Ez igaz, mennyire lehet ebben hinni, akkor most en a pokolba kerulok mert?
Te jó ég, tényleg van aki az ilyet kicsit is komolyan veszi?
A poklot azért találtak ki, hogy az emberek féljenek, ez a videó meg rendkívül hatásvadász, ostoba.
Ez a gyíkemberekkel van egy szinten, ha ennyire befolyásolható vagy, az régen rossz.
Hívő ember vagyok, és nem kell ezt a videót komolyan venni.
A görög Újszövetségben pokolnak fordított kifejezés a "hádész" a héber "seol" görög fordítása, amely szó szerint sír/sírgödört jelent, ami értelemszerűen a halottak nyugvóhelye. Szó sincs tehát semmiféle tüzes pokolról, az erre épülő tanítás a Biblia apokaliptikus képeinek a meg nem értése/félreértése. Az örökkévaló/kénköves tűz egy kép, amely a héber szentírásban a - Mózes első könyvétől fogva - a megsemmisülés jelképe, ezt veszi át az Újszövetség. A Biblia tanítása szerint a halottak a sírban nyugszanak, (Dán 12,13) egészen a Fiú Isten (Jézus Krisztus) második eljöveteléig. A Biblia szerint a hívő emberek örök életet kapnak majd (Ján 10,28), a gonosz emberek pedig megsemmisülnek (Zsolt 37,20).
koszonom harmadik ment a zold kez :)
es en meg azt hallottam hogy akik a pokolba kerulnek azok atelik folyton a fajdalmat. akkor ez sem igaz
Kedves felekezet lehet az ami ilyeneket csinál. Már kicsiként is annyira ellenszenves volt ez a pokol-menny dolog nekem.
Az ilyen videókat miért lehet terjeszteni? Megnézi egy gyerek és halálra rémül.
Ez undorító... Magyarán valaki pokolra kerül, és az egész azt körítgeti, hogy "terjesszük az igét" magyarul megint nyomjuk le mindenki torkán a kereszténységet, aztán a végén "bárcsak itt lennél..." Magyarán a pokolra kívánja a saját barátját? Kedves...
Megvan a saját vallásom, és inkább égek el a pokolban, de hű leszek hozzá, és büszke. Meg egyébként szerintem a papság nagy része is pokolra kerül, hisz nézzük csak meg az előző pápát... Az az önimádat, ego, díszes ruhák, trón... Közben meg az emberek szenvednek meg éheznek... A sok pedofil pap... Szörnyű, hogy mennyire kevés tisztességes és értelmes keresztény ember van
Kérdező,hinni lehet benne bármennyire,senki sem fog megakadályozni....
Viszont,ha nem vagy önmagad ellensége,akkor tudj róla,hogy ezek a szekták erősen manipulatív eszközökkel dolgoznak,nem riadnak vissza a hazugságtól sem.Nagyon is tisztában vannak vele,hogyan működik az emberi gondolkodás,érzelemvilág,és általában mire,hogyan reagálnak az emberek.Nyilván való,hogy arra megy ki a játék,hogy félelmet,és bűntudatot keltsenek a hívekben,hogy azok az ő javukra eszeveszetten éjjel-nappal térítsék az embereket,mert nagy felelősségük van abban,hogy valaki a pokolba kerül,vagy nem.
EZ NEM KRISZTUS ÚTJA.EZ NEM VALÓDI SZERETET.
Továbbá,amit leírnak a videóban,az is csak egy hitrendszer.A fanatikus hívők elvakultságukból adódóan azt hiszik,hogy csak az ő világuk létezik valóságként,és minden ember pontosan azt fogja meglátni halála után,ami nekik a Bibliájukba van írva,vagy amit tanultak a gyülekezetben.Ha Zack nem beszélt Josh-nak Krisztusról,és a pokolról,meg miegymásról,akkor,hogyan lehet,hogy Josh-al pontosan ugyanaz történt,amiben Zack szektája hisz? Tudod van egy ilyen humoros(de csak félig) történet,hogy a keresztény térítő elmegy egy világtól elzárt törzshöz téríteni a dzsungelba.Azt mondják neki:Tudod,mi itt teljes szeretetben,békében,egymást segítve élünk,mindent megosztunk egymással.Hiszünk a halál utáni életben is.Idáig a mennyben éltünk.De most már vannak,akik nem érzik jól magukat,mert félnek a pokoltól.Akkor mi a fenéért mondtad ezt el nekünk?
Nem tudom mennyire jött át ez az utolsó rész,de remélem érthető a lényeg.
Tisztelt Kérdező!
A harmadik válaszoló vagyok. Természetesen nem igaz semmi sem abból, amit a pokolban való szenvedésről írnak, amint elmondtam a harmadik kommentben. Ha gondolod, részletesebben is kifejthetem.
Én úgy vélem, a legnagyobb istenkáromlás, amikor arra tanítják az embereket, hogy Isten - aki a szeretet - kínozza az embereket egy örökkévalóságon át. A Biblia azonban nem egy ilyen istenképet mutat be nekünk. Jézus Krisztus személyében Isten testté lett, aki a legnagyobb szeretettel és gondviseléssel van a teremtményei iránt.
Nem igaz.
Nem kellene ilyen dolgokat nézni, mert Sátánnak pontosan az a célja, hogy félelemben tartsa az embereket.
Egy olyan embert, aki fél, könnyű manipulálni, irányítása alá vonni.
Ezért buzdított Pál apostol arra, vivjunk szellemi harcot Sátánnal és a démonaival. A Biblia megtanít rá, hogyan kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!