A szex bűn?

Figyelt kérdés

2014. jan. 21. 00:06
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
20%

yuda,

Én akkor maradok a bűnnél. Ha a te istenednek az a fontos, hogy ne érezzem jól magam, és ne szeretkezzek a barátnőmmel, akkor úgyis megette a fene az egészet - közben milliók halnak éhen, erőszakolják meg őket, de az én "bűnöm" amit mind a ketten élvezünk (és önként csinálunk, tudod, szabad akaratból :D), érdekli, akkor meg van róla a véleményem :)

2014. jan. 21. 07:09
 12/40 anonim ***** válasza:
43%

Sir Butcher nevű felhasználó !

...nem a bűnnél maradsz, hanem azt az Istenképet amelyet közvetítenek neked, nem tudod elfogadni....javaslom, hogy a szívedre hallgass, és keresd ott Istent (a szíved vezessen a cselekedeteidben, és ne mások, sem pedig a vallási tanítók elvárásai, hamis isten képei...

...Keresd Isten országát, és az Ő IGAZSÁGÁT, és akkor majd megismered hogy Isten a Szeretet!...amen

2014. jan. 21. 08:02
 13/40 anonim ***** válasza:
81%

Szia!

A szex önmagában nem bűn, hanem egy eszköz, aminek megvan a helye. Ami bűn, ha nem a helyén végzik. Ezt nevezi a Szentírás paráznaságnak, mai nyelven házasságtörésnek. Fontos hangsúlyozni, hogy a Biblia szerint minden házasságon kívüli szexuális tevékenység ide sorolódik! Sőt, Jézus meg magasabbra teszi a mércét:

Mt 5,28

"Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kivánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében."

Aki esetleg kételkedik a házasság előtti szex témájában:

1Kor 7,9

"De ha magukat meg nem tartóztathatják, házasságban éljenek: mert jobb házasságban élni, mint égni."

Üdv. Péter

2014. jan. 21. 08:55
 14/40 Mulder614 ***** válasza:
49%
A házaaságon belüli sex nem bűn, de ha olvasod a bibliát majd valamikor egyszer akkor ott bővebb információt is kapsz a "paráznasággal" kapcsolatban.
2014. jan. 21. 09:21
 15/40 anonim ***** válasza:
Neked igen!
2014. jan. 21. 09:30
 16/40 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen szex és kivel.
2014. jan. 21. 10:49
 17/40 anonim válasza:
65%
Az a bűn ha kihagyod!
2014. jan. 21. 10:53
 18/40 anonim ***** válasza:

Szia kérdező

Csatlakozom azoknak a táborához, akik a házasságon belül nem bűn választ adták.

A Házasság Isten által létre hozott intézmény, és az, hogy mások más dolgokban vétkeznek, mint a lopás gyilkosság,Stb, nem mentesít attól, hogy ezt ne tartsuk be.

Sir Butcher válaszolónak szeretettel:

Az emberek egyénileg fognak számot adni magukról, és az nem elfogadható Isten előtt, magyarázatként, hogy:

"mások ilyen meg olyan bűnöket elkövetnek" akkor ez nem lehet akkora bűn..."

szeretném felhívnia figyelmedet, hogy a Bibliában nincs szétválasztva a Bűnök fajtája, kis, vagy nagy bűnre.

Minden bűn egyformán bűn, és ugyan az a büntetés jár mindegyikért.

Aki így érvel az saját magát csapja be, mert a teremtő nem azért hozta ezeket a törvényeket, hogy ne tartsuk be...

hiszen akkor minek állítana fel valamit, amit úgy sem vesz figyelembe.

Nagyon komolytalan...

Egyébként pedig nem azt kell nézni, hogy más mit csinál, hanem azt, hogy Te tisztán állj Isten előtt.

A házasság intézménye Istentől van, ha nem tartja be valaki, akkor saját maga ellen dolgozik,És a teremtőt veszi semmibe.

Ha a szomszéd Pistike kútba ugrik, akkor Te is?

2014. jan. 21. 12:19
 19/40 A kérdező kommentje:

A házasság nem Isten által létrehozott intézmény, bőven létezett a Biblia előtt is, és bőven létezik más, nem keresztény kultúrákban is.

Ez egyszerű szemenszedett hazugság.

Az én meglátásomban a bűn az, amivel valaki másnak kárt okozunk. Innentől kezdve a szex semmilyen formában nem lehet bűn (tekintsünk most el, a nyilvánvaló nem erőszaktól), hiszen ez pont az örömszerzésről, a másik iránti szeretetünk kifejezéséről szól, miközben persze az ember saját maga is nagyon jól érzi magát.

2014. jan. 21. 13:32
 20/40 anonim ***** válasza:

12:19,

Példád erősen hibádzik :) Nem azért vagyok a barátnőmmel együtt hat éve, és élvezzük együtt az életet hat éve, mert a szomszéd XY is ezt csinálja a barátnőjével. Te lehet, hogy így éled az életed, de mi nem :D Ha az istened bűnnek tekinti, hogy együtt, mást nem bántva élünk, és élvezzük az életet anélkül, hogy bárki harmadik SZEMÉLY bármit mondott volna rá, legyen. De, rosszul is érezném magam a mennyben, egyedül - elolvasva a Bibliát, bizony nagyon gyorsan kiderül, hogy minden ember a pokol tüzén fog ropogósra sütni (melyet a szerető isten hozott létre).

Vagy persze megvan a lehetőség, hogy a bibliából is csak azt fogadod meg, ami tetszik - de ez alapján én, a magam bűnös, parázna, házasság-mentes (sőt, elárulom: a házasságunk is vallás mentes lesz! De még a gyerekemet is a vallás-szabadság nevében nevelem majd, és azt választ, amit ő akar, nem fogom agymosáson átvinni) életem szálka a szemében, akkor így jártam. Legalább jó lesz a társaság odalent. De, tovább megyek: a menny amúgy sem létezne számomra, lévén rengeteg barátom, ismerősem van, aki megrögzött ateista, mint én. És én nem tudnék úgy létezni "örök boldogságban" hogy közben ők, pusztán szeretetből (vagy nevelő célzattal? Aminek megint nincs értelme, mert abból a büntetésből úgysem tanulhatsz, elvégre nincs második esély, nemde?) szenvednek a végítéletig. Az, számomra legalábbis, maga lenne a pokol. De persze én csak egy ateista vagyok, akit érdekelnek a barátai, és szerettei :) De ízlések és pofonok.

2014. jan. 21. 13:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!