A szex bűn?

Figyelt kérdés

2014. jan. 21. 00:06
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
27%
igen
2014. jan. 21. 00:33
 2/40 anonim ***** válasza:
32%
Nem.
2014. jan. 21. 00:41
 3/40 SylwerStone ***** válasza:
4%
Igen, vágd le a farkad!
2014. jan. 21. 01:21
 4/40 Frigg ***** válasza:
58%

Maga a szex nem bűn. De mire vagy kíváncsi? Mivel a vallás kategóriában tetted fel a kérdést, így feltételezem arra gondoltál, hogy házasság előtt bűn-e a szex. Aki igazán vallásos, az vár vele. Én nem vagyok vallásos, nem voltam szűz, amikor férjhez mentem, ergo számomra nem bűn a házasság előtti szex. Ettől függetlenül tiszteletben tartom mások döntését, nem győzködök senkit.

Kicsit jobban kifejthetnéd a kérdést.

23/N

2014. jan. 21. 01:57
 5/40 Magnetar ***** válasza:
80%

A szex a világ egyik legtermészetesebb dolga. Az állatvilágban csak a szaporodás miatt, az emberek esetén pedig azért is, mert örömet szerez két ember egymásnak, akik feltételezhetően szeretik egymást, ezáltal közelebb is kerülhetnek egymáshoz.

A szex jó dolog, de nyilván nem kell minden szembejövővel kipróbálni.

2014. jan. 21. 02:31
 6/40 anonim ***** válasza:
67%
nem bűn, inkább az egyetlen jó dolog az életben.
2014. jan. 21. 04:10
 7/40 anonim válasza:
67%

Konkret a kerdes....

A keresztenyeknek "igen" a protestansoknal "nem". Sot az iszlam vallasban...pontosabban a koranban meg emlitest is tesznek a ferj "kotelezettsegeirol".

2014. jan. 21. 04:31
 8/40 anonim ***** válasza:
54%

A házasságon belül természetesen NEM bün! Ezt még a Biblia is alátámasztja, hogy a házastársaknak kötelességük van egymással szemben, csak most nincs idöm keresni a Biblia verset.

Nem helyes egyes egyházak nézete, miszerint csak akkor megengedett a szex, amikor gyermeket akarnak :-)

2014. jan. 21. 04:42
 9/40 yuda ***** válasza:
52%

Annak kimondottan örülök, hogy nem csak azok olvassák a vallási részt, akik hívők. Nincs ezzel semmi gond. Még az sem probléma, ha leírják a véleményüket. Jó dolog a vallás-, szólás szabadság.

Ha valaki hívő, akkor azzal különbözik a világi emberektől, hogy számára Isten akarata, beszéde a követendő minta: abban gyönyörködik, mert Isten minden dolga tökéletes és értünk van, javunkat keresi.

Ha Téged nem emberek véleményed, hanem Isten látása érdekel ebben a témában, akkor tudd meg, hogy a szex az egy csodálatos dolog, de csak és kizárólag házassági szövetségben legális. Ha ettől bárhogy is eltérsz, akkor bűnt követsz el. Szerintem Te már ezt tudtad, azért írtál be. Megerősítést tehát megkaptad a világiaktól, vallásos képmutatóktól és páran beírtuk Isten véleményét. Melyik érdekel és mi kezdesz vele?

Bibliában ez áll: egy parázna sem mehet be Isten országába.

A kérdés tehát az, hogy Isten véleménye érdekel jobban, vagy a bűnben élőké?!

2014. jan. 21. 06:01
 10/40 anonim ***** válasza:
56%
A szex nem bűn, a paráználkodás az.
2014. jan. 21. 06:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!