Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az önkielégítés bűn?

Az önkielégítés bűn?

Figyelt kérdés
Mint keresztény felnőtt fiú kérdezem. Olvastam a témában dolgokat és őszintén érdekel is a kérdés. Eddig döntő többségben az volt a válasz, hogy igen, az. Páran próbálták az ellenkezőjét megindokolni. Nem igazán tudom mit higyjek. Vannak olyan érvek, amiket elfogadok arról az oldalról, hogy bűn. Szal pl, hogy változásokat okoz, meg torzítja a belső világot meg eltompít. De mások meg azt mondják, hogy csökkenti a vágyat és nyugtat.
2011. márc. 29. 22:38
1 2 3
 11/27 dudiska ***** válasza:
31%
Sajnos napjainkban mindenre azt mondják,hogy jó.Jó dolog a homokosság,azonos neműek együttélése stb...sorolhatnánk.De Isten szavára egyáltalán nem támaszkodnak pedig az élet nagy kérdéseire benne van a válasz.Valóságban az önkielégítés felgerjeszti még jobban a szex utáni vágyat.És így elkülönül a szex a szerelemtől,csak pillanatnyi élvezetet szerez,reflexé válik,levezeti a szexuális feszültséget.Ez nem jó dolog,erre a vágyakra való a házasság.Amit Isten nekünk adott,hogy élvezni tudjuk az életet.
2011. márc. 30. 11:02
 12/27 anonim ***** válasza:
2011. márc. 30. 11:10
 13/27 anonim ***** válasza:
76%
na jóóó.. nekem 3 hónap alatt sikerült nagyon nehezen leszokni. és még élek, szal..semmi külömbség. A Biblia asszem úgy említi, mint tisztátalanságot. Semmiféle tisztátalan nem juthat a mennybe..
2011. márc. 30. 12:31
 14/27 anonim ***** válasza:
89%
uccsó vagyok: hozzátenném, h nem említi konkrétan, de szerintem ezt érti a tisztátalanság és a bujaság alatt. 17/L
2011. márc. 30. 12:33
 15/27 anonim ***** válasza:
33%
11:10 es haha úgy látom fejlett a humorérzéked, pont a katolikus egyház. Na aztán rájuk jellemző a makulátlanság és a tisztaság. Vak vezet világtalant. Ministráns molesztáló banda, és pont az ő tanácsukat kell megfogadni, jó vicc.
2011. márc. 30. 14:46
 16/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát.

Aszem ez a cikk is elég meggyőző

[link]

2011. márc. 30. 16:42
 17/27 anonim ***** válasza:
44%
hogy lenne már bűn? jól esik ? és ártasz vele valakinek? na akkor ezzel meg is indokolva ....
2011. ápr. 4. 09:31
 18/27 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, a Biblia megfelelő válasz neked is, ha ez a kérdés valójában:

"A test cselekedetei azonban nyilvánvalók, mégpedig ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás, bálványimádás, varázslás, ellenségeskedés, viszálykodás, féltékenység, harag, önzés, széthúzás, pártoskodás; irigység, gyilkosság, részegeskedés, tobzódás és ezekhez hasonlók. Ezekről előre megmondom nektek, amint már korábban is mondtam, akik ilyeneket cselekszenek, nem öröklik Isten országát. A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Az ilyenek ellen nincs törvény." (Galatákhoz írott levél 5:19-22)

Nem kívánom magyarázni, olvasgasd egy kicsit. Tudom, hogy nem egyszerű, nekem sem az, én is küszködöm a problémával. Szerintem nem egyszerűen bűn, hanem megkötözöttség.

2011. ápr. 5. 08:23
 19/27 anonim ***** válasza:
28%
Az a bűn, ha nem csinálod elég gyakran. Az isten lesz@rja, ki hová rakja a nemi szervét, a homoszexualitást, meg minden ilyesmit. Mindenki úgy élvezi a szexet, ahogy szereti, és másnak nem éárt vele.
2011. ápr. 6. 16:53
 20/27 anonim ***** válasza:
32%

Bocs, de kuruczinfót olvasni sokkal nagyobb bűn. Embertársadat lefekázni, meg olyat írni, hogy jobb hely lett a világ valaki halálától.

Van a faj és a létfenntartás. Ha nem maszturbálsz, akkor elnyomod a fajit, így nem éhen halsz, hanem a belsőd kezd tönkremenni. Én 1 hónapig bírtam és igenis több volt bennem a sexuális vágy, mint most, hogy időnként matyizok. Persze van, aki elvan, de van, aki beleőrül. Tudományos tény, hogy 1-2 hetente üríteni kell a felgyülemlett ondót. Ez így egészséges, a prosztatarák esélye is csökken ezáltal. Miért kívánna Isten olyat, amitől tested-lelked szenved? A legjobb meg ha keresel magadnak egy barátnőt. Sokan az önkielégítéssel csak ezt a gondot halogatják.

2011. ápr. 11. 22:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!