Nem hiszem az evolúciót, szerintem teremtés volt. De ha tévedek?
1. Milyen hátrányom származik belőle?
2. Mikor és hogyan tudom meg, hogy tévedtem?
3. Kinek, és miben ártok azzal, hogy én a teremtést hiszem?
4. Miért lenne jobb a világ, ha mindenki az evolúciót hinné?
Ne az evolúció mellett érvelj, hamarabb leszel te keresztyén, mint én ateista. Hanem arról győzz meg: a mindennapi életben hátrányom származik a hitemből, és másoknak is ártok vele!
A kutyák bárhogy változnak is, és lesz különféle fajta kutya, az akkor is kutya marad és nem lesz másik faj.
A teremtést és az evolúciót összemosóknak: ha jól tudom, az evolúciónak fontos része a véletlen. (Evolúció-hívők erősítsenek meg vagy cáfoljanak.) Ezene a ponton választani kell: az élővilág vagy véletlenek sorozatából jött létre, vagy egy tudatos tervezés van mögötte, egy Alkotó, aki mindezt létrehozta! Szerintem az élővilág összetettsége egy Teremtőre mutat.
09:41 "a 17 éves fiam két éve, a 14 éves lányom tavaly tért meg Tóalmáson, az élet szava táborban,"---- legjobb tábot, én is ott tértem meg 5 és fél éve. Azóta meg ott szolgálok nyaranta.
Ha valaki azt mondja, hogy a Biblia elején lévő események csak szinbolikusak, akkor hogyan dönti el azt, hogy pl. Krisztus kereszthaláka nem az, és mi az ami szimbolikus, vagy mi az ami nem?
Ha valaki valóban Istenhez tartozik, akkor az Isten Igéjének a hitelességét sem vonja kétségbe. Aki pedig azt mondja, hogy pl. a Teremtés 6 napja csak szinbólikus, az pontosan a Biblia hitelességét kérdőjelezi meg.
Az evolúció NEM az élet keletkezéséről szól!
Tehát lehet evolúciót is teremteni (a Biblia nem ezt írja, de azt ugye nem lehet szó szerint értelmezni - a teremtést SEM).
1: Hátrány? Arra gondolj, hogy ha a kersztény egyházak nem fogják vissza két kézzel a fejlődést, ma már a levágott lábadat ki lehetne növeszteni, mint a szalamandrának. Új szíved lenne 20 évenként. 200 évig élnél - végig kirobbanó egészségben.
Szóval: milyen hátrányod lenne? Nem lenne - VAN.
2: Mikor? Akár most.
Hogyan? Olvass cikkeket evolúciós kísérletekről.
- Bőven készültek már új fajok, nem is egy. Igaz, a többségük baktérium, de nem tudnak már szaporodni egymással.
- Nézz utána, mi az a gyűrűs faj.
- Nézz utána, mitől is mikor lett a ruhatetű.
- Nézz utána, mi az az evolúciós algoritmus, és mire jó. Miért használják, ha az evolúció nem létezik?
- madár- és újinfluenza hogyan jött létre? És az AIDS?
3: A fenti pont értelmében mindenkinek ártasz, akinek nem lesz új szíve, lába, hasnyálmirigye vagy szeme miattad és a hittársaid miatt.
...Vagy te adsz pénzt pl. őssejtkutatásokra?
4: Ezért lenne jobb, mert ma már nem léteznének nyomorék emberek és éhezés sem.
Talán hallottál róla, hogy már készítenek igazi húst, őssejtekből. Osztályon felüli minőség (lesz majd, ha kidolgozzák a pontos módszert), abszolút egészséges, fájdalom- és erőszakmentes, OLCSÓ - mivel nem kell hozzá egy állatot és annak az ellátáshoz rengeteg növényt is felnevelni - és helytakarékos.
Sok helyen használnak evolúciós módszereket valaminek a kifejlesztéséhez. Nem csodaszer, de sokszor nagyon jól - és főleg: nagyon gyorsan - működik.
"A kutyák bárhogy változnak is, és lesz különféle fajta kutya, az akkor is kutya marad és nem lesz másik faj."
Hülyeség, eddig nem lett belőlük másik faj, de ha elég ideig tenyésztik őket teljesen külön akkor másik faj lesz belőle. Eleve a kutya mint faj a farkasokból fejlődött ki, ezt azért elég nehéz lenne letagadni, hiszen a hasonlóság ezt egyértelművé teszi, de gondolom mégse mondanád, hogy a kutya meg a farkas egy faj.
az evolúció biztos hogy létezik, csak azt nem tudjuk, hogy valóban így alakult e ki a világunk vagy megteremtette valaki, majd adá az evolúciót, hogy fejlődjünk tovább...ha nem létezne evolúció, minden élőlény olyan lenne, mint milliárd évekkel ezelőtt, ahogyan azt Isten megteremtette...pl én sem tudnék lovagolni, mert a lovak kb kutyaméretűek lennének :)
szóval egyáltalán nem üti egymást a kettő, mert simán össze lehet rakni elméletben: Isten megteremti a kezdetleges földet, majd adja az evolúciót, és hagyja magától fejlődni a dolgokat...mint amikor te elültetsz egy facsemetét a kertben, és utána csak figyeled, hogyan növekszik...de azt nem határozod meg (és nem is tudnád), hány ága nőjön és hány gyümölcsöt hozzon...
egy hitvak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!