Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hitetlenek! Miért veszitek...

Hitetlenek! Miért veszitek rossz néven a térítést mikor csak a jót akarjuk nektek? Nem vagyok katolikus se Jehova tanúja csak érdekelne

Figyelt kérdés
Megéri nektek hogy leéltek x évet aztán meg örökké szenvdedtek? A pokol szar hely. Se nyugalom se levegő se víz se emberi kapcsolatok se világosság, se remény se pihenés soha soha. Miért kockáztattok?
2014. júl. 14. 13:24
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
59%

Tisztelt Capking!

Ezt a kommentet most úgy írom Neked, hogy NEM vagyok hitetlen, hanem keresztény ember vagyok. Talán kicsit megdöbbentő lesz, de szeretném megvédeni a "hitetleneket" - hogy téged idézzelek.

A nem hívő emberek nem kérnek a térítésből, mégpedig azért, mert a térítők voltak éppen azok, akik lejáratták a kereszténységet, többek közt avval az "örök gyötrelem" tanítással, amelyre nincs bibliai alap.

Másrészt: Jézus Krisztus nem azt kérte az apostoloktól, hogy "térítsenek", hanem azt kérte, hogy tanítványokká tegyék az embereket. A kettő pedig nem ugyanaz. De tanítványokká is csak azt lehet tenni, aki akarja, mert Jézus soha senkire nem erőltette rá a tanítását.

A kérdésed és a stílusod még hívő szemmel sem szimpatikus, tehát ne csodálkozz, ha erre a kérdésre senki sem akar majd megtérni...

2014. júl. 14. 17:52
 22/47 anonim válasza:
70%
Azért mert reklámozzátok ezeket....én sem reklámozom másoknak a saját életemet
2014. júl. 14. 18:14
 23/47 anonim ***** válasza:
57%

Az én hitem szerint halálunk után elefántok fognak taposni a kislábujjunkon az idők végezetéig és egerek csikizik tollal a végbelünket, ha még életünkben nem tiszteljük a Nagy Csillámos Rózsaszín Unikornist és nem kiáltjuk ébredéskor a Szent Nevét a fürdőszobatükör felé hajlongva.

Elviszem hozzád a hitem, hogy megkíméljelek az örök szenvedéstől. Miért kockáztatnál? Megéri neked????

Na amilyen hülyeség neked amit én írtam, nekem is olyan hülyeség amit te állítasz. Nincs mit kockáztatnom.

2014. júl. 14. 18:26
 24/47 anonim ***** válasza:
78%
#24: Nekem hozd el kérlek. Jézusnak már a neve is a könyökömön jön ki, annyit hallottam-olvastam életemben, sokkal jobban tetszik ez a Rózsaszínű Csillámunikornis vagy mi a lótúró. Egyébként is sokkal reálisabbnak tartom a kisujjtaposós elefántokat mint a piromán ördögök szakácsversenyét...
2014. júl. 14. 18:37
 25/47 anonim ***** válasza:
0%

25: Én itt töltődök fel amikor elegem van már a sok maszlagból:

[link]

2014. júl. 14. 18:43
 26/47 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező, egyébként sem jót akarsz nekem, hanem rám akarod erőltetni az agybajodat. A kettő között óriási különbség van. Köszi, de én jól érzem magam a fanatizmusod nélkül is, nincs rá szükségem.

Egyébként meg honnan tudod hogy nincs a pokolban levegő, se víz? Csak nem jártál már ott? Hát miféle hithű keresztény vagy te, aki a pokolban császkál? Hát hogy gyakorlod te a vallásod, hogy a pokolba taszajt érte az istened? Akkor nem csinálhatod valami jól a dolgokat... És még te akarsz engem téríteni, ilyen háttérrel? A Sátántól való vagy te nem Istentől, és engem is tévútra akarsz vezetni. De én erős vagyok, átlátok a szitán, és nem hagyom magam! Nem hagyom, hogy egy ilyen, a pokolba is bejáratos sátánfajzat akarja megmondani nekem, hogy hogyan éljek! Hess, hess innen, hagyj békén, távozz tőlem sá(n)tán!!!

2014. júl. 14. 18:56
 27/47 Pietrosol ***** válasza:
0%

Szia!

"Különben az a vicces h a negatív magatartásotokkal pont aláírjátok amit a Biblia mond: A TESTI EMBER NEM FOGHATJA MEG AZ ISTEN DOLGAIT MEG SEM éRTHETI MIVEL BOLONDSáGOK NéKI."

Akkor, ha ezt igaznak tartod mit pörögsz?

2014. júl. 14. 19:41
 28/47 anonim ***** válasza:
69%

En vallásos vagyok de UTÁLOM az ilyen hittérítőket. Az emberek különböznek nemben,bőrszínben,identitásban,származásban és GONDOLKODÁSBAN!!

Te hiszel, én hiszek de van aki nem. Tartsuk tiszteletben egymás véleményét. Tudom,h jót akarsz de ahogy téged nem tudnának meggyőzni arról,h nincs Isten őket se lehet arról,h van. Amúgy meg nekem az a véleményem,h a Biblia (ami am egy népmanipuláló, lejárt könyvecske) akármit mond a "hitetlenek" is ha jó emberként éltek a mennybe jutnak. Többek közt azért is mert a vallásról kialakult véleményed igen nagyban függ a szüleidtől, környezetedtől.

17/L

2014. júl. 14. 20:43
 29/47 A kérdező kommentje:
Még mindig sokan nem arra írtok amire vártam. Az Abszolutum alatt egy olyan valóságot értek, amely létezik és kész. Pl ha vetek egy magot a kertbe de te azt nem látod akkor nem is hiszed el h vetettem magot csak mert nem látod? Ez pedig olyan tény ami független létezik attól, hogy elhiszed e hogy fa lesz vagy sem. Abban a pillanatban mikor a mag ott van minden körülmény azt igazolja h fa lesz. A másik h nem kötekedésből vagy sértésből kérdezek illetve fogalmazok így. Csak szerintem fel kell mindenkit rázni. Az a baj, hogy bár értékelem amiket írtok még a rosszakat is, de nem lehet teológiai kérdéseket tudományos állításokkal megcáfolni. A tudomány ezt nem is képes megérteni. Hadd mondjak erre példát. Amikor szerelmesek voltatok, először, nem tudtátok azonnal miért szeretitek azt, akit szerettek. Biztos volt neketek ilyen. De csak tudtátok h ő az igazi. Nem tudtátok megmagyarázni de egyszerűen tudtátok h csak ő az igazi. A hittel kapcsolatosan ez a helyzet. Ha meg lehetne magyarázni akkor miért neveznénk hitnek?Az is a Bibliában áll h boldogok akik nem látnak és hisznek mégis. Hajrá próbáljátok ki és meglátjátok h igazam van. Ki lehet parodizálni de inkább csak akkor kellene ha befogadjátok Jézust a szívetekbe és nem tapasztaltok változást. Ezen áll vagy bukik minden honfitársaim
2014. júl. 14. 21:58
 30/47 A kérdező kommentje:
Egyikőtök azt írta honnan tudom h a pokolban nincs levegő? A pokollal sok igevers foglalkozik emiatt dőre dolog kijelenteni h nincs a Bibliában semmi erről. Szóvak mivel minden ami jó a legelemibbektől kezdve Istentől jön, a logika is azt diktálja h egy olyan helyen ahol a bűnös emberek végzik semmi nincs ami jo hisz nincs ott Isten kegyelme
2014. júl. 14. 22:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!