Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az önkielégítés bűn?

Az önkielégítés bűn?

Figyelt kérdés
Mint keresztény felnőtt fiú kérdezem. Olvastam a témában dolgokat és őszintén érdekel is a kérdés. Eddig döntő többségben az volt a válasz, hogy igen, az. Páran próbálták az ellenkezőjét megindokolni. Nem igazán tudom mit higyjek. Vannak olyan érvek, amiket elfogadok arról az oldalról, hogy bűn. Szal pl, hogy változásokat okoz, meg torzítja a belső világot meg eltompít. De mások meg azt mondják, hogy csökkenti a vágyat és nyugtat.
2011. márc. 29. 22:38
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
61%
Nem bűn, csak önbecsapás. Legalábbis szerintem.
2011. márc. 29. 22:47
 2/27 anonim ***** válasza:
15%

Változás sztem annyi, ha hozzászoksz a 2-3 percesekhez nagy a valószínűsége, hogy egy lánynál sem lesz hosszabb a "futamidő".

Halottam olyat, hogy "jót tesz" mert az öreg hímivarsejtek távoznak, és akkor így a fiatalabbak kerülnek előtérbe. Egyfajta frissítés, úgy mint véradásnál.

2011. márc. 29. 22:51
 3/27 anonim ***** válasza:
26%

Attól függ, hogy a keresztény vallás mennyire szigorú interpretációját vallod.

Az erősen Bibliára alapozott ágazatoknál bűnnek számít, ilyen például a Római Katolikus egyház mélyen vallásos resze, a Jehova Tanui meg hasonló ágazatok.

A liberálisabb ágazatoknál nem számít annak.

Végülis neked kell eldöntened, hogy minek érzed, szerintem nagyon kevés ember van aki tényleg szó szerint követi a vallása összes tanát, tekintve, hogy a legnépszerűbb keresztény felekezet a római katolikus, ennek ellenére csak nem követheti minden hívője annyira szigorúan a tanokat, különben tilos lenne annyira foglalkozni a világgal, hogy fejlődjön a tudomány és még mindig a középkorban élnénk.

Ha csak azért követsz egy szigorú vallást, mert félsz a Pokolra jutástól, az nem vezet jóra. Hogyha csak a pokolfélelem miatt követnél egy szigorú vallást vagy vallási ágazatot, nempedig azért mert magadénak érzed annak tanait, akkor válts át egy liberálisabb vallásra vagy felekezetre.

2011. márc. 29. 22:54
 4/27 anonim ***** válasza:
40%

Igen bűn.

Ugyanis a test kívánsága és mint tudjuk a test kívánsága folyamatosan harcol a Szent Szellem kívánsága ellen.Isten ugyanis azt akarja,hogy csakis és kizárólag az övé legyél,de ha a testnek engedsz azzal a Szent Szellemet háttérbe szorítod. Próbáltam,olyan bűntudatom lett utána,hogy az hihetetlen könyörögtem Istennek,hogy bocsásson meg(hiszem,hogy megbocsátott). Egyébként paráznaságnak számít amit a 10 parancsolat is tilt. Nehéz ellenállni tudom,de minden lehetséges annak aki hisz! Kérj Istentől erőt,hogy ellen tudj állni,hidd el Ő adni fog mert aki kér az kap! ;)

2011. márc. 29. 23:01
 5/27 anonim ***** válasza:
0%

"God is watching everything you do

When you get undressed or take a shower

When you touch yourself for hour after hour

God is watching everything you do

And He thinks you're a nasty, naughty nympho slut!

You sinful filthy whore you're going to hell!

Your flesh will burn, your bones will churn

Your soul will be torn asunder

You wretched heathen heretic, burn in hell

For eternity!

So you better remember!

God is watching everything you do!"

2011. márc. 29. 23:12
 6/27 anonim ***** válasza:
55%

Az ember mint fizikai lény rendelkezik olyan dolgokkal,mint amit pl úgy neveznek, hogy vágy, vagy ennek beteljesülése az élvezet. Ennyi erővel a finom ételek elfogyasztása, a kávé és hasonló dolgok ivása is bűn lenne, mivel azon túl, hogy kielégíti a biológiai szükségletedet, örömet okoz. Ha ez a drága vallás azt hirdeti, hogy szexuális kapcsolatot kizárólag házasság után és csakis egy nővel létesíts, akkor azt éri el, hogy tapasztalatlanul és meggondolatlanul fogsz beleugrani olyan dolgokba, amire még nem vagy felkészülve, valamint ha nem végzel önkielégítést, az felgyülemlik benned és ki tudja mikor és milyen formában tör majd ki, amikor talán nem is számítasz rá. Ha pl fáj a fejed is veszel be gyógyszert mert tompítja azt vagy megszünteti, az önkielégítés is egy gyógyszer ilyen szempontból és a leghatásosabb.

Ha valamelyik Isten szemében ez bűn,akkor gondold át, hogy akarsz e hinni benne, mert ez nálam már szinte az aszkétizmusal ér fel, ha szinte már buddhista lemondást várnak el tőled, akkor ott már baj van.

2011. márc. 29. 23:22
 7/27 anonim ***** válasza:

23:22

Nincs itt semmilyen "baj".

A vallásnak pont az a lényege, hogy nem olyan dolgok szerint folytatod az életviteledet, amit a saját szemeddel tapasztalhatsz, hanem egy más forrásból származó diszciplinának, jelen esetben a Bibliának veted alá magad.

Persze, hogy azt mondja, hogy bűn az élvezet meg, hogy tilos a házasság előtti szex. Ha olyan dolgokat mondana, amik semmilyen önmegtartóztatási erőfeszítést és "irracionális" viselkedést nem igényelnek, akkor nem lehetne vallásnak nevezni, nemdebár?

Ha valaki ilyen életvitelt akar folytatni, akkor végülis nem szólhatunk bele, az ő dolga, hiszen vallásszabadság van, nem?

2011. márc. 29. 23:27
 8/27 anonim ***** válasza:
57%

Szép beszéd de látod ide vezet ha valaki egy számomra dogmatikus és nem a XXI századba való vallás szerint él, hogy azt fogja kérdezni késő este FELNŐTT-ként, hogy bűn e az önkielégítés. Ez mindent elárul, arról, hogy vajon milyen nevelésben részesülhetett szexuális téren. Egyszerűen olyan szinten bizonytalan e téren, hogy az már nekem fáj. Bocs most vulgáris leszek, de lassan már azt fogja valaki kérdezni, hogy bűn e a szarás, vagy a fingás.

Vannak szükségletek legyen az evés, ivás, szex, amiket ki kell elégíteni, hogy normálisan" működjünk". Hisz biológiai lények vagyunk. Arra nem gondolt valaki, hogy vajon miért termelődnek újra a hímivrsejtek. Tehát bármikor ráránthatsz akár naponta 3-4 szer is sőt. Ha csak arra kellenének, hogy 2-3 alkalommal gyerek nemzés céljára használják fel, akkor úgy lennének megtervezve, de nem.

Nem kell többet belelátni a dolgokba, mint ami valójában.

2011. márc. 29. 23:43
 9/27 anonim válasza:
34%
Én keresztény vagyok, de minden nap csinálom. Akkor most a pokolra fogok jutni??
2011. márc. 29. 23:58
 10/27 anonim ***** válasza:
78%

az önkielégítés a szexuális vágyból fakad...szóval nem tompítja a vágyat, hanem amit te meggeneráltál azt kielégíti, de a vágyak előjövetelét nem szünteti meg. a vágy hiányérzet kielégítésére való erős lelki törekvés...aki Istennel jár annak nincsen hiány...ráadásul ekkor függesz azon dologtól, amire hiányt generáltál tévedésedben, vagyis mondhatjuk bálványimádásnak is...minél jobban vágysz valamire, annál jobban kötöd magad ahhoz, annál jobban taszítod magad fogságba...amikor az egyén önkielégítést végez, olyankor gondolatban birtokolja a másik félt, akin éppen fantáziál...ez így önzés nem kicsit. mint említettem tévedésből ered, mivel az egyén ekkor magát a fizikai testnek tartja, és azt hiszi a fizikai teste kívánságait kell betöltse...azt hiszi bármiről is, hogy nem önmaga így meggenerálja a hiányt azokra...holott az ember egy mindennel és a hiány érzete csak illúzió...hamis illúzió. :)

a kérdésre válaszolva mondhatjuk bűnnek, de inkább visszatartó effektus, de ha őszintén hiszed, hogy Isten segít, ami a te mélyebb éned, akkor túl lehet ezen jutni. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. márc. 30. 09:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!