Valamit nem értek. A Jehovások és a katolikusok tisztára utálják egymást, pedig elvileg nem kéne mind a két "vallásnak" a szeretetet hirdetni?
Szia
Kedves Kérdező
Jehova Tanúi senkit nem utálnak, és ne nyilatkozzál ilyet mások nevében, mert ezzel egyáltalán nem értünk egyet.
Ha utálnánk az embereket, akkor nem keresnénk fel őket a szabad időnkben az otthonaikban, hogy bibliáról beszélgessünk. ezt Jézus parancsolta, és Ő maga is ezt tette és a tanítványok is felkerestek mindenféle embereket függetlenül hova tartoztak.
S egyébként ha csak a második világháború idejére menjünk egy kicsit vissza:
Az egyik Német Katolikus Bíboros szorgalmazta Jehova Tanúinak koncentrációs táborba való elvitelét és kivégzését, s Hitler ennek a jóváhagyásnak nagyon örült.
sajnos ennek köszönhetően bár más emberekhez viszonyítva "kevés" de 2000 Tanú halt meg különös kegyetlenség közepette.
Jehova Tanúi senkinek nem hagyják jóvá a bebörtönzését, és kivégzését, mert nem folynak bele a világ ügyeibe.
Sőt tudomásom van egy szomszédomtól, aki templomba jár, hogy a lelkész bujtogatja a katolikus hívőket a Tanúk ellen. S bár a szomszédom nem osztja a hitemet, de ezt azért nagyon csúnya dolognak tartja.
ezek után ki az aki utálja a másik embert?
Kedves Előttem szóló.
Ha megfigyelted volna a válaszomat, akkor láthatnád, hogy leírtam, hogy sokkal többen voltak azok akik nem Tanúk voltak, és meghaltak, és közel 6. millió, és nem 4. millió zsidó halt meg.
Hanem azt, hogy a háborúban sok egyházvezető hagyta jóvá Tanuk kivégzését, míg a Tanúk nem hogy nem harcoltak
de nem is mentek országokat támogató harcokba, hogy a más vallásúakat, vagy akármilyen embertársuknak a megölésében részt vegyenek
Katy Weaver
Jehovák pedig nincsenek, mert Jehovából csak egy van.
Jehova Tanúi vannak.
Katy Weaver
Kedves 5-ös válaszoló.
Nem tudom kiállít ilyet de azt tudom, hogy mi nem szervezünk más vallások elleni mozgalmakat, ellenben hallottam már nem egy "vallásban" tevékenykedő vezetőt, a tanúk ellen lázítani.
s nem állítom, hogy mindenki ilyen de vannak sajnos.
Persze ennek a következményét nem a mi dolgunk megállapítani, vagy ítélkezni.
Az emberek egyre jobban útálják egymást a börszínükért, a nemzetiségükért, a világnézetükért az állásukért, a pénzükért... A világ egyre jobban bedilizik. Ez így van.
A szeretetet nem csak hirdetni kell, hanem betartani. Kérdés ki mit ért a szeretet kifejezés alatt.
Egy lusta ember azt, hogy ne kelljen neki dolgozni, hanem mások támogassák anyagilag. Valaki önzö érdekeit teszi elötérbe és elvárja, hogy mások ugy táncoljanak ahogyan ö akarja.
Az Ézasiás 2:4 verse leírja: "Fegyvereikböl kapákat kovácsolnak, dárdáikböl metszökéseket, és nép népre kardot nem emel, és hadakozást többé nem tanul"
Mit gondolsz melyik csoport él eszerint? Akik tényleg nem gyilkolják le egymást a háborukban? Nem tanulnak hadakozni?
Katy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!