Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hitetlenek! Miért veszitek...

Hitetlenek! Miért veszitek rossz néven a térítést mikor csak a jót akarjuk nektek? Nem vagyok katolikus se Jehova tanúja csak érdekelne

Figyelt kérdés
Megéri nektek hogy leéltek x évet aztán meg örökké szenvdedtek? A pokol szar hely. Se nyugalom se levegő se víz se emberi kapcsolatok se világosság, se remény se pihenés soha soha. Miért kockáztattok?
2014. júl. 14. 13:24
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
82%
Tipikus gőgös, buta vallási fanatikus vagy, aki ráadásul nincs tisztában a "hanem" szó jelentésével.
2014. júl. 14. 15:05
 12/47 anonim ***** válasza:
85%
Az igazi szeretet megértő, nem pedig követelő, akaratoskodó. Ha ti nem vagytok képesek megérteni, tiszteletben tartani a más döntését, akkor a szeretetetek valójában csak képmutatás.
2014. júl. 14. 15:11
 13/47 anonim ***** válasza:
47%

Ki monta, hogy a pokol abszolútum? Te? Én meg azt mondom, nem az. Meg hogy a pokol nemléte az abszolútum. 1-1

Amúgy lehet, hogy a muszlimoké az igaz vallás. Miért nem azt követed. MIÉRT KOCKÁZTATSZ???

2014. júl. 14. 15:14
 14/47 anonim ***** válasza:
76%
Számomra értelmetlen azzal foglalkozni amiről beszélsz. És ha pokolra kerülök, mit érdekel téged? Megpróbáltad, de nem jött össze, a lelkiismereted tiszta, most már hagyj békén.
2014. júl. 14. 15:15
 15/47 anonim ***** válasza:
54%

Erről a kérdésről ez jut eszembe: https://www.youtube.com/watch?v=hEI5js4RCpc

Egyébként azért, mert rohadtul nem érdekel minket az a baromság, amivel a fejünket tömnétek.

A kereszténység pedig sehol nem állítja, hogy egy pokolnak nevezett szar helyen kell szenvedni. Ahogy arról sincs szó, hogy a mennyországba kerül, aki elhiszi azt a halom zöldséget. Arról van szó ellenben, hogy aki meghal, az halott is marad, amíg az ácsinas vissza nem jön, amikor is mindenki feltámad az ítéletre, akinek felfelé áll a hüvelykujj, az marad, akinek lefelé, az meg eltöröltetik.

Na mármost, mivel én eleve úgy gondolom, hogy a halál után örökre végem és minden, ami azelőtt voltam, semmivé foszlik, nekem nem veszteség, ha az ítélet után lefelé áll az a bizonyos hüvelykujj. Azt kapom, amire egyébként is számítottam. Azért pedig, hogy az újraalkotott paradicsomban jóformán ok nélkül boldog legyek, mint egy nostop szétszívott füves.

Viszont annál nagyobb pokol, hogy pár agyamputálttól nem lehet nyugodtan végig menni az utcán vagy kiülni egy parkba, mert "alkalmas és alkalmatlan időben" muszáj nekik Jézust és Istent reklámozni.

2014. júl. 14. 15:15
 16/47 anonim ***** válasza:
70%
Térítők: Ti miért veszitek rossz néven, ha emberek elutasítanak benneteket, mert kényes és nyűgös számukra a jelenlétetek? Azok az emberek, akik ezt teszik, nem feltétlenül hitetlenek, lehet épp úgy szeretik Istent, mint ahogy Te, csak épp nincs szükségük a jelenlétedre. Isten jelenléte mindig ott van, fűben, fában, akár a ragyogó holdvilágban, de ha hozzám Vasárnap délben, délután, este becsenget egy ilyen jóakaró, akkor lehet elküldöm a szivárványos útra, mert épp akkor másztam le pusztán az Ő kedvéért életem párjáról.
2014. júl. 14. 15:19
 17/47 anonim ***** válasza:
65%

"Az a baj hogy sokan közületek nem értitek az abszolútum fogalmát..."

De, viszont a pokol nem abszolútum.Szerinted van, mások szerint nincsenek.A te igazságod pedig nem több, mint másoké.Az pedig, hogy valójában mi az igazság, senki sem tudja.

"Minket a szeretet motivál. Pont amiatt motivál annyira mert tudjuk mi az igazság."

Tévedés, nem tudod, csak hiszed, hogy amit tudni vélsz, az igaz.Így vagy igazad van, vagy nincs, éppúgy, mint bárki másnak.

"Ezek nem teológiai viták akkor sem ha máshogy közelítitek meg."

Hát akkor milyen?Teológiáról van szó, ha jól olvasom.És ahogy fentebb írtam, akárkinek lehet igaza, egyenlőre nem tudjuk, hogy kinek, mindenki hiszi, hogy az övé az, ami valójában is igaz.

"Különben az a vicces h a negatív magatartásotokkal pont aláírjátok amit a Biblia mond: A TESTI EMBER NEM FOGHATJA MEG AZ ISTEN DOLGAIT MEG SEM éRTHETI MIVEL BOLONDSáGOK NéKI "

Az attól függ, hogy mit értesz testi ember alatt.Gondolom nem áll szándékodban ösztönlényeknek titulálni azokat, akiknek az igazsága nem egyenlő a tiéddel.

"Ha lenne egy medence ami látszolag üres de tele lenne savval de nem hinnétek el és valaki vissza akarna benneteket tartani egy fürdőtől, meg lennétek sértve??"

Jó a példa, csak nem pontos.SZERINTED sav van benne, mások szerint üres.Hogy kinek van igaza, azt nem lehet eldönteni egyértelműen, mert még senki sem volt a medencében.

Így ha te visszatartasz valakit, akkor az szerinted jó, mert nem fog feloldódni az illető, az ő szemszögéből rossz, mert feleslegesen tartod őt vissza.

Nem tudjuk, hogy mi az igazság, csak hisszük, hogy a mi igazunk az, ami ténylegesen is igaz.

2014. júl. 14. 15:44
 18/47 anonim ***** válasza:
0%

Pedig a savval töltött medence jó példa. A medence vonzó, a sav már kevésbé. Az élet vonzó, de hogy mennyire mar meg, az már eseti. :-)

"Mekkora métely, mekkora hatalom.

Annyira mar meg amennyire akarom."

:-)

2014. júl. 14. 16:11
 19/47 anonim ***** válasza:
0%

Pascal érve...

Ez a 7-es antiérv:

[link]

2014. júl. 14. 17:24
 20/47 anonim ***** válasza:
4%

A Biblia:

1-as antiérv:

[link]

A "savas medencére" javaslom az 5-ös antiérvet:

[link]

A "de mi tudjuk"-ra egyelőre sázmozást nem tudok, de nézz bele a Harry Potter akárhányba:

"- De honnan tudod?

- Csak úgy tudom.

- Milyen jó egyeseknek hogy "csak úgy tudják"."

2014. júl. 14. 17:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!