Ti nem értitek úgy, hogy néha jó lenne hinni egy Istenben?
Úgy értem, mennyivel megnyugtatóbb az a tudat hogy valaki vigyáz rád, az, soha nem vagy egyedül, hogy van értelme az életednek, ami a halál után is folytatódik. Az, hogy a hibázol is van, aki megbocsájt neked. Az, hogy mindegy mit teszel, valaki mindig szeret, és hogy habár igazságtalan az élet, a végén mindig mindenki megkapja azt, amit érdemel.
Kiskoromban jártam templomba, hittem Istenben, meg minden egyéb. Most is vallásos suliba járok, de 'kinőttem ezt, ha reálisan nézem a dolgokat nem tudom ezeket elhinni. Nem tudom, hogy értelmes felnőtt emberek hogy tudnak elhinni gyerekmeséket, csodákat. Úgy érzem, hogy ezek mind a gyenge embereknek vannak, hogy megkönnyítsék az életüket. Néha úgy érzem, hogy bár én is elhinném ezeket, mennyivel könnyebb lenne úgy élni..
Ti nem érzitek néha így?
17/L
De, néha előfordul velem is ilyesmi.mostanában egyre gyakrabban.
Viszont én jobban szeretem magamba fektetni a hitem és a bizalmam, mert az ember számára önmagánál nincs biztosabb pont az életben.Úgy gondolom(vagy néha szeretem azt hinni), hogy kellő kitartással én magam is képes vagyok elérni dolgokat, amikért mások imádkoznak egy felsőbb hatalomhoz.Hogy én egyedül is meg tudom csinálni, képes vagyok rá minden felettem álló erő nélkül is, és egyedül én állhatok saját magam útjába.Tehát szeretem azt gondolni, hogy ilyen téren abszolút a magam ura vagyok, ezért nem is nagyon tudom ezt az életszemléletet összeegyeztetni Istennel, vagy bármi hasonlóval.
Ennek ellenére egyre inkább úgy érzem, hogy egyszerűbb és könnyebb lenne, ha én is elhinném azokat, amiket leírtál.
"Úgy értem, mennyivel megnyugtatóbb az a tudat hogy valaki vigyáz rád, az, soha nem vagy egyedül, hogy van értelme az életednek, ami a halál után is folytatódik. Az, hogy a hibázol is van, aki megbocsájt neked. Az, hogy mindegy mit teszel, valaki mindig szeret, és hogy habár igazságtalan az élet, a végén mindig mindenki megkapja azt, amit érdemel."
Kedves Kérdező!
Amit leírtál, az pontosan igaz :)
Isten maga a szeretet.
Korinthusbeliekhez írt I. levél 13. rész
1. Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő ércz vagy pengő czimbalom.
2. És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyökről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok.
3. És ha vagyonomat mind felétetem is, és ha testemet tűzre adom is, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi hasznom abból.
4. A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.
5. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt,
6. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;
7. Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.
8. A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik.
9. Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás:
10. De mikor eljő a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik.
11. Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat.
12. Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, a mint én is megismertettem.
13. Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.
Kiskoromban jártam templomba, hittem Istenben, meg minden egyéb. Most is vallásos suliba járok, de 'kinőttem ezt, ha reálisan nézem a dolgokat nem tudom ezeket elhinni. Nem tudom, hogy értelmes felnőtt emberek hogy tudnak elhinni gyerekmeséket, csodákat. Úgy érzem, hogy ezek mind a gyenge embereknek vannak, hogy megkönnyítsék az életüket. Néha úgy érzem, hogy bár én is elhinném ezeket, mennyivel könnyebb lenne úgy élni..
Nem gyerekmese :) Minden csoda, ami a Bibliában van, megtörtént. Nem a gyenge embereknek van.
Fő kérdésedre válaszolva: Igen én így érzek, és örülök, hogy igaz Istenünk van :)
Üdv. :)
Szervusz
A kérdésed alatti első bekezdésben, az érzéseidet amit leírtál, teljesen természetes(és mind igaz), mert Isten a maga képére teremtett és belénk van űltetve, hogy vágyunk Isten közelségére, figyelmére, támogatására, arra, hogy éreztesse velünk a törődését. Érdekes, hogy gyermekkorodban hittél ezekben, mikorra a felnőttség küszöbén állsz, már nem. Tudod miért van ez így? Mert mára már túl sok olyan negatív dolog ért az életben, amelyek eltávolítottak, a tapasztalataid hihetetlenné tették számodra azt, ami a valóság. Ezért mondta Krisztus a tanítványainak, ha nem lesznek olyanok, mint a kisgyermek, nem örökölhetik Isten országát. Igen, a gyermeki lélek még tiszta, nincsen megfertőzve a sok sok emberi természet negatívumával, mint pl. az előítélet, önzés, nagyravágyás, stb.
Az, hogy Isten segítőkészen figyel téged, és soha nem vagy egyedül, rengeteg helyen írja a Biblia. Isten éppen azért figyel, hogy segítsen, támogasson, ha szükséges kiigazítson. Ezért fontos olvasni a Bibliát, hogy onnan megtuddd, hogyan teszi ezt, hogy felismerhesd Isten jelenlétét az életedben, amikor segít, kiigazit, támogat, és kedvesen megbocsájt, amikor hibázol. Azt, hogy ezt hogyan teszi, sehonnan sem tudhatod meg, csak a Bibliából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!