Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem hiszem az evolúciót,...

Nem hiszem az evolúciót, szerintem teremtés volt. De ha tévedek?

Figyelt kérdés

1. Milyen hátrányom származik belőle?

2. Mikor és hogyan tudom meg, hogy tévedtem?

3. Kinek, és miben ártok azzal, hogy én a teremtést hiszem?

4. Miért lenne jobb a világ, ha mindenki az evolúciót hinné?

Ne az evolúció mellett érvelj, hamarabb leszel te keresztyén, mint én ateista. Hanem arról győzz meg: a mindennapi életben hátrányom származik a hitemből, és másoknak is ártok vele!

2010. jan. 14. 09:02
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 A kérdező kommentje:
Végig olvastam. A teremtés és evolúció egymással szemben állnak. Ha teremtés volt, nincs evolúció. Ha evolúció volt nincs teremtés. Amiről te beszélsz az nem evolúció, ezzel még az evolúciót vallók is egyet fognak érteni, de nem szeretnék a nevükben nyilatkozni, ha nem így van írják meg. A linket meg fogom hallgatni végig, az elejébe belehallgatva, az kiderül, Darwin nem meggyőződéséből ment teológiára, csak egy jól kereső szakmát akart az édesapja, és ezzel részemről meg van beszélve a múlt század és előtte az összes pap bűne, Igével ellentétes élete, egyszerűen maguk sem hitték amit mondanak, tanítanak. De ettől még lehet igaz a Biblia nem?
2010. jan. 14. 16:10
 22/66 anonim ***** válasza:
100%

"Ha egy kicsit odafigyeltél volna a kérdésre"

- Ha kicsit sem figyeltem volna oda, nem tudtam volna válaszolni rá.

"én nem evolúció kontra teremtés vitát akartam"

- Mivel ez egy olyan oldal, ahol kérdéseket lehet feltenni, nem pedig egy fórum, ezért egyértelmű. Viszont Te voltál az, aki elkezdtél cáfolatot írni az általad kért érvekre...

"Az első ősrobbanás előtt mi volt? Ennek van értelme? Vagy csak neked nem szabad tudni?"

- Az ősrobbanással kezdődött az idő, így az "előtt" értelmetlen.

Én nem tudom midnenre a választ, de nem is teszek úgy, mintha tudnám. Meg egyébként ne mosd össze az evolúciót az ősrobbanással.

"kedves kulturáltan válaszolni nemtudó felebarátom"

- Nahát, ezt miért csak most írod, és nem az első válaszomnál? Amúgy mi nem volt kulturált? Hogy elmondtam a hét évente megújuló testről szólü elméletedről, hogy nem igaz? Az ténbyleg úgy van; az egyik legnagyobb népi hiedelem.

Érdekes módon szerintem az evolúció pont az, mint amit az egyik válaszoló leírt. De köszönm, hogy Te, kedves evoloúcióban nem hívő kérdező, felvilágosítottál arról, hogy nem így van...

2010. jan. 14. 19:07
 23/66 A kérdező kommentje:
Neharagudj a b. meg re értettem, a többi ok.
2010. jan. 14. 19:10
 24/66 A kérdező kommentje:
Még egyszer bocsánat.
2010. jan. 14. 19:13
 25/66 A kérdező kommentje:
Én evolúció alatt azt értem, hogy egy fajból másik lesz. Az ősrobbanástól valahogy csak meg kellene érkezni az emberig, ahhoz pedig átmenetek kellenének, egyik fajból a másikba. Az hogy egy falon belül milyen sokszínűség van, még nem bizonyíték, hogy egy másik faj létre tud jönni belőle. A kutya az kutya, akárhány féle, egyik se lesz egyszer csak madár.
2010. jan. 14. 19:19
 26/66 anonim ***** válasza:
80%
Miért olyan nehéz elhinni, hogy egy fajból másik lesz? Az evolúció itt zajlik a szemünk előtt, gondolj csak a kutyák változatosságára, azt mivel magyarázod? Isten megteremté a német-juhászt, meg a pulit külön? És a rezisztensé váló baktériumok(ugye, ha nem rendesen szeded az antibiotikumot, akkor az egy idő után hatástalanná válnak)? Több állatkísérletnél kihasználják az evolúciót(főleg muslincákkal szoktak így kisérletezni, mert nekik olyan rövid az életciklusuk, hogy 50-60 generációhoz csak néhány hónapnak kell eltelnie, és ha két részre szedik őket, és az egyiket bizonyos szempontból szélsőséges körülményeknek teszik ki, akkor kimutathatóan megváltoznak a tulajdonságaik). A növények nemesítése? Az micsoda szerinted? Az nem más, mint az ember segítségével kicsit meggyorsított, irányított evolúció. Ez nem elég bizonyíték?
2010. jan. 14. 19:30
 27/66 A kérdező kommentje:
De baktérium marad és nem lesz belőle vírus!
2010. jan. 14. 21:16
 28/66 A kérdező kommentje:
Nem az evolúciót használják ki, hanem azt a képességét a teremtett állatoknak, hogy képesek alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez.
2010. jan. 14. 21:18
 29/66 anonim ***** válasza:
100%

Nem szoktam vallási témakörökhöz hozzászólni, mert szerintem ez olyan, mintha más ember gondolataiba piszkálnék bele, melyekhez amúgy semmi közöm.

Amíg hitbeli kérdésekről érvelsz, addig azt alátámaszthatod saját gondolataiddal vagy a Bibliával, esetleg más tanokkal, DE Te hitbeli kérdést próbálsz tudományos dolgokkal alátámasztani (mely még szintén nem lenne baj), de a Te tudományos érveléseid hibásak. És a tudományokban már nincs semmi szubjektív, csak objektív dolgok, azaz vagy pontosan és helyesen illik beszélni valamiről, vagy sehogy.

Gondolok itt a "belső elválasztású mirigy"-es érvelésedre (akkora blődséget, hogy az öregedést "csak" hormonok irányítják inkább nem is említem :S), és az öregedés elméletedre, mert ezek a valósággal köszönő viszonyban sincsenek. Inkább tájékozódj egy témában, mielőtt valamit alá akarsz vele támasztani, különben csak lejáratod magad és az összes eddigi állításod hiteltelenné válik.

Amúgy, hirtelen elgondolkodtam, hogy milyen endokrin szervünk lehet, mely bennünk van, de sose működik (ahogy Te állítottad)... Ilyen nincs, de eszembe jutott egy olyan mirigy, mely valóban bennünk van, de nincs nagy jelentősége. Ez pedig a corpus pineale (tobozmirigy), melyről tudod mit tartanak? Hogy egy evolúciós maradvány! (A dinoszauruszok "harmadik szeme" volt, mely hormontermelése a fénytől függött, így szabályozta az állatok "belső óráját"). Pedig én nem akartam ehhez az "evolúció kérdéshez" hozzászólni, csak így akarom érzékeltetni, hogy saját magad ellen beszélsz tudatlanságodból kifolyólag...

2010. jan. 14. 21:25
 30/66 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a vírusok prokarióta és eukarióta sejtekből alakultak ki másodlagosan, szóval a "baktériumból nem lesz vírus" állításod is sántít...
2010. jan. 14. 21:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!