Bizonyítékok nélkül nem tudok hinni! Ti hogy tudtok?
Az elmúlt 10 napom megválaszolhatatlan kérdések tömkelegének feltevésével telt. Hogyan higyjek valamiben, ha nincs bizonyítékom rá? Mi van, ha a Bibliát csak emberek találták ki, hogy ezzel erkölcsösségre "neveljék" társaikat? Mi lesz a halál után? Mi van, ha Isten nem is létezik? Miért van ez...? Miért van az...? Miért???
Egyszeűen beleőrülök! Eddig feltétlenül hittem Isten létezésében, eszembe sem jutott megkérdőjelezni, de most megingott a hitem, bizonyítékokat akarok.
Eddig egy olyan csoda történt velem, ami alapján erősen hittem benne: még gyerekkoromban huzamosabb ideig a fél fülemre megsüketültem, orvosnál is voltunk. Már több hete tartott ez, a nyári szünet utolsó estéjén teljes erőmből imádkoztam, és másnapra megkaptam, amit annyira kértem, újra hallottam.
De most ezzel kapcsolatban is felmerültek kérdések: mi van, ha aznap mentünk orvoshoz, és valójában ez csak annak az eredménye volt? Mi van, ha nem is Isten keze van a dologban?
Állandóan ezek a "mi van, ha...?" kezdetű kérdések. :( Amióta ez tart nálam, teljesen letört és elveszett vagyok, ami eddig teljesen természetes volt számomra, az mára egy nagy kérdőjellé vált.
Nagyon akarok hinni, de nem megy. :(
18 éves lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!