Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem hiszem az evolúciót,...

Nem hiszem az evolúciót, szerintem teremtés volt. De ha tévedek?

Figyelt kérdés

1. Milyen hátrányom származik belőle?

2. Mikor és hogyan tudom meg, hogy tévedtem?

3. Kinek, és miben ártok azzal, hogy én a teremtést hiszem?

4. Miért lenne jobb a világ, ha mindenki az evolúciót hinné?

Ne az evolúció mellett érvelj, hamarabb leszel te keresztyén, mint én ateista. Hanem arról győzz meg: a mindennapi életben hátrányom származik a hitemből, és másoknak is ártok vele!

2010. jan. 14. 09:02
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 A kérdező kommentje:
Megint ott tartunk, hogy teremtés vagy evolúció, de legyen. Hogyan élt egy ember 500 évig? Ha a szervezetemben minden atom 7 évente teljesen kicserélődik, én miért vagyok még is ugyan az az ember? Ha van olyan betegség, és van, hogy egy 7 éves kislány szervezete olyan, mint ha 70 éves lenne, és ez a belső elválasztású mirigyek rossz, rendellenes működésének az eredménye, akkor a folyamat miért ne lehetne megfordítható? Miért ne működhetnének úgy a belső elválasztású mirigyek hogy nem megtizedelik, hanem megtízszerezik az élettartamot? Ha Isten teremtette az embert, miért ne tudná a belső elválasztású mirigyek működését szabályozni? Bármelyik irányban. Az öregedést csak a hormonok befolyásolják. Azt meg a belső elválasztású mirigyek termelik. A belsőelválasztású mirigyek működése amennyire én tudom, nagy talány. Van olyan amelyik a születéstől a meghalásig működik. Van amelyik csak életünk egy szakaszában működik, és van amelyik nem működik, de bennünk van. Senki nem tudja mi lenne ha működne. Igen elhiszem a Bibliát, a történeti részeket szó szerint, a példázatoknak az értelmezését. Aztán ha nem olvastad a Bibliát ne hivatkozz rá, ott ugyan is az van írva: Isten létre hozta a nem láthatókból a láthatókat. Nem ugyan az. A semmiből teremtés az apokrif iratokban szerepel, de ezek csak a katolikus bibliában vannak benne, sem a szidók, sem más keresztyén felekezetek nem tartják annak, Ó szövetségről beszélünk. Jézus a zsidó ószövetséget elfogadta Isten Igéjének, nem mondta: ez kimaradt azt hozzá kel tenni, és mivel Jézus szavahihetősége számomra nem kérdés, így az ószövetség úgy jó ahogy van.
2010. jan. 14. 11:20
 12/66 anonim ***** válasza:
56%

Először is boldog vagyok, hogy valaki ilyet kérdez, előbb külön válaszolok a kérdéseidre, majd pedig egy kicsit részletesebb érvet írnék :)

1. Milyen hátrányom származik belőle?

- a Biblia szerint az, hogy a pontos igazságot sajátítjuk-e el Istenről vagy sem az életünkbe kerülhet ezt bizonyítja a János 17:3

2. Mikor és hogyan tudom meg, hogy tévedtem?

-hamar rá lehet jönni a tévedésre a lényeg, hogy ne légy előítélettel hanem a rációdat használd

3. Kinek, és miben ártok azzal, hogy én a teremtést hiszem?

-nem ártasz vele senkinek sem sőt, javítasz saját életviteleden és céltudatos leszel egy ALKOTÁSBAN hiszel és nem egy nagy SEMMIBEN :)

4. Miért lenne jobb a világ, ha mindenki az evolúciót hinné?

-kiábrándító leszek, ha mindneki az evolúciót hinné ez a világunk reménység nélküli lenne, akkor az életünknek nem is lenne igazi CÉLJA sőt értelme sem.

Figyeld meg Paul Davies kozmológus ezt írja: "Amint a kozmikus dráma kibontakozik, úgy tűnik, mintha lenne forgatókönyv - a dolgok következetes elrendezése ... A természet nem az események tetszőleges egymás mellé helyezése, hanem a zseniálisan összefonódó matematikai törvények megnyilvánulása." Vagy figyeld meg a Nobel-dijas fizikus, Steven Weinberg szavait: "olykor a természet sokkal szebb anál, mint amennyire szigorúan szükség lenne ... Szinte lehetetlen nem gondolni arra, hogy mindez a szépség valahogyan értünk jött létre." De akkor mi az igazság? Ha finom beállításokról beszélünk, akkor nem kellene lennie egy olyan Valakinek is, egy Tervezőnek, egy Teremtőnek aki valamilyen céllal elvégezte ezt a finomhangolást? Van célja az életnek, vagy pusztán céltalan fizikai folyamatoknak köszönhető hogy élünk? Nos ezekre szeretnék válaszolni.

A darwini elmélet elfogadása miatt sok őszinte ember arra a következtetésre jutott,hogy a léte minden valódi célt nélkülöz. Ha a világegyetem, és minden, ami benne van, csupán annak a következménye, hogy az ősrobbanást következően az elemek spontán összekapcsolódtak, akkor az életnek nem lehet igazi célja. Sok kutató, amikor megvizsgálja a természet törvényeit, képtelen elfogadni egy cél nélküli világegyetem gondolatát. Például nagy hatással vannak rájuk az univerzumot működtető alapvető erők. Például, ha a protonok egy kicsivel nehezebbek lennének, mint a neutronok - szemben azzal, hogy most egy kicsivel könnyebbek-, az összes proton neutronná alakulna át. És ez miért lenne olyan rossz? Ha nem lennének protonok a bennük levő létfontosságú elektromos töltéssel akkor nem léteznének atomok sem. Ebből következik, hogy molekulák sem lennének, ha meg molekulák sem léteznek élet sincs.

A semmiből jött létre? (Ős bumm?) A dezoxiribinukleinsav vagyis a DNS-molekulák minden egyes elő sejtben olyan bonyolult, részletes információkat tartalmaznak, melyek szükségesek élőlények megfelelő fejlődéséhez. A DNS-molekulák kódolt információt hordoznak, mely az élet alapjául szolgál és gondoskodik arról, hogy az élőlények különbözzenek egymástól, például a banán a babtól, a zebra a hangyától, vagy az ember a bálánától. ALIGHA FELTÉTELEZNÉ BÁRKI IS AZT, HOGY A DVD-N TALÁLHATÓ DIGITÁLIS INFORMÁCIÓ TALÁN A VÉLETRENSZERŰ ESEMÉNYEK EREDMÉNYE. Vajon akkor ésszerű az a feltevés, hogy a DNS-ben levő hihetetlenül bonyolult információ a semmiből jött létre? A világegyetemünk túl nagyszerűen van megtervezve, hogy csupán véletlenszerűnek mondhassa bárki is. Vajon ésszerű a vak véletlennek tulajdonítani ezt a tökéletes tervezettséget és szervezettséget? Ha a kezedbe kerülne egy 1.000.000 oldalas, komoly műszaki kézikönyv, amely egy jól kitalált, jól működő jelrendszerben íródott, gondolnál arra, hogy a könyv saját magától jött létre?

FONTOS RÉSZ: Hiten alapul a meggyőződése annak, aki elfogadja Isten létezését, hiszen, ahogy a Biblia írja: "Istent egy ember sem látta soha" (János 1:18) Hasonlóképpen egyetlen ember sem látta, hogy hogyan jött létre a világegyetem és az élet. Azt sem látta senki, hogy egy bizonyos életforma egy magasabb rendő életformává fejlődik, sőt azt sem, hogy egy másik életformává alakul.

Vajon ahhoz, hogy megértsük, ki is valójában az ember, az alacsonyabb rendű létformákat, például majmokat vagy más állatokat kellene megvizsgálnunk, ahogy azt az evolucionisták teszik? Vagy egy magasabb rendű forráshoz, Istenhez forduljanak válaszokért? A Biblia velősen úgy fogalmaz, hogy Isten erkölcsi és szellemi vonatkozásban "a maga képmására" alkotta meg az embert. (1Mózes 1:27) a Teremtő a szeretetét fejezte ki azáltal, hogy minket megteremtett, boldog életet szánt nekünk. Képzled csak el az életed színek, ízek, zene, érzelmek nélkül? Milyen lenne az? Igaz úgyis lehetne élni, de boldogak lennénk? Semmiképp! Megelégedést nyújtó munkát is adott az első emberpárnak szaporodniuk kellett, be keleltt tölteniük a földet és paradicsommá kellett volna alakítsák az egész földet. Bíztosak lehetünk benne, hogy Isten eredeti szándéka meg fog valósulni. Na most aki nem hisz abban, hogy a TEREMTŐ ALKOTOTT minket, és szándéka, célja van velünk annak fájdalmas lesz amikor végül el kell ezt ismerje. Tehát velünk vagy nélkülünk de Isten szándéka megvalósul és újra boldog, békés élet lesz itt a földön Zsoltárok 37:10,11 szerint. A ráció azt diktálja, hogy abban higyjek, hogy engem megalkotott Valaki és nem pedig egy állatból jöttem élni ide a földre.

Ha egy szép házat látunk magunk előtt nem arra gondolunk, hogy ez gombamódon kinőtt a földből, hanem arra következtetünk, hogy ezt egy mérnök hozta létre, na most a Földünk a legszebb otthon ami létezik, ne mondja nekem senki, hogy ez véletlenül idepottyant és vele együtt mi is!

2010. jan. 14. 11:47
 13/66 anonim ***** válasza:
100%

"Megint ott tartunk, hogy teremtés vagy evolúció, de legyen."

- Hát, Te tettél fel erről kérdést, bmeg...

"Ha a szervezetemben minden atom 7 évente teljesen kicserélődik"

- Ez már alapból egy népszerű tévhit; ha igaz lenne, minden ember örökké élne. A további ebből kiinduló gondolatmenet így már rossz.

"Isten létre hozta a nem láthatókból a láthatókat"

- A nem láthatókat ki teremtette?

2010. jan. 14. 12:15
 14/66 anonim ***** válasza:
100%
Nem az atomok cserélődnek ki, hanem a sejtek, de minden sejtosztódásnál sérül a DNS lánc, tulajdonképpen ez az öregedés folyamat, ezért nem élhetünk örökké, mert hiába új a sejt, egyre több hibát tartalmaz, és egy idő után működésképtelenné válna(tudósok úgy számolnak, hogy ez úgy 50 osztódás után következne be, az ember élete során kb 20-30 generációnyi sejtet használ el átlagban, attól függ, meddig él. Ebből egyébként kiszámolták, hogy az elméleti maximum, ameddig egy ember élhet nagyjából 150 év.)
2010. jan. 14. 12:33
 15/66 A kérdező kommentje:
Ha egy kicsit odafigyeltél volna a kérdésre, én nem evolúció kontra teremtés vitát akartam, csak arra lettem volna kíváncsi, kedves kulturáltan válaszolni nemtudó felebarátom, milyen hátrányom van abból, hogy én a teremtést hiszem valóságosnak?
2010. jan. 14. 13:35
 16/66 A kérdező kommentje:
Az első ősrobbanás előtt mi volt? Ennek van értelme? Vagy csak neked nem szabad tudni?
2010. jan. 14. 13:36
 17/66 A kérdező kommentje:
Neked szabad nem tudni? bocs.
2010. jan. 14. 13:38
 18/66 anonim ***** válasza:
38%

Ezeket az előadásokat hallgasd meg!

[link]

2010. jan. 14. 14:06
 19/66 anonim ***** válasza:
89%

Kedves kérdező, remélem elolvasod amit írok.

Te félreérted az evolúciót. Az evolúció SEMMIT nem mond a teremtésről. Az evolúció az, ami miatt nem úgy nézel ki mint a szüleid, az evolúció a gének módosolása, ennek emberi befolyásolása a génkezelés, amit az egyház is elvet.

Az evolúció az, ami miatt különböző kutyafajokat is ki lehetett tenyészteni, ami miatt létezik a fekete tulipán. Ez miatt van az, hogy vérvizsgálatot érdemes csinálni gyermekvállalás előtt, mert vannak olyan genetikai betegségek, amik öröklődnek, vagy két vérvonal egyesülésekor jönnek létre. Ezek tények, az egyház is elismeri a létüket és ez az evolúció (röviden).

De ismétlem, az evolúció semmit nem nem mond a teremtésről és nem is akar, nem az ő feladata. Sajnos Te is, mint a legtöbb ember nincs tisztában az evolúció szó jelentésével.

De kicsit konkrétabban a kérdésedre válaszolva: Ha teszem azt, valami miatt te azt vallod, hogy 100X100 az 82, ebből igazából nem sok bajod lesz, csak ha pont ennek a két számnak a szorzatával találkozol valahol az életben, meg ha ezt túl sok embernek hirdeted.

2010. jan. 14. 14:48
 20/66 anonim ***** válasza:

1: semmi, maximum kiröhögnek vagy lenéznek, akik mást hisznek, de ez akkor is így lenne, ha a másik oldalon állnál

2.: ebben az életben nem fogod megtudni, ahogy más sem...maximum a halálod után, de talán még akkor sem

3.:senkinek, a magánügyed, amíg nem erőszakolod rá másra (mondjuk egy szerettedre,barátodra)

4.: mert akkor nem lenne min vitatkozni, de az ember, amilyen hülye, úgyis találna más vitatémát

egy hitvak

2010. jan. 14. 15:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!