Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztények miért hiszik,...

A keresztények miért hiszik, hogy bűn a szexualitás, illetve azon formája, ami nincs megszentelve, valamint az önkielégítés, hiszen mint biológiai lények, vannak szükségleteink e téren is és szerintem ez álszentség a részükről?

Figyelt kérdés
2011. márc. 31. 21:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Előző: a keresztény hit sosem a jó dolgokat tiltja, csak mértékletességre int. Persze ez a modern ember számára ismeretlen dolog, és rögtön elkezd sivalkodni ha arról van szó h vmiből nem fogyaszthat többet többet TÖBBET...
2011. ápr. 5. 10:21
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Tegnap 16.35-ös hozzászóló kérdésére reagálva. Saját tapasztalatomból tudom, hogy nincs biztos védekezési módszer. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy minden szexuális együttlétből lehet gyermek. A gyermeknek pedig vitán felül áll, hogy a családban van a helye.

Üdv. Péter

2011. ápr. 5. 10:37
 13/20 anonim ***** válasza:
6%

Én például annyit ehetek és azt, amit megkívánok. Nem hízom el. Inkább többet és többet kell ennem, hogy nehogy lefogyjak? Isten így akarta? Ki tudja?

A bibliai Évát keresem a világban, sajnos eddig sikertelenül. De addig sok Lilith-el lefeküdtem már. Talán már nem is létezik a Földön az igazi Éva! Minden lány pénz és hatalom függő.

Mivel Isten bennem és bennetek van, kell hogy szeretetet adjon és áradjon az emberből. Még ha csak Lilithekkel találkozik az ember, de kell szeretetet kiárasztania. És, ha minden szeretkezést Istennek ajánlasz fel? Talán az nem bűn.

Pl. mondhatod: Íme Istenem önkielégítek, mert adtad nekem e élvezetet.

Különben Istennek is gondja volt a Teremtéskor, hogy Ádámot egyedül látta, ez így nem jó. És talán a tökéletes asszonyt sem tudta megalkotni...

2011. ápr. 5. 13:27
 14/20 anonim ***** válasza:

4. Fejezet Pál apostol levele a rómaiakhoz

Ezért már Dávid is boldognak hirdeti az embert, akit Isten tettek nélkül tesz megigazulttá:

"Boldog, akinek bûne megbocsátva

S befödve gonoszsága,

Boldog férfiú, akinek az Úr

Vétkeit föl nem rója."

Talán létezik olyan ember, aki bűnt követ el, de Isten nem bünteti.

2011. ápr. 6. 08:47
 15/20 anonim ***** válasza:

#13-as, ha már behoztad Lilith-et, a boszorkányost, Évát, a földi természetet, akkor a harmadik is , Szofia is legyen – az égi bölcsesség által áthatott…

A görögnél a Logosz- fogalom párjaként, világszellem, mely átjárja a világot, és szépséggel, lelkiséggel tölti el. De megjelenik az Ószövetségben a hohma, a görög szofia, a bölcsesség.

A Bölcsesség könyve is megszemélyesíti anyai arccal.Sírák könyvében (24,24).

„Anyja vagyok a szép szeretetnek…”

Itt a szofia-elv teremtett lényként értelmezett. . Novgorod, Kiev Szent Szofia székesegyházai erről tanúskodnak, orosz vallásbölcselők, Szolovjov, Florenszkij, Bulgakov írnak róla.

Szolovjovék az Istenszülőt Szofia megtestesülésének tekintik. Nyugaton is élő volt sokáig, a Mária-ünnepek olvasmányait a bölcsességi irodalomból vette a nyugati liturgia is. Az Újszövetség a Szentlélek szerepét anyai tulajdonságokkal írja: anyagalamb (περιστερά, perisztera Mt 3,16)

*

Jó illatot árasztok, mint a szőlőtő, és virágomból pompás, dús gyümölcs terem. Anyja vagyok a szép szeretetnek, az istenfélelemnek, megismerésnek és a szent reménynek. Nálam van az út és az igazság minden kegyelme, nálam az élet és az erény minden reménye.(Sír24,23-25)

*

2012. jan. 3. 23:03
 16/20 anonim ***** válasza:
Az egész szexualitás megszentelt.valójában az egyház az, aki megszentségteleníti a különféle tabukkal,bűntudattal.szorongást,félelmet,keltenek az emberekben egy teljesen természetes dolog miatt,aztán ujjal mutogatnak a megerőszakolókra,perverzekre,mint bűnösökre,nos vajon miért lesz eltorzult szexualitású ezeknek az embereknek a nagy része?
2012. jan. 4. 15:35
 17/20 anonim ***** válasza:

"A test kívánsága a Lélek ellen tör a Léleké pedig a test ellen."

"Mert aki a testének vet az a testéből fog aratni pusztulást,aki pedig a Léleknek vet az abból fog aratni örök életet."

Péterrel értek egyet,meg kell tanulni magunkat türtőztetni. Viszont házasságon belül szabad,sőt kell is.

2012. jan. 4. 22:52
 18/20 anonim ***** válasza:

Péterrel mint általában most is egyet kell, hogy értsek.

Itt egy oldal, ami rendesen kivesézi a témát.

[link]

2012. jan. 5. 01:08
 19/20 Mcgalagony17 válasza:
Szia! Szerintem a keresztények elgondolása a következő: ha a testünk szűzies, tehát "tiszta" marad a házasságig, akkor egész biztos a Mennybe jutnak, merthogy Isten szeretete mellett minden más eltörpül. Továbbá szerintük a szex kizárólag a gyermeknemzés céljából legális, Ja meg ha a házasságban a nászéjszakán derül ki, hogy nincs kémia, aludj egy ágyban azzal az emberrel évekig-, merthogy elválni tilos-, akihez nem is vonzódsz... Én tényleg nem bántom a keresztényeket,mert mindenkinek megvan a maga mániája, de irtóra szenvedhetnek legbelül, nekem ne mondják hogy nem.
2013. dec. 16. 07:48
 20/20 anonim ***** válasza:
Mert a kereszténység a gonoszság eszenciàja és ez látszik a szexualitáshoz való hozzáállásában is.
2020. jan. 27. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!