ez akkor is nonszensz, olyan nincs, hogy egy közel (?) tökéletes lény gondol egyet, és abszolút gonosz lesz.
2014. szept. 19. 18:35
 8/17 yuda ***** válasza:

Amit írok, nem a bibliában van, ám nemrég láttam youtube-on egy videó bizonyságot. Címét nem tudom, elfelejtettem elmenteni.

Lényege az volt, -és hangsúlyozom, nem kell készpénznek venni, de én egyelőre elfogadom és beleillik a világképembe.

Isten emberei, akik félik az Urat, imádkoznak.

Isten minden esetben elindítja az imaválaszt.

Minden esetben!

De!

Ahogy Dániel könyvében olvashatjuk, komoly szellemi harc folyik a magasságban és ha az imádkozó túl hamar feladja, vagy bűnbe esik, akkor az angyaltól aki hozza az imaválaszt, elveszik az ajándékot-pl. gyógyulást és akkor az ördög fogja adni, mintha ő tudna valami jót is tenni.

Valójában semmi más nem történt, csak elrabolta Isten ajándékait, és úgy osztogatja, mintha az övé lenne.

Angyalnak nem lesz baja, csak az ajándékot nem tudja megtartani a hívők tudatlansága/hanyagsága miatt.

Nem egyedi eset egyébként, és elég életszerű, hiszen pl. hány kormány osztogatja nagylelkűen a javakat, mintha a sajátja lenne és ünnepeltetik magukat, holott azok az adózók-vagyis a mi pénzünkből vannak, de ezt meg sem említik.

Gyakorlatilag ugyanaz a történet pepitába és még sok hasonló szervezet él meg így a világban. Ez elég ördögi, mégis kevesen látják át, holott nem túl bonyolult.

2014. szept. 19. 20:03
 9/17 anonim ***** válasza:

4 Olvasd el Jób könyvét, ott van az amikor egy embert sátán "kikér" Istentől. Ott van miket müvel egy emberi lénnyel sátán.

Ugye, hogy is szól a történet?

Isten áldást rendelt Jób mellé -mindene meg volt, ami csak lehet egy embernek, és emellett jó közössége Istennel, aztán telt múlt az idő sátán ezt nagyon nagyon nem nézte jó szemmel, és Istennek azt mondta a 3.ég fölött, hogy vajon akkor is Istenfélő lenne-e Jób, és szeretné-e Istent, ha elvesztené az áldásait? Isten tudta, hogy Jób meg fog állni,nem véletlenül engedte próbára, de sátán nem tudta, ezért amikor Isten levette a védelmét Jóbról, sátán azt hitte, hogy most aztán majd nyerni fog. A történetben látható mit művel sátán egy emberrel.

A dolog pikantériája, hogy minden valódi keresztény élete folyamán a megszentelődést követően átesik ilyenek.

Mindenki.Még most 2014-ben is.

2014. szept. 19. 20:34
 10/17 anonim ***** válasza:

*hogy most aztán majd nyerni fog és Jób megfogja tagadni Istent, és elfog fordulni tőle. Nem igy történt. Mindenki elfordult Jóbtól, az összes barátja, a felesége, de Ő mégis mint a cövek lesujtottan, megnyomoritottan, koldusszegényen, betegen is Isten mellett állt.

És mikor a próbának vége volt-mindenét visszakapta.Többszörösen Istentől.

2014. szept. 19. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!