Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tudnék hinni istenben?

Hogyan tudnék hinni istenben?

Figyelt kérdés

sajnos racionális gondolkodású ember vagyok, ezért mindent megvizsgálok, és ha valamire nincs bizonyíték, nem tudom elfogadni még hitben sem. viszont jó lenne hinni istenben, mert sokkal szorgalmasabb és boldogabb lennék, azt hiszem.

tudnátok segíteni? valaki meg tudna győzni racionálisan isten létéről? de nem arra gondolok hogy idézgettek a bibliából, ismerem a bibliát, pont ezért nem tudok hinni benne, hanem valami újat akarok hallani.

2012. jún. 25. 19:58
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Racionálisan nem lehet Istenhez közelíteni. Isten válasz a legvégső és leglényegesebb kérdésünkre. A többlet. A plusz. Az élet értelme. Amikor már mindenki elfordult tőlünk, menedéket nyújt.

Ha nem hiszel Istenben, mivel magyarázod a tehetséges embereket? Mint pl. a Jamie Woon

http://www.youtube.com/watch?v=_NjwqduNsbo

2012. jún. 25. 20:05
 2/19 anonim ***** válasza:
63%
A racionalitás nagy átok. Megmérgezi a lélek szárnyalását. Istent nem lehet racionálisan felfedezni. A száraz ész mögött áll a fantázia puha fövenyén.
2012. jún. 25. 20:07
 3/19 A kérdező kommentje:

fölösleges vitába kezdeni erről, ha te nem racionális ember vagy

kérem lehetőleg csak racionálisan gondolkodó emberek írjanak akik képesek lettek hinni istenben.

2012. jún. 25. 20:11
 4/19 A kérdező kommentje:
tudom hogy átok, ezek szerint ne is próbálkozzak úgysem leszek hívő?
2012. jún. 25. 20:11
 5/19 anonim ***** válasza:
Mondd, ha ennyire racionális vagy, akkor mégis mi a fenének akarsz hinni? Mellesleg boldog és szorgalmas lehetsz hit nélkül is, a mellébeszélésed csak kifogás. Amúgy meg házasodj meg, csinálj gyereket, biztos nem maradsz boldogtalan. Keress magadnak életcélt, nem igaz, hogy nem tudsz valamit kezdeni magaddal hit nélkül?!
2012. jún. 25. 20:12
 6/19 anonim ***** válasza:

"kérem lehetőleg csak racionálisan gondolkodó emberek írjanak akik képesek lettek hinni istenben."

Ilyet nem vagy alig fogsz találni...

2012. jún. 25. 20:12
 7/19 anonim ***** válasza:
Persze, de ahoz megkell halnod. Vállalod?
2012. jún. 25. 20:13
 8/19 anonim ***** válasza:

Paradox maga a kérdésed. Ha annyira racionális lennél, akkor nem keresnéd a hitet. Mivel keresed a hitet, így nem vagy racionális, ergo fölösleges az a kitétel, hogy csak racionális gondolkodásúak válaszoljanak.

Isten létéről nem fognak tudni racionálisan meggyőzni, hisz lehetetlen, ezért nevezik hitnek, vallásnak.

2012. jún. 25. 20:41
 9/19 fairi1 ***** válasza:

Huhh,szép kis paradoxont összehoztál.

A hit jelentése: bárminek az elfogadása közvetlen vagy közvetett bizonyítékok HIÁNYÁBAN

Léteznek istenérvek, de azok sokszor nemtudás mint érvből táplálkoznak.

vagy félredobod racionalitást és egyszerűen elfogadod a létét, mivel racionális átgondolással nem leszel hívő. Mai tudásunkkal világot jól tudjuk istenek nélkül is értelmezni, kevés szürke zóna van persze!

2012. jún. 26. 00:12
 10/19 anonim ***** válasza:
Én is hasonló cipőben jártam egy ideig, hívőnek tartottam magam, de nem igazán tudtam elképzelni istenek létezését. Végül, szerencsére, beletörődtem, hogy én megmaradok örökre hitetlen. Olvasd el Dawkinstól az Isteni téveszmét, nekem segített dönteni!
2012. jún. 26. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!