Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem hiszem az evolúciót,...

Nem hiszem az evolúciót, szerintem teremtés volt. De ha tévedek?

Figyelt kérdés

1. Milyen hátrányom származik belőle?

2. Mikor és hogyan tudom meg, hogy tévedtem?

3. Kinek, és miben ártok azzal, hogy én a teremtést hiszem?

4. Miért lenne jobb a világ, ha mindenki az evolúciót hinné?

Ne az evolúció mellett érvelj, hamarabb leszel te keresztyén, mint én ateista. Hanem arról győzz meg: a mindennapi életben hátrányom származik a hitemből, és másoknak is ártok vele!

2010. jan. 14. 09:02
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 anonim ***** válasza:
100%

1. Gondolom semmi. Ha nem biológiával, állattenyésztéssel, növénytermesztéssel, gyógyászattal vagy programozással foglalkozol.

2. Amikor némi biológiai ismereteket szerzel. Ha sohasem tervezel ilyesmit, akkor soha.

3. Kinek ártanál a hiteddel? (Nyilván amíg a hited nem követel emberáldozatot.) Amíg nem akarod másokra is rákényszeríteni, senkit sem zavar a hited.

4. Az evolúcióban nem szabad hinni, nem vallás, hanem egy tudományos elmélet. Ha hinni kezdesz benne, azonnal megszűnik a kétely, ami a tudományt előrehajtja és dogmává merevül.

Amúgy ateista biológus vagyok, tökéletesen elfogadom az evolúció elméletét. Amúgy nem tudom, miért ne lehetne valaki vallásos és fogadhatná el az evolúciót egyszerre? Én semmilyen ellentétet sem látok a kettő között.

2010. febr. 20. 19:56
 62/66 anonim ***** válasza:
0%

1.Hátrány nem, sőt áldás

2. Soha, hiszen ne3m tévedsz és erről én már meggyőződtem,végigharcoltam azt az utat, hogy a kételyektől a hitig eljutottam. Rengeteget olvastam, kutattam: az evulóció nem igaz.

3.Senkinek nem ártasz, sőt ha a Biblia szavát betartod szívedből, csak segíthetsz ezzel másokon

4. Nem lenne jobb. Körül lehet nézni a világban, a hitetlenség hova vezetett: gyilkosság, szeretetlenség, korrupció, háborúk. Nincs ami egy normát szabjon. Ha mindenki betartaná a Bibliát, nem itt tartanánk.

4.

2010. márc. 29. 19:43
 63/66 anonim ***** válasza:
100%

"Nem lenne jobb. Körül lehet nézni a világban, a hitetlenség hova vezetett: gyilkosság, szeretetlenség, korrupció, háborúk. Nincs ami egy normát szabjon. Ha mindenki betartaná a Bibliát, nem itt tartanánk. "

Érdekes, de gyilkosság, szeretetlenség, korrupció, háborúk Darwin előtt is voltak bőven. Nem gondolod, hogy nem igazán értelmes dolog az egészet az evolúció nyakába varrnod?

2010. márc. 29. 21:12
 64/66 anonim ***** válasza:
0%
2010. máj. 21. 09:57
 65/66 Srapnel ***** válasza:
83%

A legutóbb linkelt video-n a beszélő áltudományos vélekedést fogalmaz meg.

Az Intelligent Design (Intelligens Tervezés), amely mozgalomak a video-n beszélő férfi nagy pártolója, ez idáig semmilyen konkrét, bizonyítható állítást nem tett. De még olyat sem, amely bármit megjósolt volna, így állításai súlytalanok.

2010. máj. 24. 23:18
 66/66 anonim válasza:
A bibliában azért van ügy leírva a teremtés hogy az akori emberek értsenek valamit belőle mert ha a bibliában atomokról és egyebekről lett volna szó a kereszténység sehol se lenne mert az emberek nem hetek volna benne
2010. okt. 27. 15:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!