Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti tudtátok, hogy Jehova...

Ti tudtátok, hogy Jehova Tanúi Jézust az alvilág angyalának tartják?

Figyelt kérdés

Íme a forrás:

[link]

Itt leírják, hogy szerintük Jézus azonos Abaddónnal, az alvilág angyalával, Jehova Tanúi a sáskák, céljuk a kereszténységre halálos csapást mérni, a keresztények Istenét Sátánnak, a levegő fejedelmének nevezik.

Mennyire közismert ez a hivatalos honlapjukról származó tény? Ha igen, nem ez kéne, hogy zavarja a legjobban az embereket, legalábbis a keresztényeket velük kapcsolatban?

2014. júl. 15. 14:54
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/200 megfelelő ***** válasza:
78%

Egyszerre nem lehet nemzeni, szülni vagy teremteni valakit.

Jézus az Atya egyszülött fia, akit ő nemzett, amint azt földi születésében is kiábrázolta az Isten.

2014. júl. 19. 12:43
 72/200 anonim ***** válasza:
41%

Ezek a szavak a bibliában szinonimák. A hegyekről is azt írja a Szentírás, hogy "születtek", tehát akkor nem teremtette senki?

A Biblia Jézust Isten „egyetlen-nemzett Fiának” nevezi (János 1:14; 3:16, 18; 1János 4:9). A trinitáriusok azt mondják, mivel Isten örökkévaló, így az ő Fiának is örökkévalónak kellett lennie. De hogyan lehet valaki fiú és ugyanakkor egyidős az ő atyjával?

A háromsághívők azt állítják, hogy Jézus esetében „az egyetlen-nemzett” kifejezés nem azonos azzal, amit a szótár a „nemzeni” szón ért, tudniillik, „egy gyermeknek életet adni nemzés útján” (Webster’s Ninth New Collegiate Dictionary [Webster kilencedik új egyházi szótára]). Azt mondják, Jézus esetében ennek a szónak a jelentése „kezdetnélküliség”, egyetlen fiúi kapcsolat, de nemzés nélkül (Vine’s Expository Dictionary of Old and New Testament Words [Vine: Ó- és Újszövetségi szavak magyarázó szótára]). Ésszerűnek hangzik-e ez számodra? Lehet-e egy férfi saját fiának az apja, ha nem nemzi őt?

Továbbá, miért használja a Biblia ugyanezt az „egyetlen-nemzett” görög kifejezést Izsák Ábrahámmal kapcsolatos viszonyának a leírására (amit Vine elismer minden magyarázat nélkül)? A Zsidók 11:17 Izsákról úgy beszél, mint aki Ábrahám „egyetlen-nemzett fia”. Izsák esetében semmi kétségünk nincs efelől; ő a mindennapi, megszokott értelemben lett egyetlen-nemzett, aki sem időben, sem pozícióban nem egyenlő az atyjával.

A Jézusra és Izsákra használt „egyetlen-nemzett” görög kifejezés alapszava a mo‧no‧ge‧nes’, a mo’nos szóból, amelynek jelentése „egyedüli, egyetlen” és a gi’no‧mai „nemzeni”, vagy „válni valamivé (születni)” jelentésű gyökérszóból ered — mondja Strong Teljes Konkordanciája. Ennélfogva, a mo‧no‧ge‧nes’ meghatározása: „Egyszülött, egyetlen-nemzett, vagyis egyedüli gyermek” (A Greek and English Lexicon of the New Testament [Újszövetségi görög—angol lexikon], kiadta E. Robinson).

Gerhard Kittel kiadásában megjelent Theological Dictionary of teh New Testament (Újszövetségi teológiai szótár) ezt mondja: „[Mo‧no‧ge‧nes’] ’egyedüli leszármazásút’ jelent, azaz olyat, akinek nincsenek testvérei vagy nővérei.” Ez a könyv azt is megállapítja, hogy a János 1:18; 3:16, 18; és az 1János 4:9-ben „Jézus viszonya nem csupán egy egyedüli gyermek viszonya az apjához. Ez inkább az egyetlen-nemzettnek Atyjához fűződő viszonya”.

Jézusnak mint egyetlen-nemzett Fiúnak, tehát volt kezdete. Nem élt mindig. A Mindenható Istent helyesen nevezte Nemzőjének vagy Atyjának, ugyanolyan értelemben, mint ahogyan egy földi atya, például, Ábrahám fiat nemzett (Zsidók 11:17). Ennélfogva, amikor a Biblia Istenről, mint Jézus Atyjáról beszél, ezen azt érti, amit ténylegesen mond — vagyis, hogy ők ketten más-más személyek. Isten az idősebb. Jézus a fiatalabb — időben, állásban, hatalomban és ismeretben.

Ha az ember fontolóra veszi, hogy Istennek Jézuson kívül más teremtett szellemfiai is voltak az égben, nyilvánvalóvá válik, miért használatos az ő esetében az „egyetlen-nemzett Fiú” kifejezés. Számtalan más teremtett szellemi lényt, angyalt is „Isten fiainak” nevez a Biblia, mint ahogyan Ádám is Isten fia volt, hiszen életerejük Jehova Istentől, az élet Forrásától vagy Kútforrásától származott (Jób 38:7; Zsoltárok 36:9, [36:10, Károli]; Lukács 3:38). De ezeknek a teremtése mind az „egyetlen-nemzett Fiún” keresztül történt, aki egyetlen volt abban a minőségben, hogy Isten őt közvetlenül nemzette (Kolossé 1:15–17).

2014. júl. 19. 19:29
 73/200 anonim ***** válasza:
78%

24%-os.

Nem, nem becsmérlünk. Szimplán a tényeket közöljük, agymosott vagy és ostoba! Ez nem keresztény mentalitással ellenkező magatartás a részünkről, Jézus is megmondaná neked ha lenne rá mód, simán a szemedbe, hogy ostoba vagy, és kész. Ettől még szeretünk, mint felebarátunkat, és reménykedünk a megtérésedben és a bűnbánatodban, a lehetőség adott. Maradhatsz a szektában és lehetsz továbbra is Isten és Jézus Krisztus ellensége és gyalázója, vagy választhatod az igazi Krisztusi irányt is. Rajtad áll, hogy hazugságokban élsz tovább és agymosottként, vagy észreveszed az igazságot és az egyetlen utat az üdvösséghez Jézuson keresztül aki örök Isten és aki mindig volt és mindig lesz.

Jézust angyallá degradálni bűn, Isteni mivoltát kérdőre vonni bűn, vedd észre, hogy bűnben élsz és kérd a megbocsájtást, még nem késő, sosem késő. Bízom benne, hogy elhagyod a szektát örökre, és nem élsz tovább ostobaként!

2014. júl. 19. 20:55
 74/200 anonim ***** válasza:
78%
A 72-es válaszhoz meg annyit, hogy Gerhard Kittel antiszemita náci teológus volt.
2014. júl. 19. 20:59
 75/200 anonim ***** válasza:

24%-os én azért ovatosabban bánnék a szavakkal.

Isten és ember hasonlat az azért egy kicsit durva.

Megértedted e,hogy önátadásod és megkeresztelkedésed Jehova Tanúja ként, Isten szellemétől irányított szervezetének tagjaként azonosít téged?”

"Még mikor semmi mélységek nem voltak, születtem vala; még mikor semmi források, vízzel teljesek nem voltak.

25 Minekelőtte a hegyek leülepedtek volna, a halmoknak előtte születtem.

26 Mikor még nem csinálta vala a földet és a mezőket, és a világ porának kezdetét.

27 Mikor készíté az eget, ott valék; mikor felveté a mélységek színén a kerekséget; Jób 26:10;

28 Mikor megerősíté a felhőket ott fenn, mikor erősekké lőnek a mélységeknek forrásai; 1Móz 7:11;

29 Mikor felveté a tengernek határit, hogy a vizek át ne hágják az ő parancsolatját, mikor megállapítá e földnek fundamentomait: 1Móz 1:9-10; Jób 38:10-11; Zsolt 104:9;

30 Mellette valék mint kézmíves, és gyönyörűsége valék mindennap, játszva ő előtte minden időben. Jn 5:17;

31 Játszva az ő földének kerekségén, és gyönyörűségemet lelve az emberek fiaiban.

32 És most fiaim, hallgassatok engemet, és boldogok, a kik az én útaimat megtartják. Zsolt 119:1-2; Zsolt 128:1; Lk 11:28;

33 Hallgassátok a tudományt és legyetek bölcsek, és magatokat el ne vonjátok!

34 Boldog ember, a ki hallgat engem, az én ajtóm előtt virrasztván minden nap, az én ajtóim félfáit őrizvén.

35 Mert a ki megnyer engem, nyert életet, és szerzett az Úrtól jóakaratot. Péld 12:2;

36 De a ki vétkezik ellenem, erőszakot cselekszik az ő lelkén; minden, valaki engem gyűlöl, szereti a halált!"(Pél.8:24-36)

"Monda azért néki Pilátus: Király vagy-é hát te csakugyan? Felele Jézus: Te mondod, hogy én király vagyok. Én azért SZÜLETTEM, ÉS azért JÖTTEM e világra, hogy bizonyságot tegyek az igazságról. Mindaz, a ki az igazságból való, hallgat az én szómra."(Ján.18:37)

Csak óvatosan a szavakkal,azt ajánlom.. :)

Egyébként meg teljesen egyet értek az elöttem válaszolóval,igaza van!

Mi nem használunk ostort csak szavakat,de Jézus minden bizonnyal helyre igazítana mint a templomba lévőket.

2014. júl. 19. 21:47
 76/200 anonim ***** válasza:
41%

73-as válaszoló! Ugyan áruld már el, hogy mely egyház, vagy szellemi irányzat tagja vagy, csak hogy tudjam nagyjából, hogy milyen "szeretetre" számítsak részetekről. :-)

Érdekes, még mindig csak a másik BECSMÉRLÉSE, személyében való sértegetésere futja (mindegy, hogy te minek minősíted magadat, nem az számít, hanem CSAKIS A BIZONYÍTÉK), az bibliai érvek helyett ..., ez lenne a krisztusi módszer??? Tudod, nem mindenkit tudsz ám megvezetni?! Persze, lehet hogy te csak egy (őszinte) fanatikus híve vagy a hazug tanításokat, ennélfogva szörnyű gyümölcsöket termő egyházaknak, Isten mentesen meg a ti "szeretetektől"!!!

"A 72-es válaszhoz meg annyit, hogy Gerhard Kittel antiszemita náci teológus volt."

Itt is a személyében támadás. Lehet bírálni őt azért, amiért állítólagosan "kereszténykén" belefolyt a politikába és ráadásul állást foglalt egy fajüldöző rendszer mellett. De a teológiai munkája ettől még lehet pontos! Miért nem azzal vitatkozol????

Ja, egyébként vajon hány, a nagy egyházakba tartozó teológus volt nácibarát??! Vajon hányan szolgálták ki a náci rezsimet, az életüket adva azért, a legtöbb magát "kereszténynek" nevező egyházból, kisegyházból és felekezetből???

Jehova Tanúi sohasem süllyedtek oda, hogy szellemi közösséget vállaljanak a nácikkal, de erre sok-sok egyházi elöljáró és majd minden hívük képes volt!!

2014. júl. 20. 06:15
 77/200 megfelelő ***** válasza:
78%

Érdekes a tanúk érvelése. Ha valami nem tetszik, akkor olyan igével érvelnek, ahol hasonlatként kell értelmezni a szót. Csak nem képesek eldönteni, hogy mikor van hasonlat és mikor nincs.

A másik, mikor kb 100 emberből felhoznak 3-4-et, ami végre alátámasztja a tévtanításaikat.

De még azóta sem Jézusról szól a kérdés, hanem az alvilágból feljövő sáskahadról.

2014. júl. 20. 09:08
 78/200 anonim ***** válasza:
14%
Látom sokan írják, hogy a mélység angyala maga Sátán. Akkor hogy és miért veti a tűz tavába a démonokat és magát Sátánt is?
2014. júl. 20. 12:47
 79/200 anonim ***** válasza:
29%

24%-os. Még Jézus is azt mondaná rád, hogy egy ostoba sz@rházi vagy, vagyis Isten szemében is egy ostoba sz@rházi vagy, persze ettől függetlenül így is szeret, de biztos fáj neki, hogy ellene beszélsz és káromlod.

Már mondtam, hogy nem személyeskedés és ne becsmérlés, simán ostoba agymosott vagy, ezt veheted dicséretnek is, hiszen finoman fogalmaztam.

A jehovisták meg ne mutogassanak ujjal semmilyen ősi egyházra, csak egy alig másfél évszázados múlttal rendelkező Istenkáromló szekta vagytok semmi több, rosszabbak vagytok mint azok a farizeusok akik keresztre küldték Jézust. Ja bocs, majd elfelejtettem az nálatok villanypózna nem kereszt, ostobák!

2014. júl. 20. 20:27
 80/200 anonim ***** válasza:
44%

Csípnek a sáskák, mi??

Szóval akkor miért is ítélte el Jézus a nagy múltú zsidó vallási vezetőket?????? Pedig olyan "ősiek" voltak ... :-)

2014. júl. 20. 21:27
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!