Bizonyítékok nélkül nem tudok hinni! Ti hogy tudtok?
Az elmúlt 10 napom megválaszolhatatlan kérdések tömkelegének feltevésével telt. Hogyan higyjek valamiben, ha nincs bizonyítékom rá? Mi van, ha a Bibliát csak emberek találták ki, hogy ezzel erkölcsösségre "neveljék" társaikat? Mi lesz a halál után? Mi van, ha Isten nem is létezik? Miért van ez...? Miért van az...? Miért???
Egyszeűen beleőrülök! Eddig feltétlenül hittem Isten létezésében, eszembe sem jutott megkérdőjelezni, de most megingott a hitem, bizonyítékokat akarok.
Eddig egy olyan csoda történt velem, ami alapján erősen hittem benne: még gyerekkoromban huzamosabb ideig a fél fülemre megsüketültem, orvosnál is voltunk. Már több hete tartott ez, a nyári szünet utolsó estéjén teljes erőmből imádkoztam, és másnapra megkaptam, amit annyira kértem, újra hallottam.
De most ezzel kapcsolatban is felmerültek kérdések: mi van, ha aznap mentünk orvoshoz, és valójában ez csak annak az eredménye volt? Mi van, ha nem is Isten keze van a dologban?
Állandóan ezek a "mi van, ha...?" kezdetű kérdések. :( Amióta ez tart nálam, teljesen letört és elveszett vagyok, ami eddig teljesen természetes volt számomra, az mára egy nagy kérdőjellé vált.
Nagyon akarok hinni, de nem megy. :(
18 éves lány
A hit lényege pont az, hogy bizonyítékok nélkül bízol valamiben/valakiben. Bibliai meghatározással: "a hit a reménylett dolgok valósága, a nem látott dolgok létezéséről való meggyőződés".
Tehát az ateista megközelítés úgy szól, hogy hiszem, ha látom. A bibliai megközelítés pedig: látom, ha hiszem. :-)
Az orvostudomány nem ellentétes az isteni gyógyítással, sőt! Isten a legtöbb esetben nem közvetlenül cselekszik, hanem embereken, pl. orvosokon keresztül. Olvasd a Bibliát őszintén, figyelmesen, választ fogsz kapni a kérdéseidre.
A Bibliát valóban csak emberek írták. Mint ahogy az összes többi "szent" könyvet is. Ráadásul az ún. "erkölcsösség" is, amit megfogalmaztak benne, kifejezetten barbár; nézd csak meg a nagy 10-est: látod benne bárhol is pl. a nemi erőszak vagy a rabszolgatartás tilalmát? Ill. lásd Ószövetség, Isten lelkesebben népirtott, kínoztatott, vérengzett, kegyetlenkedett és mészároltatott, mint a 20. összes diktátora együttvéve. Jézus ezek után kb. annyi, mint enyhe fuvallat a globális atomháború után. :P
Mi több: mindazt, amit a vallásos hittől kaphatnál, ezerszer jobban megkaphatod valós forrásokból. A családodtól, az igazi, hús-vér (nem csak képzelt) barátaidtól. Hinni érdemesebb hinned önmagadban, másokban, abban, hogy ha odateszed magad és nekiveselkedsz, akkor elérheted, amit el akarsz érni. Erkölcsösség terén a szimpla józan paraszti ész, empátia és emberségesség ezerszer jobb emberré tesz, mint a Biblia bronzkori barbársága.
Olvass, tanulj, ismerkedj a világgal, értsd meg, mi hogyan működik, és meglátod, minden szempontból előrébb leszel.
Íme a bizonyíték:
Ne legyen nyugtalan a szívetek! Higgyetek az Istenben és bennem is higgyetek! Hisz ismeritek oda az utat, ahová megyek.Nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok s az Atya bennem? A szavakat, amelyeket hozzátok intézek, nem magamtól mondom, s a tetteket is az Atya viszi végbe, aki bennem van. Higgyétek, hogy én az Atyában vagyok, s az Atya bennem. Ha másképpen nem, legalább a tetteimért higgyétek. Bizony, bizony, mondom nektek: Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket viszi végbe, amelyeket én végbevittem, sőt még nagyobbakat is végbevisz, mert az Atyához megyek...
Sehogy.
Nekem is ez volt a bajom.Túl sok kérdés és egy visszaellenőrizhető válasz sincs,amire azt mondanám,hogy igen,végre megtaláltam.Minél többet kutatsz a témakörben,annál kevésbé fogod elhinni az egészet...
Ha nagyon görcsösen szeretnél hinni,ajánlom az apologetikai tárgyú írásokat (talán csak ideig-óráig fog hatni és ismét jönnek a kérdések,kétségek,hitetlenség).
7: De hát írt fel valamit, vagy kezelésért csinált? Erre sem emlékszel?
Mert ha csak úgy ott voltatok, akkor biztos nem ő szüntette meg.:)
Ha meg az ima után jött kezelés, akkor ugyanúgy az imával függ össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!