Nem hiszem az evolúciót, szerintem teremtés volt. De ha tévedek?
1. Milyen hátrányom származik belőle?
2. Mikor és hogyan tudom meg, hogy tévedtem?
3. Kinek, és miben ártok azzal, hogy én a teremtést hiszem?
4. Miért lenne jobb a világ, ha mindenki az evolúciót hinné?
Ne az evolúció mellett érvelj, hamarabb leszel te keresztyén, mint én ateista. Hanem arról győzz meg: a mindennapi életben hátrányom származik a hitemből, és másoknak is ártok vele!
"Ha egy kicsit odafigyeltél volna a kérdésre"
- Ha kicsit sem figyeltem volna oda, nem tudtam volna válaszolni rá.
"én nem evolúció kontra teremtés vitát akartam"
- Mivel ez egy olyan oldal, ahol kérdéseket lehet feltenni, nem pedig egy fórum, ezért egyértelmű. Viszont Te voltál az, aki elkezdtél cáfolatot írni az általad kért érvekre...
"Az első ősrobbanás előtt mi volt? Ennek van értelme? Vagy csak neked nem szabad tudni?"
- Az ősrobbanással kezdődött az idő, így az "előtt" értelmetlen.
Én nem tudom midnenre a választ, de nem is teszek úgy, mintha tudnám. Meg egyébként ne mosd össze az evolúciót az ősrobbanással.
"kedves kulturáltan válaszolni nemtudó felebarátom"
- Nahát, ezt miért csak most írod, és nem az első válaszomnál? Amúgy mi nem volt kulturált? Hogy elmondtam a hét évente megújuló testről szólü elméletedről, hogy nem igaz? Az ténbyleg úgy van; az egyik legnagyobb népi hiedelem.
Érdekes módon szerintem az evolúció pont az, mint amit az egyik válaszoló leírt. De köszönm, hogy Te, kedves evoloúcióban nem hívő kérdező, felvilágosítottál arról, hogy nem így van...
Nem szoktam vallási témakörökhöz hozzászólni, mert szerintem ez olyan, mintha más ember gondolataiba piszkálnék bele, melyekhez amúgy semmi közöm.
Amíg hitbeli kérdésekről érvelsz, addig azt alátámaszthatod saját gondolataiddal vagy a Bibliával, esetleg más tanokkal, DE Te hitbeli kérdést próbálsz tudományos dolgokkal alátámasztani (mely még szintén nem lenne baj), de a Te tudományos érveléseid hibásak. És a tudományokban már nincs semmi szubjektív, csak objektív dolgok, azaz vagy pontosan és helyesen illik beszélni valamiről, vagy sehogy.
Gondolok itt a "belső elválasztású mirigy"-es érvelésedre (akkora blődséget, hogy az öregedést "csak" hormonok irányítják inkább nem is említem :S), és az öregedés elméletedre, mert ezek a valósággal köszönő viszonyban sincsenek. Inkább tájékozódj egy témában, mielőtt valamit alá akarsz vele támasztani, különben csak lejáratod magad és az összes eddigi állításod hiteltelenné válik.
Amúgy, hirtelen elgondolkodtam, hogy milyen endokrin szervünk lehet, mely bennünk van, de sose működik (ahogy Te állítottad)... Ilyen nincs, de eszembe jutott egy olyan mirigy, mely valóban bennünk van, de nincs nagy jelentősége. Ez pedig a corpus pineale (tobozmirigy), melyről tudod mit tartanak? Hogy egy evolúciós maradvány! (A dinoszauruszok "harmadik szeme" volt, mely hormontermelése a fénytől függött, így szabályozta az állatok "belső óráját"). Pedig én nem akartam ehhez az "evolúció kérdéshez" hozzászólni, csak így akarom érzékeltetni, hogy saját magad ellen beszélsz tudatlanságodból kifolyólag...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!