A keresztények miért hiszik, hogy bűn a szexualitás, illetve azon formája, ami nincs megszentelve, valamint az önkielégítés, hiszen mint biológiai lények, vannak szükségleteink e téren is és szerintem ez álszentség a részükről?
Mert a vallás alapítói kifejezetten olyan dolgot kerestek bűntudat ürügynek, ami mindenkit érint. Hogy ezzel manipulálhassák az embereket.
Szembemenni a természettel az <szerintük> nem bűn.
A keresztények sem tartják bűnnek a szexualitást. Csak azt,amikor fűvel-fával szeretkeznek.
Lehet,hogy ez emberi szükséglet,de azért kellene lenni önuralomnak is,ha valaki ember,és nem ösztönállat.
Egyéb vágyainkat és szükségleteinket sem tudjuk mindig kielégíteni,és semmi bajunk nem lesz tőle.
Amúgy a vallás mindíg is az egyik legnagyobb képmutatása volt az emberiségnek..
Az összes vallásbuzgó képmutató!
Szia!
Bizonyára vannak olyan keresztények, akik bűnnek tekintik a szexualitást, de szerintem nem az. Sőt maga a Szentírás biztat arra, hogy az emberek párban éljenek, szaporodjanak és sokasodjanak, és töltsék be ezt a földet. Ami azért valljuk be igen nehéz lenne szexualitás nélkül! Pál apostol kifejezett kívánsága, hogy a fiatal nők férjhez menjenek, és gyermekeket szüljenek, és külön figyelmezteti a párokat, hogy ne vonják meg magukat egymástól, csak az imádság és böjt idejére.
Nem tudom, hogy honnan veszed az információidat, de valami nagyon elvetemült keresztény taníthat olyat, hogy csak a "megszentelt" szex a helyes. Bevallom negyven év alatt nem sok ilyet hallottam...
Ha a házasságon kívüli szexre gondolsz, és az önkielégítésre, abban igazad van, mert a keresztény ember életében egyiknek sincs helye. A szükségletek nem uralkodhatnak az emberen, neki kell tudni uralkodni rajtuk. Vajon mindent megeszel amit megkívánsz? Mert akkor elég kövér lehetsz. Ha rád jön a szükség, nem fogod akárhol elvégezni a dolgod, szépen keresel egy WC-t, és addig megtartóztatod magad. Pontosan ugyanígy van ez a szexuális vággyal. Meg kell tanulni az önuralmat, ami nem könnyű, de rendkívül hasznos. Ha valaki meg tudja tartóztatni magát, az az élet minden területén képes lesz az önuralomra. Ez az sajnos ami a mai fiatalokból hiányzik. Felelős ezért a világ, a szülők és a nevelők, de elsősorban maga az ember.
Üdv. Péter
Péter, de ha kizártok minden házasságon kívüli szexuális élményt(ide értve a maszturbációt is), akkor tényleg csak "megszentelt" szex marad a keresztények életében, nem?
Én nem értem miért lenne jó tulajdonság az, ha képes "megtartóztatni" magát egy olyan dologtól, ami mindkét félnek csak használ(persze megfelelő felvilágosítás mellett). Miért ez a különbség ember és állat között(ha van egyáltalán)?
szia :)
mindennek valószínűleg ahhoz van köze, hogy a középkori kereszténység mindent tiltott, ami a földi létben élvezetet nyújt, azért, hogy elhiggyék, hogy a földi lét csak siralomvölgy, csak egy átmenet a halál utáni üdvösséghez. Amúgy igen, természetesen képmutatás, az egyház hasznot is próbált húzni belőle; cédulákat árultak sok pénzért az embereknek, mondván, hogy az majd megváltja őket. (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!