Bizonyítékok nélkül nem tudok hinni! Ti hogy tudtok?
Az elmúlt 10 napom megválaszolhatatlan kérdések tömkelegének feltevésével telt. Hogyan higyjek valamiben, ha nincs bizonyítékom rá? Mi van, ha a Bibliát csak emberek találták ki, hogy ezzel erkölcsösségre "neveljék" társaikat? Mi lesz a halál után? Mi van, ha Isten nem is létezik? Miért van ez...? Miért van az...? Miért???
Egyszeűen beleőrülök! Eddig feltétlenül hittem Isten létezésében, eszembe sem jutott megkérdőjelezni, de most megingott a hitem, bizonyítékokat akarok.
Eddig egy olyan csoda történt velem, ami alapján erősen hittem benne: még gyerekkoromban huzamosabb ideig a fél fülemre megsüketültem, orvosnál is voltunk. Már több hete tartott ez, a nyári szünet utolsó estéjén teljes erőmből imádkoztam, és másnapra megkaptam, amit annyira kértem, újra hallottam.
De most ezzel kapcsolatban is felmerültek kérdések: mi van, ha aznap mentünk orvoshoz, és valójában ez csak annak az eredménye volt? Mi van, ha nem is Isten keze van a dologban?
Állandóan ezek a "mi van, ha...?" kezdetű kérdések. :( Amióta ez tart nálam, teljesen letört és elveszett vagyok, ami eddig teljesen természetes volt számomra, az mára egy nagy kérdőjellé vált.
Nagyon akarok hinni, de nem megy. :(
18 éves lány
Itt van egy bizonyság arról hogy Isten létezik.De ha kéred Jézust hogy segítsen megkapod a választ ,de nagyon oda kell figyelned.Nem szabad feladnod ,a kísértések miatt!
(Az első videó kissé torz de beállították a felénél)
https://www.youtube.com/watch?v=IR14YMF2-7g
https://www.youtube.com/watch?v=GOuokLXZzQw
Több is van .Erősítsd a hited!
"Flavius"
Ő az egyetlen, aki akár csak említi Jézust a Biblián kívül. Nincsen benne egyetlen hivatalos iratban sem, pedig nála kevésbé fontos dolgokat is kötelezően megörökítettek akkor és ott.
"Ez az i.sz.200 körüli korhatár nagyon elfogult"
Kb. innen lehet visszakövetni a Bibliát, odáig inkább tekercseken terjedt, ill, sűrűn átírták.
Nem vadászom, hogy mit írtak át - olyan próféciát szeretnék látni, ami ez utánra vonatkozik, egyértelmű, és be is teljesedett már.
"A 41. vers szerint a birodalomnak fel kel oszlania"
Ezt a meglepetést...
"majd a 42-43 vers a feloszlást követő állapotokat írja le. Ezek i.sz. 200 után teljesedtek be."
Leírnád ezeket részletesen?
19: Próbáld ki! Kezdj el hálát adni az Atyának nem a körülményeid, hanem az ellátás alapján és meg fog változni az életed!
Ne arra figyelj, amit látsz, érzel, tapintasz, hanem arra, ami te vagy Krisztusban.
Kipróbáltam - nem most, hanem már sok éve.
Semmiféle választ nem kaptam.
Legyetek szívesek, ne gyertek azzal, hogy rosszul próbáltam: ő ugye tökéletesen tudta, hogy mit szeretnék.
Valami miatt nem vagyok méltó még arra sem, hogy szóra méltasson.
14-es válaszoló!
11-es vagyok. Tudod kinek meséld be, hogy szeret az Atya. Én számára egy nyomorult vagyok. De tudod mit? Lesz@rom. Elvégre "ő" is ezt tette VELEM.
#21: Ez micsoda? Neked már egy mozdulatlan felhős égbolt is Istenre való bizonyíték? A következő mi lesz, egy fűszál vagy egy kavics?
Pedig tényleg azt hittem, hogy valami csak lesz belőle, de hiába tekergettem akárhová a videoban, csak nem akart semmi se történni. Ez miért bizonyíték Isten létére?
@14:23
"Nincsen benne egyetlen hivatalos iratban sem, pedig nála kevésbé fontos dolgokat is kötelezően megörökítettek akkor és ott."
Az 1. században Júdeában több álmessiás is fellépett, tehát ha el is jutott a rómaiakhoz a hír, nem tulajdonítottak neki nagy jelentőséget. Nem is tulajdoníthattak, két okból kifolyólag: Először is, Jézus Júdeában tevékenykedett, mindössze 3,5 évig, ezért van az, hogy a görögök is csak a keresztény misszió kapcsán ismerték meg a nevét. Másrészt, Krisztus nem csinált szenzációkat a csodáiból, amik feltűnést keltettek volna. Az evangéliumok elmondják, hogy többször kérte, hogy ne terjesszék. Másrészt, Flavius kortársa, a római Tacitus is történelmi személyként ír Krisztusról, mint akit Pontius Pilátus kivégeztetett.
"Kb. innen lehet visszakövetni a Bibliát, odáig inkább tekercseken terjedt, ill, sűrűn átírták."
Tévedsz. Kumránban egy egész zsidó könyvtárat felfedeztek, amelyben - Eszter könyve kivételével - az egész Ószövetséget megtalálták. A legrégebbi töredék bámulatos módon az i.e. 3. századból származik, és a kutatás szerint az a változat volt az, amely a Septuaginta alapszövege lehetett. Ráadásul a kumránban talált punktálatlan Ésaiás-tekercs összehasonlítása a punktált i.sz. 1000 körülről származó Ésaiás-szöveggel egyértelművé tette, hogy a két szöveg - a jelentéktelem helyesírási hibákat leszámítva - 95%-ban egyezik. Tehát kb 1200 év alatt a szöveg gyakorlatilag semmit sem változott! Hamis tehát az a feltételezés, hogy átírták.
"Ezt a meglepetést..."
Meglepetés, mert a prófécia szerint az előtte lévő három nagybirodalomnak egymást kellett váltania, a negyediket azonban nem váltja fel senki, hanem darabokra esik, és a vég idejéig fennmaradt. Ez van most.
"Leírnád ezeket részletesen?"
Részletesen nem tudom leírni, mert a részletes írásmagyarázatnál Dániel 2 önmagában nem értelmezhető, mivel a képsor a párhuzamos fejezetek és az újszövetségi visszahivatkozások gyanánt válik teljesen értelmessé. De lássuk, tömören:
Az emberi történelmet Isten a próféta korától egy emberszobor formában mutatta be a Babiloni királynak. A szobor részei különböző nemesfémekből készültek, amelyek világbirodalmakat szimbolizáltak. Az aranyfej a Babilonit, a két ezüst kar a médeket és a perzsákat, a bronz derék Nagy Sándor görög-makedón birodalmát, és annak utódállamait. Eztán következik a vas lábszár:
"A negyedik birodalom kemény lesz, mint a vas. A vas mindent összetör, és összezúz. Miként a vas mindent összezúz, ez is törni és zúzni fog." (Dán 2,40)
Az ókori zsidó bölcsek Rómára értelmezték ezt a szakaszt, ami valóban mindent összetört és összezúzott, ami az útjába került. A vas-birodalom tehát Rómát jelképezi. Ezután következik a vas és cserép lábujjak magyarázata:
"Mivel úgy láttad, hogy lábai és ujjai részben agyagból, részben vasból vannak: Az a birodalom meg fog oszlani,"(Dán 2,41/a)
A Római Birodalom a népvándorlás következtében darabokra esett. 10 jelentősebb új törzs osztotta fel maga között, pontosan annyi, amennyi lábujja van a szobornak. Ezért jelenik meg a lábujjakban egy újdonság: az agyag. A friss királyságok azonban átvették Róma kultúráját, vagyis Róma nem tűnt el a történelemből, ezért mondja azt a prófécia, hogy "de azért lesz benne valami a vas szilárdságából" (Dán 2,41/b). Nagyon pontosan írja le tehát az isteni kinyilatkoztatás a barbárságnak és a rómaiságnak a keveredését, amelyet a 10 vasből és agyagból készült lábujj jelképez. Ezután ezt mondja:
"Mivel lábujjai részben vasból, részben agyagból vannak: az a birodalom részben szilárd, részben törékeny lesz."(Dán 2,42)
A Római Birodalom területén alakult friss királyságok alkották később európa nemzeteit. Európa nemzeti - amelyeket a lábujjak jelképeznek - közül pedig egyesek tényleg erősebbek, míg mások gyengébbek.
"Ha a vasat agyagos sárral összekeverve láttad, ez azt jelenti: házasságok által össze fognak keveredni, de eggyé nem fognak összeforrni. A vas ugyanis nem vegyül az agyaggal." (Dán 2,43)
Itt egyrészt az európai király(érdek)házasságokra történik utalás, másrészt Károli fordítása - emberi mag által vegyülnek össze - jól mutatja, hogy az európai egységtörekvésekről van szó. Amióta Róma feloszlott, sokaknak az volt a vágya, hogy egységes európát hozzon létre. A prófécia azonban nyilvánvalóvá teszi, hogy a lábujj-királyságok nem fognak egyesülni. De van itt még valami:
"Ezeknek a királyoknak az idejében az ég Istene olyan birodalmat támaszt, amely nem szűnik meg soha. Ez a birodalom nem száll át más népre. Összetöri és elpusztítja az összes többi birodalmat, maga azonban állni fog mindörökké." (Dán 2,44)
Vagyis a lábujj-királyságok fennállása idején várható Isten országának a felállítása is. Ezt, és Krisztus második eljövetelét szimbolizálja a hegyről leszakadó kőszikla, amely darabokra töri az emberszobrot, majd nagy heggyé lesz, és betölti az egész földet.
Az Eucharisztikus csodákról mi a véleményetek? Az utolsó, úgy tudom 1996-ban törtnét, bár a kétkedők bizonyára kimagyarázzák, hogy ez is mind csak átverés vagy legenda. Azért szerintem nézd meg ezt a videót is:
https://www.youtube.com/watch?v=OtTeglYHg8Y&list=LLfe0jN_Pie..
De a Guadalupei Szűzanya képmásának problematikája is érdekes lehet, persze biztos mindegyik csak átverés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!